موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مستقر در مشهد نخ خوراکی نبات تولید کرد

مشهد- ایرنا- رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از دستیابی به فرمولاسیون نخ خوراکی برای استفاده در تولید شاخه نبات زعفرانی با استفاده از فناوری دانش بنیان در این موسسه برای نخستین بار در کشور خبر داد.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار ایرنا به نقل از روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر قدیر رجب زاده با اعلام این خبر افزود: نبات، یک محصول نام آشنای صنعت قنادی ایران است که از دیرباز در این کشور تولید می‌شده و ایران به عنوان پل ارتباطی این فناوری بین اروپا، آسیا و آمریکا شناخته است به گونه ای که  در کشورهایی از پنج قاره جهان محصولات متنوعی به بازارها عرضه می‌شود.

وی با بیان این که این محصول در ایران با تنوع طعم و شکل تولید می‌شود ادامه داد: در این میان مصرف نبات زعفرانی از جذابیت بیشتری در دنیا برخوردار بوده اما در حال حاضر تولید و مصرف آن با مشکلاتی مواجه است.

دکتر ابراهیم فولادی، مجری این طرح نیز در مورد ضرورت انجام این پژوهش گفت: در فرآیند تولید نبات زعفرانی، اضافه کردن زعفران به شربت شکر و قرارگرفتن آن در معرض حرارت می‌تواند باعث کاهش کیفیت متابولیت‌های زعفرانی آن شود.

عضو هیات علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، هدر رفت زعفران باقی مانده در شربت زعفران و تاثیر منفی آن در فرآیند کریستالیزاسیون نبات را از دیگر مشکلات تولید نبات دانست و افزود: هنگام مصرف شاخه نبات، باقی مانده نخ پنبه ای یا پلاستیکی اثر ناخوشایندی برای مصرف کننده دارد که استفاده از نخ خوراکی زعفرانی می تواند به عنوان راه حل مشکلات شرح داده شده محسوب شود و با این روش می توان با محافظت از ترکیبات زعفران در دماهای بالای تولید نبات، محصولی سلامت محور، اقتصادی و مورد پسند جامعه تولید کرد.

فولادی با بیان این که این صنعت نیاز به حمایت دولت برای افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد ادامه داد: صنعت نبات با سرمایه اولیه کم، ضمن ایجاد اشتغال زیاد، با جلوگیری از خام فروشی زعفران قابلیت ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری برای کشور را دارد.  

وی در مورد نخ خوراکی تولید شده در این کار پژوهشی افزود: در ساختار این محصول پژوهشی – کاربردی علاوه‌ بر کربوکسی متیل سلولز از پروتئین و عصاره زعفران نیز استفاده شده که با وجود ایجاد ساختار فیزیکی مناسب برای تحمل شرایط دمایی و ویسکوزیته بالا، خوراکی بوده و می‌تواند در تهیه محصولات غذایی دیگر نیز استفاده شود.  

فولادی گفت: این محصول دانش بنیان مورد توجه بخش خصوصی قرارگرفته و تولید صنعتی این محصول جدید، تنها نیازمند تغییراتی جزئی در تجهیزات تولید نبات است.

موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به عنوان یکی از مراکز مهم پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور از سال ۱۳۸۵ به عنوان "پژوهشکده مستقل ملی" و دارای مصوبه قطعی از شورای گسترش آموزش عالی فصل نوینی از فعالیت‌های خود را آغاز کرد.

سابقه فعالیت این پژوهشکده به سال ۱۳۶۰ باز می گردد که در ابتدا با نام سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران مرکز خراسان فعالیت خود را آغاز کرد و در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۵ با تبدیل مراکز استانی سازمان به پارک‌های علم و فناوری با نام پژوهشکده تحقیقات توسعه فناوری فعالیت خود را ادامه داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha