قدیمی‌ترین نسخ چاپ ‌سنگیِ مصور کتابخانه رضوی رونمایی شد

مشهد- ایرنا- سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی هم‌زمان با هفتۀ پژوهش و در قالب شصت‌ و پنجمین سه‌شنبۀ علمی‌فرهنگی، از قدیمی‌ترین نسخ چاپ‌سنگیِ مصور خود به صورت وبیناری رونمایی کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه آستان قدس رضوی، در شصت ‌و پنجمین برنامه از سه‌شنبه‌های علمی‌فرهنگیِ خود و هم‌زمان با روز پژوهش کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی آستان قدس رضوی گفت: کتاب «جامع بهادرخانی» چاپ سال ۱۲۵۰ هجری قمری در کلکته، کتاب «انوار سهیلی» چاپ سال ۱۲۶۱ هجری قمری و «حمله حیدری» چاپ سال ۱۲۶۴ هجری قمری، سه نسخه‌ای هستند که در این مراسم از آنها رونمایی شد.

سیدرضا صداقت‌حسینی در معرفی این آثار بیان کرد: کتاب «جامع بهادرخانی» به شماره ثبت ۲۶۲۵ قدیمی‌ترین کتاب مصور چاپ سنگی موجود در گنجینه رضوی است. این اثر از تألیفات غلامحسین جونپوری (۱۷۹۰-۱۸۶۹ م) است که دایره المعارف مفصلی در علوم ریاضی و نجوم به زبان فارسی است.

وی افزود: «انوار سهیلی» اثر ملاحسین کاشفی از نویسندگان عصر صفوی، دیگر اثر مصور چاپ‌سنگی قدیمی است که به زبان فارسی و در سال ۱۲۶۱ هجری قمری به اهتمام عباس‌علی در چاپخانه معتمدالدوله به چاپ رسیده است.

کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی آستان قدس رضوی گفت: این کتاب به خط نستعلیق محمدباقرخوانساری در ۱۴ باب تألیف شده که «اجتناب از استماع قول ساعی و نمام»، «سزایافتن بدکاران»، «منافع موافق دوستان»، «ملاحظه‌کردن احوال دشمنان» و «درمضرت غافل شدن» برخی از ابواب آن است و به شماره ۹۶۵۱ به ثبت رسیده است.

حسینی درخصوص کتاب «حمله حیدری» نیز اظهار کرد: این کتاب از تألیفات ملابمانعلی راجی کرمانی از شاعران پارسی گوی سده دوازدهم و سیزدهم هجری قمری است.

وی افزود: منظومه حمله حیدری در تبیین تاریخ صدر اسلام، زندگانی حضرت محمد(ص)، حضرت علی(ع) و نبردهای ایشان و واقعه کربلاست و به زبان فارسی است که توسط علی‌اصغر تفرشی به خط نستعلیق در ۴۱۴ صفحه کتابت شده و در سال ۱۲۶۴ هجری قمری به چاپ رسیده است.

دسترسی به متن کامل این آثار از طریق کتابخانۀ دیجیتال آستان قدس رضوی به آدرس digital.aqr.ir امکان‌پذیر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha