بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان در مازندران تحت کنترل است 

ساری - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت که شیوع احتمالی آنفلوانزای حاد پرندگان تحت کنترل است و پس از شناسایی دومین کانون ، تاکنون  هم هیچ گزارشی از تلفات پرندگان مهاجر ، بومی و یا صنعتی در استان دریافت نشده است.

به گزارش ایرنا ، نخستین کانون آنفلوانزای حاد پرندگان در مازندران هفتم آذر ماه پس از مشاهده مواردی از تلفات در میان جمعیت پرندگان مهاجر در تالاب " ازباران " شهرستان فریدونکنار شناسایی شد . دامپزشکی مازندران هم ۲ روز بعد اعلام کرد که کانون بیماری شناسایی و تمامی مرغ و ماکیان محلی در شعاع خطرپذیری این بیماری با همکاری بخشداری و دهیاری ها معدوم شد تا جلوی پیشروی ویروس گرفته شود.

کانون دوم این بیماری نیز با تلف شدن یک بال قو فریادکش در تاریخ ۱۵ آذر ماه جاری در تالاب محمودآباد شناسایی و اهمیت رصد و پیگیری این بیماری با توجه به این که احتمال سرایت به مرغداری های صنعتی استان از بین برود ، دوچندان شد.

دکتر حسین رضوانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح آخرین وضعیت شیوع آنفلوانزای پرندگان در استان ، گفت که هفته ای ۲ بار با هماهنگی ماموران محیط زیست و دامپزشکی از محل و اطراف کانون های شناسایی شده رصد و پایش انجام می شود و تاکنون تلفات غیرعادی پرندگان بومی و یا مهاجر مشاهده نشده است.

وی افزود : اگر چه اکنون دیگر نگرانی از شیوع این بیماری در استان وجود ندارد ، ولی تیم های دامپزشکی در منطقه مستقر هستند و در صورت مشاهده هر گونه تلفات پرندگان وحشی و یا بومی شرایط را رصد می کنند.

رضوانی از شهروندان مازندرانی بویژه روستائیان و ماموران محیط زیست خواست تا هرگونه تلفات غیر طبیعی پرندگان وحشی و یا بومی را در صورت مشاهده حتی در تعداد کم به دامپزشکی اعلام کنند.

۱۹ آذر ماه امسال شهروندان بابلسر از تلفات غیرعادی چند قطعه پرونده دریایی باکلان در این منطقه خبر داده بودند ولی پس از انجام آزمایشات مشخص شد که دلیل مرگ آنها آنفلوانزا نبود.

مدیرکل دامپزشکی مازندران تاکید کرد : مراقبت های بهداشتی از مرغداری ها در حال انجام است و هشدارهای لازم نیز به مرغداران و دست اندارکاران این صنعت در استان برای چگونگی مراقبت از واحدهای مرغداری داده شد تا مانع سرایت بیماری به بخش صنعتی شوند. 

این مسئول همچنین به شهروندان مازندرانی و افراد غیربومی ساکن یا مسافر هم هشدار داد تا از خوردن گوشت پرندگان وحشی و خرید آن  برای تامین سلامتشان خودداری کنند.

استان مازندران با داشتن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مرغداری و تولید سالانه ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ حدود ۱۱ درصد از نیاز کشور به گوشت سفید ( مرغ) را تامین می کند و یکی از قطب های مهم تولید این مواد پروتئینی در کشور محسوب می شود.

علاوه بر این ، مهاجرت سالانه ۱.۵ میلیون بال پرندگان مهاجر زمستان گذران داخلی و خارجی به تالاب و آبگیرهای استان و وجود چند صد هزار قطعه مرغ بومی با رویکرد پرورش خانگی ، مازندران را به عنوان یکی از کانون های اصلی در معرض خطر بیماری آنفلوانزا، نیوکاسل و برونشست در فصل سرما قرار می دهد.

تالاب ازباران و محمود آباد از بزرگ ترین مقاصد پرندگان مهاجر و زمستان گذر در استان مازندران است که سالانه یک سوم پرندگان مهاجر فصل زمستان را در این تالاب ها می گذرانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha