حلقه تولید رادیو دارو و تشخیص بیماری سرطان در کرمانشاه تکمیل شد

کرمانشاه- ایرنا- مدیر نظارت بر تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با ورود دستگاه «پت سی تی» به استان، حلقه تولید رادیو دارو و تشخیص بیماری توسط این دستگاه، تکمیل و مرکز جامع سرطان مجتمع آموزشی درمانی امام رضا (ع) کرمانشاه به بی‌نظیرترین مرکز تشخیص و درمان سرطان کشور تبدیل شد.

دکتر «تورج شیرزادیان» روز چهارشنبه به ایرنا افزود: دستگاه مولد رادیو دارو و تکمیل کننده این سیستم، دستگاه سیکلترون است که با پیگیری‌های مستمر، این دستگاه نیز به نام کرمانشاه و برای استان‌های غربی کشور (همدان، لرستان، کردستان، ایلام و کرمانشاه) در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت.

وی در ادامه توضیح داد: استفاده از دستگاه پت اسکن به منظور تشخیص دقیق، پیگیری و در مواردی هم پیش بینی سیر پیشرفت یا عود بیماری در کشورهای پیشرفته به صورت چشمگیری در حال افزایش است.

او گفت: خوشبختانه با درایت مسوولان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، این بخش مهم در نقشه جامع سرطان دانشگاه به عنوان مرکزیت غرب کشوری پیش‌بینی و همچنین در سند چشم انداز ۱۴۰۴ منظور شده است.  

وی اظهار داشت: سال گذشته خرید ۲ دستگاه پت سی تی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمانشاه و اصفهان در دستور کار خرید وزارت بهداشت قرار گرفت که با پیگیری‌های مستمر، اولین دستگاه وارد شده به کشور به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اختصاص پیدا کرد. ‌

او اضافه کرد: این دستگاه محصول سال ۲۰۲۰ کمپانی زیمنس آلمان است و باعث ارتقاء کم نظیر کیفیت تصاویر و کاهش زمان اسکن بیمار خواهد شد.

مدیر نظارت بر تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: همچنین این ویژگی در حوزه تحقیقاتی نیز بسیار مورد توجه محققان حوزه پزشکی هسته ای و فیزیک پزشکی قرار گرفته است.

شیرزادیان افزود: این دستگاه در بخش دتکتور مجهز به کریستال های LSO که یکی از جدیدترین و پربازده ترین کریستال های موجود است، بوده و امکان فعال‌سازی فناوری (TOF time of flight) بر روی آنها وجود دارد.

وی تصریح کرد: بنابراین دارای یکی از بالاترین توانمندی های تفکیک رزولوشن (وضوع تصویری) مکانی در میان دستگاه های موجود می باشد که این قدرت تفکیک بالاتر به معنای امکان تشخیص تومورهای کوچکتر است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۱۸ بیمارستان آموزشی و غیرآموزشی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی و هفت بیمارستان غیردانشگاهی دارد که اکنون بیماران کرونایی در بیمارستان‌های «گلستان»،   «فارابی» و «شهدا»  بستری هستند.

اکنون بیش از سه هزار تخت در ۱۸ بیمارستان دولتی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان کرمانشاه فعال است.

اخبار مرتبط