زمینه اشتغال ۳۰۰ نفر در گلخانه های یزد فراهم شد

یزد  - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: با هدف توسعه کشت محصولات کم آبخواه و صرفه جویی در مصرف آب و پرداخت ۳۸۷ میلیارد ریال وام به متقاضیان کشت گلخانه ای در استان زمینه اشتغال ۳۰۰ نفر فراهم شد.

محمدحسین ملانوری  روز چهارشنبه پس از بازدید از مناطق سیل زده بخش کشاورزی شهرستان ابرکوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، افزود: این مبلغ وام از ابتدای سال ۹۹ تا ۲۵ آذرماه جاری به ۱۹۳ متقاضی پرداخت شد.

وی اظهار کرد: با پرداخت این مبلغ وام طرح توسعه کشت گلخانه ای در ۶۵ هکتار اراضی استان که بیشتر در شهرستان های یزد ، اشکدر ، خاتم و ابرکوه قرار دارد، اجرا شد.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح یادشده سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای به هزار و ۹۰۸ هکتار در استان یزد رسید .

محدودیتی در پرداخت وام به گلخانه داران  وجود ندارد

ملانوری بیان کرد: در استان یزد تامین و پرداخت منابع مالی به متقاضیان ساخت طرح های گلخانه ای و کاشت گیاهان دارویی محدودیتی وجود ندارد .

معاون جهاد کشاورزی یزد تصریح کرد: پرداخت وام به کشاورزان و متقاضیان طرح توسعه کشت محصول گلخانه ای با سود ۱۲.۵ درصد برای مناطق کمتر توسعه یافته و در شهرهای برخوردار با  ۱۴.۵ درصد سود با ۶ ماه تنفس و ۶ ماه مشارکت و با باز پرداخت پنج ساله پرداخت می شود.

به گفته وی هدف از کشت محصولات گلخانه ای افزایش کشت گیاهان کم آبخواه، ایجاد ارزش افزوده  بالا و ایجاد اشتغال بیشتر است که در حال حاضر ، ۲۲ درصد تولید خیارسبز گلخانه‌های ایران در یزد تولید می شود.

وی تصریح کرد: سال گذشته از هزار و ۸۴۳ هکتار سطح زیرکشت ، ۵۳۳ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف شد و حدود ۴۰۰ هزار تن ( ۶۰ درصد)  محصول به بازارهای روسیه و عراق و  کشورهای حوزه خلیج‌ فارس صادر ‌شد.

کشاورزان کشت ترکیبی چند گونه گیاهی را رعایت کنند

ملانوری با اشاره به لزوم اتخاد تدابیر لازم در برابر تحولات اقتصادی ناشی از تغییرات آب و هوایی و کاهش قیمت ها به دلیل رکود بازارهای جهانی خاطرنشان کرد: به گلخانه داران استان توصیه می شود ، کشت ترکیبی چندگونه گیاهی را رعایت کنند، اگر یکی از محصولات در زمان برداشت به دلایلی از قیمت مناسبی برخوردار نبود، آنها بتوانند با محصول دیگر زیان وارده را جبران کنند.

از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت استان یزد ، ۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زراعی و  ۸۱ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی اختصاص دارد.

بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی است که از ۷۱ درصد اراضی قابل کشت به محصولات باغی که عمدتا پسته، انار، زردآلو ، زعفران، گیاهان دارویی و دیگر محصولات است، اختصاص دارد.

۵۹۰ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۳ هزار تن محصول باغی، ۵۳۳ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن  محصولات دامی حاصل تلاش حدود حدود ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان است.

همچنین ۲۳ آذرماه جاری مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه به ایرنا گفته بود که در پی جاری شدن سیلاب هفته گذشته، در برآوردهای اولیه ۲ هزار میلیارد ریال به بخش‌های مختلف کشاورزی و دامداری این شهرستان خسارت وارد شد.

مهدی غیب الهی  افزود: این میزان خسارت بیشتر مربوط به آبگرفتگی برخی از چاه های کشاورزی، قناات، آسیب به جاده های روستایی و عشایری و محصولات باغی، زراعی و گلخانه ای و همچنین اماکن دامی و تلف شدن ۵۰۰ راس دام است.

وی، با بیان اینکه خیلی از حوادث قابل پیش بینی نیست از کشاورزان و دامداران ابرکوه خواست نسبت به بیمه محصولات و دام خود اهتمام بیشتری داشته باشند.

محمد علی طالبی استاندار یزد هم هفته گذشته در نشست ستاد بحران ابرکوه برنامه ریزی کارشناسی میان مدت و بلند مدت برای پیشگیری از وقوع سیل در این شهرستان و ساخت سد در منطقه فراغه برای جلوگیری از وقوع سیلاب که برخی پیشنهاد مطالعه آن را ارایه کرده‌اند، خواستار شد.

 همچنین آیت الله محمدرضا ناصری یزدی نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهر یزد این هفته در بازدید از مناطق سیل زده ابرکوه توجه بیشتر به جبران خسارت و رسیدگی به مشکلات سیل زدگان را خواستار شد. 

به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد بر اساس برآوردهای اولیه میزان خسارت ناشی از سیلاب هفته گذشته در برخی از مناطق استان هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.

محمدحسین امامی  در دومین بازدید یک هفته اخیرش از مناطق خسارت دیده از سیلاب ابرکوه، دوشنبه شب این هفته در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا ، اظهار کرد: بیش از نیمی خسارت مربوط به  حوزه کشاورزی و دامداری است که بخش عمده آن مربوط به شهرستان های ابرکوه ، تفت و خاتم است .

وی تصریح کرد: خسارت سیلاب مربوط به حوزه کشاورزی ، مسکن ، راه ارتباطی روستایی و جاده های بین مزارع ، زیرساخت های آب ، برق ، قنات و تاسیسات شهری و روستایی است.

در حالیکه متوسط بارندگی سالانه یزد ۱۱۰ میلیمتر است  در بارندگی روز ۱۶ آذر ماه جاری ۶۶ میلیمتر در تنگچنار مهریز و  ۵۵ میلیمتر باران در ابرکوه ثبت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha