به گزارش ایرنا، در بیانیه کوتاه امروز (چهارشنبه) وزارت خارجه عراق آماده است: «فواد حسین» وزیر خارجه عراق امروز با «مولود چاوش اوغلو» همتای ترکیه ای خود دیدار و روابط دوجانبه بین دو کشور را بررسی کرد.
«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق قرار است فردا (پنجشنبه) برای دیدار با مقامات بلندپایه ترکیه از جمله «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور به آنکارا سفر کند و سفر کنونی وزیر امور خارجه عراق برای توافق درباره بارزترین پروندههایی است که در جریان حضور الکاظمی در آنکارا مورد بحث قرار خواهد گرفت.
«حسن الجنابی» سفیر عراق در ترکیه یکشنبه گذشته گفته بود که سفر الکاظمی و هیات وزاری همراهش به آنکارا افق همکاری دو جانبه را خواهد گشود و پروندههای مهمی در زمینههای اقتصادی، تجاری و امنیتی را با مقامات بلندپایه ترکیه مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد.
وی همچنین بر تمایل عراق و ترکیه برای موفقیت این سفر و پیشرفت در توسعه روابط دوجانبه تاکید کرد.
الجنابی گفت: سفر نخستوزیر عراق و هیات همراه به آنکارا به دعوت رئیس جمهوری ترکیه صورت می گیرد.
وی افزود: نفوذ تروریستها از مرزها و عملیات نظامی مرتبط با آن، فعالسازی و افزایش مبادلات تجاری که در حال حاضر ۱۵ میلیارد دلار است و نیز مسائل همکاری در زمینه آب، مرزها، صادرات و واردات نفت و اقتصاد و همچنین فعالسازی کمیتههای مشترک بین دو کشور بویژه شورای عالی همکاری راهبردی بین عراق و ترکیه و کمیته مشترک اقتصادی عراق به ریاست وزیران نفت و انرژی دو کشور از مهمترین پروندههای مورد بحث خواهد بود.
الجنابی همچنین به "وجود پرونده حقوقی دشواری اشاره کرده که برخی از اجزای آن درباره اموال بلوکه شده عراق" است.
وی به فرصتهای سرمایهگذاری، مبارزه با فعالیتهای پولشویی و الزامات همکاری و هماهنگی در این زمینه نیز اشاره کرد.
الجنابی گفت: تعداد زیادی از عراقیها در ترکیه حضور دارند که برخی از آنها دارای اقامت قانونی و برخی دیگر از آن برخوردار نیستند و یک چارچوب قانونی برای رسیدگی به وضعیت آنها نیاز است؛ از جمله افتتاح کنسولگریهای عراق در استانهایی در ترکیه که شمار زیادی از عراقیها در آنجا ساکن هستند.
الجنابی خاطرنشان کرد که عراق امیدوار است که توافقنامه قبلی بین دو کشور برای اعطای روادید در فرودگاهها و گذرگاههای مرزی بار دیگر به جریان بیفتند، چرا که این امر در سال ۲۰۱۶ از جانب ترکیه لغو شد و روادید الکترونیکی جایگزین آن شد و سپس در سال ۲۰۲۰ به روادید برچسب تبدیل شد که مشکلاتی را برای گردشگران عراقی ایجاد کرد و طرف عراقی نیز مجبور شد که مقابله به مثل کند و امید میرود که رایزنیهای کنسولی، تردد شهروندان بین دو کشور را تسهیل کند.
وی تاکید کرد که به رغم کوتاه بودن سفر الکاظمی به آنکارا، اما برای حل مشکلات و پروندههای مطرح بین دو کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.
الجنابی خاطرنشان کرد: پروندههای روابط دوجانبه دشوار است، اما دو هیات در مورد آنها با روحیه یافتن راه حل و تداوم گفت وگو از طریق کمیتهها و کارشناسان فنی، خواه در زمینه امنیت، ثبات، تروریسم و تعقیب افراد مورد پیگرد قانونی یا پروندههای انرژی، مالی، مرزها، آب و سایر پروندهها بحث خواهند کرد.
نظر شما