به گزارش خبرگزاری آناتولی، "استیفان دوجاریک" سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در کنفرانس مطبوعاتی چهارشنبه تصریح کرد: تنها ۴۹ درصد از کل این طرح که سه میلیارد دلار می باشد، بدست آمده است.
وی افزود: "اعتبار فعلی این طرح، کمتر از ۵۰درصد آن چیزی است که سال گذشته آژانسهای [وابسته به سازمان ملل متحد ] دریافت کردند.
دوجاریک افزود: در صورتی که [کشورها] به تعهدات خود برای تامین بودجه (در این زمینه) عمل نکنند، در سال آینده بیش از نیمی از مردم یمن با گرسنگی دست به گریبان خواهند بود و پیش بینی ما این است که ۵ میلیون نفر تنها در یک قدمی قحطی و حدود ۵۰ هزار نفر دیگر نیز در شرایطی مشابه قحطی به سر خواهند برد.
یمن با حمله ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان در فرودین ماه ۹۴ با جنگی خونین رو به رو شده است که تاکنون ۲۳۳ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند و حدود ۸۰ درصد از جمیعت ۳۰ میلیون نفری این کشور برای ادامه زندگی به کمکهای بشردوستانه متکی هستند، کشوری که براساس گزارش سازمان ملل متحد بدترین بحران انسانی در جهان را دارد.
«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز اخیرا نسبت به وقوع قحطی بی سابقه در یمن هشدار داده است.
وی اعلام کرد که یمن اینک در معرض بدترین قحطی قرار دارد که در چند ساله اخیر در جهان بیسابقه بوده است و در صورتی که اقدام فوری انجام نشود، میلیونها نفر جان خود را از دست خواهند داد.
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) نیز اعلام کرده بود ، شمار کودکان یمنی که تا پایان سال جاری به سوء تغذیه مبتلا خواهند شد به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر میرسد.
ساره بیسولوو» نماینده یونیسف در یمن گفت، اگر کمکهای فوری دریافت نکنیم، این کودکان در معرض گرسنگی قرار گرفته و شمار زیادی از آنها جان خود را از دست خواهند داد.
بر اساس اعلام یونیسف، حدود ۷.۸ میلیون کودک اکنون از تحصیل محروم هستند که این امر آنها را با خطر بیکاری و جذب شدن در گروههای مسلح و ازدواج در سنین پایین رو به رو کرده است.
جنگ طولانی علیه یمن به سرگردگی عربستان، سیستم بهداشتی این کشور را ویران کرده و سبب آوارگی ۳ میلیون ۳۰۰ هزار نفر در اردوگاههایی شده که به دلیل عدم دسترسی به آب سالم با شیوع گسترده وبا مواجه است.
علاوه بر این یمن اکنون با تهدید جدی شیوع بیماری «کرونا» روبه رو است. براساس گزارشهای رسمی تاکنون حدود ۲ هزار و ۹۰ نفر در این کشور بر اثر بیماری کووید ۱۹جان خود را از دست داده اند.
این در حالی است که مراکز بهداشتی و درمانی محدود در این کشور با مشکلاتی مانند کمبود دارو، کمبود سوخت و... مواجه هستند.
ترکیب بدترین بحران بشردوستانه جهان با بزرگترین بحران بهداشتی جهان یعنی کرونا سبب شده مرگ میلیونها کودک یمنی بیش از هر زمان دیگری، چشم انداز غالب آینده یمن باشد.
بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار کودک ناچار به ترک خانههای خود و فرار به اردوگاههایی شدهاند که اکنون به دلیل کاهش بودجه در معرض تعطیلی قرار دارند.
حدود ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار کودک یمنی به مراقبتهای بهداشتی دسترسی ندارند و بر اثر بیماریهای قابل پیشگیری مانند «دیفتری»، «وبا»، «سرخک» و «مالاریا» جان خود را از دست میدهند.
سوءتغذیه چشمگیرترین جنبه این بحران است؛ ۲ میلیون کودک زیر پنج سال در یمن سوء تغذیه دارند و سوءتغذیه ۳۲۵ هزار نفر از آنان حاد و شدید است؛ این کودکان در صورت زنده ماندن، با آسیبهای جبران ناپذیری روبه رو خواهند بود.
رشد نیمی از کودکان یمنی در پی سوء تغذیه فراگیر ناقص مانده است؛ این در حالی است که توانایی آژانسها و سازمانهای بینالمللی برای تامین تغذیه آنها از ۱۳ میلیون نفر به هشت میلیون نفر کاهش یافته است.
نظر شما