به گزارش ایرنا عباس رضایی چهارشنبه شب در جلسه ویدئو کنفرانس بررسی ابعاد حقوقی قانون مربوط به اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با مردان خارجی که با حضور معاون حقوقی رییس جمهوری و تعدادی از استانداران برگزار شد، افزود: اجرای این قانون براساس آیین نامه و شیوه نامه اجرایی در اصفهان شروع شده و خوشبختانه به نتایج مثبتی رسیده است.
وی ادامه داد: تاکنون در سایت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان ۲ هزار و ۹۸۲ نفر فرزند مادر ایرانی ثبت نام کردند که حدود ۴۸ درصد آنها بالای ۱۸ سال و بقیه زیر ۱۸ سال هستند.
استاندار اصفهان این تعداد را در مجموع یکهزار و ۴۰۰ خانوار اعلام و تصریح کرد: جلسات مناسبی با نهادهای مربوطه برای اجرای بهتر قانون برگزار شده است.
به گفته وی حدود ۶۰۰ نفر پرونده برای متقاضیان تشکیل و استعلام موردنیاز از نهادهای مربوطه همچون ثبت احوال انجام شده است.
رضایی بیان کرد: پیشنهاد ما این است که معاونت حقوقی ریاست جمهوری مشکلاتی را که به صورت مکتوب از سوی استانداری اصفهان اعلام شده بررسی و جوابیهای ارسال کند تا ابهامات موجود بر طرف گردد.
استاندار اصفهان گفت: نهادهای مربوطه در این راستا باید ظرف سه ماه به استعلام پاسخ دهند، همچنین حجم بالای متقاضیان و نبود امکانات و نیروی به تعداد کافی از جمله مشکلات است.
وی تصریح کرد: فراهم کردن مدارک توسط متقاضیان، به علت عدم دسترسی به مدارک تولد و ازدواج و مدارک هویتی مشکلاتی را در تکمیل پرونده برای آنها بوجود آورده است.
رضایی یادآور شد: مطابق قوانین و مقررات خانمهای ایرانی پیش از ولادت فرزند باید دارای تابعیت ایرانی باشند این در حالیست که تعدادی از مادران ایرانی در زمان تولد فرزند تابعیت ایرانی نداشتند به ویژه آن دسته از هموطنانی که بیشتر در عراق ساکن بودند و این موضوع تشکیل پرونده برای آنها را دچار مشکل نموده است.
قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج این بانوان در سال ۱۳۹۸ در مجلس شورای اسلامی ایران تصویب شد پس از ابلاغ آیین نامه اجرای آن، وزارت کشور شیوه نامه اجرای قانون مربوطه را تدوین و به استانداریهای سراسر کشور و دستگاههای ذیربط ابلاغ کرده است.
تاکنون ۳۴ شناسنامه ایرانی برای فرزندان مادر ایرانی مزدوج با اتباع خارجی صادر و تحویل آنها شده است. همچنین تاکنون تعداد ۳۰ هزار و ۸۹۵ مادر ایرانی بالای ۱۸ سال و ۵۰ هزار و ۵۴۱ مادر ایرانی زیر ۱۸ سال برای دریافت شناسنامه فرزندان خود در سایت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور نام نویسی کردند.
دست کم ۳۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی از کشورهای افغانستان، عراق، سوریه و پاکستان در استان اصفهان زندگی میکنند.
استان اصفهان پس از تهران و خراسان رضوی میزبان بیشترین تعداد اتباع و مهاجران خارجی است.
نظر شما