سعید پورعلی استفاده از نهادهای توانمند رسانه ای را یکی از موثرترین راهها برای معرفی کیش دانست و گفت: استفاده از ظرفیت نشریات معتبر ملی و بین المللی زمینه معرفی کیش به طبقه نخبه و دانشگاهی و سرمایه گذرا را فراهم میکند. فصلنامه معماری هم کارهای خوبی در سطح ملی انجام داده و مورد اعتماد حوزه معماری و صنعت ساختمان است.
پورعلی در ادامه توجه به برخی ملاحظات فرهنگی و اجتماعی را در مسیر توسعه کیش ضروری دانست و افزود: کیش در حال گذار است اما ما نباید توسعه متوازن آن را فدای سرعت کنیم. رابطه سنت و تجدد و کهنه و نو ممکن است موجب ناهماهنگی سازمان اجتماعی شود؛ از طرفی مهاجرپذیر بودن به عنوان یک ویژگی برجسته کیش، نیازمند سطحی از سازگاری اجتماعی است.
وی خاطرنشان کرد: کوچک بودن جمعیت بومی و فقدان نهادهای سنتی قوی در جزیره میتواند به نفع شرایط پرشتاب گذار عمل کند؛ مگر این که متوجه نهادهای مرتبط با فرهنگ جنوب باشیم.
پورعلی تغییر و تحولات در دوره گذار را در بستر فرهنگ جنوب امکانپذیر دانست و تاکید کرد: برای این که در سیاستگذاری اجتماعی دچار آشفتگی نشویم، میبایست حفظ و تقویت هویت اجتماعی و زیست بوم طبیعی و جغرافیایی را مورد توجه قرار دهیم.
پورعلی با یادآوری این که جزیره کیش، ایرانی کوچک است، گفت: در کیش موزاییکی از اقوام شکل گرفته که در تعامل با سایر فرهنگ های موجود در جزیره میتواند یک تکثر فرهنگی را فراهم کند.
او همچنین به اهمیت عنصر جمعیت در کیش اشاره کرد و گفت: تعادل جمعیتی جزیره باید مدنظر قرار گیرد. جمعیت جزیره جوان است و باید جوان نگاه داشته شود. از طرفی مردانه شدن سکونت در جزیره تبعات منفی دارد و باید فعالیت های اقتصادی اشتعالزا برای بانوان تشویق و حمایت شود. همچنین نهاد خانواده میبایست مورد تقویت قرار گیرد و ابعاد خانواده کوچک نشود. در کنار اینها گسترش امکانات فراغتی و رفاهی برای ساکنان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
در ادامه این مراسم که شامگاه چهارشنبه در خانه بومیان کیش برگزار شد، مستند "قیس" به تهیهکنندگی احمد زهادی برای حاضران اکران و پس از آن از نویسندگانی که در شماره دوم فصلنامه معماری مشارکت و مقاله داشتند،تقدیر و تشکر شد.
نظر شما