دکتر سیدجعفر حسینی که بهتازگی در سال جاری موفق به کسب عنوان سرآمدان علمی جوان شده است، پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا اضافه کرد:کسب عنوان سرآمدان علمی امکانی برای بهرهمندی از استفاده از گرنت پژوهشی (پژوهانه) سرآمدان و انتخاب یک محقق در دوره پسادکتری است که حقوق او از سوی فدراسیون سرآمدان علمی ایران پرداخت میشود.
عضو هیات علمی بخش شیمی دانشگاه شیراز درباره فعالیتهای پژوهشی منجر به دریافت این عنوان، اظهار کرد: از آنجا که در جهان امروز رقابت عمده کشورهای دنیا به دسترسی آسان و کمهزینه به انرژیهای نوین و پاک مربوط است و آلودگیهای ناشی از سوختن نفت و گاز، دنیا را با چالش مهم آلودگی هوا روبهرو کرده است، فعالیتهای گروه پژوهشی ما در این زمینه متمرکز شده است.
او با بیان اینکه پیلهای سوختی یکی از منابع تولید الکتریسته و بهترین پیشنهاد برای جایگزینی بنزین است، عنوان کرد: یکی از اجزای مهم پیلهای سوختی الکتروکاتالیزگر گرانقیمت پلاتین است که تجاریسازی عمده پیلهای سوختی را با محدودیت مواجه کرده است.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز افزود: گروه تحقیقاتی ما توانسته است با استفاده از علم نانو و شیمی آلی فلزی، کاتالیستهای مناسب و ارزانقیمتتری طراحی و تولید کند؛ همچنین با توجه به این که گاز هیدروژن یکی از مواد اولیه پیلهای سوختی است، تولید گاز هیدروژن با استفاده از آب و انرژی خورشیدی را آغاز کردهایم که یکی از دستاوردهای پژوهشی اخیر ما در این زمینه نیز منتشر شده است.
حسینی با بیان اینکه بعد از دنیای صنعت، عمده فعالیتهای پژوهشی ما مربوط به توسعه سلامت و خدمت به مردم بوده است، اظهار کرد:داروهای ضدسرطان بر پایه عنصر پلاتین سمیّتهایی دارد که بعد از تخریب تومور، اثرات جانبی بسیاری برای بیماران پدید میآورد. در این زمینه نیز ترکیبات جدید و متنوعی از پلاتین را سنتز کردهایم که امکان بررسی بهمثابه داروهای ضدسرطان را دارد.
این استاد دانشگاه تحقیق در زمینه نیازهای اساسی کشور را الگوی ادامه فرایند پژوهشهای خود و گروهش در آینده برشمرد و گفت: تلاش شده با استادان معتبر و صاحبنام در دانشگاه های تراز اول دنیا تعاملات مفید و موثری داشته باشیم که تاکنون نتیجهبخش نیز بوده است.
به گزارش ایرنا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف دستیابی جمهوری اسلامی ایران به مرجعیت علمی جهانی، فدراسیون سرآمدان علمی ایران را در سال ۱۳۹۴ راهاندازی کرده است. این فدراسیون، سالانه ۱۰۰ نفر از اعضای هیأت علمی کشور را که دارای دستاوردهای پژوهشی برتر (مطابق آییننامه فدراسیون) بوده، شناسایی و حمایت میکند. در ادامهی اجرای این طرح در سال ۱۳۹۹ علاوهبراین افراد، ۲۵ نفر از سرآمدان علمی جوان (افراد با سن کمتر از ۴۵ سال) نیز انتخاب و حمایت میشوند.
نظر شما