علیرضا مرادیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بررسی میزان خسارت ها از سوی کارشناسان شهرداری ، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، دهیاریها و راهداری شهرستان هنور ادامه دارد، افزود: در اولین فرصت میزان دقیق خسارتها اطلاعرسانی میشود.
وی ادامه داد: عمده زیان بارندگی و روانآبها مربوط به تاسیسات آبرسانی. جادههای دسترسی روستایی ، منابع آب شرب، تخریب پوشش گیاهی و بخش زیادی از زمینهای کشاورزی در پنج دهستان بخش مرکزی به خصوص میانکوه است.
در حالیکه متوسط بارندگی سالانه یزد ۱۱۰ میلیمتر است در بارندگی روز ۱۶ آذر ماه جاری ۶۶ میلیمتر در تنگچنار مهریز و ۵۵ میلیمتر باران در ابرکوه ثبت شد.
همچنین بخشدار مرکزی مهریز ۱۶ آذرماه جاری به ایرنا گفته بود: بر اثر بارندگی و جاری شدن سیلاب در ۳۰ روستای دهستانهای میانکوه، ارنان و تنگچنار این بخش به برخی زیرساختها به خصوص راهها، معابر و قنات های منطقه خسارت هایی وارد شد.
مهدی دهقانیزاده با اشاره به اینکه میزان خسارت از سوی کارشناسان در حال بررسی است ادامه داد: در اسرع وقت خسارتهای وارد به مردم و کشاورزان منطقه اعلام میشود و اعضای ستاد مدیریت بحران با همراهی مردم به خصوص دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستایی در خدمت مردم هستند.
همچنین رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهریز گفت: در جریان بارندگیهای هفته گذشته در این شهرستان ۸۰ درصد ۱۱ بندخاکی واقع در دهستان های میانکوه، ارنان، بهادران، تنگنچار و خورمیزات بخش مرکزی به ظرفیت ۸۰۰ هزار مترمکعب آبگیری شد .
سید علی باقری ۲۶ آذرماه جاری در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه اّبگیری مناسب بندهای خاکی نقش مهمی در تغذیه آب سفره های زیرزمینی و تامین آب مورد نیاز کشاورزان در سال زراعی جاری دارد، افزود: ۲۴ طرح آبخیزداری شامل بندهای خاکی، سنگ و سیمانی و دیوارهای متعدد ساحلی وجود دارد ..
همچنین مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد ۲۶ آذرماه جاری به ایرنا گفته بود: بر اساس برآوردهای اولیه میزان خسارت ناشی از سیلاب هفته گذشته در برخی از مناطق استان بیش از هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.
محمدحسین امامی افزود: از این میزان خسارت بیش از نیمی از آن مربوط به حوزه کشاورزی و دامداری بوده که بخش عمده آن مربوط به شهرستان های ابرکوه ، تفت و خاتم است .
در استان یزد به دلیل فقر پوشش گیاهی و وجود عرصه های بیابانی و برخی فعالیت های معدنی و دخالت انسان در طبیعت بر اثر بارندگی روان آب جاری و خسارت هایی به تاسیسات زیربنایی وارد می شود .
در سال های اخیر با تمهیدات اتخاذ شده از سوی مدیریت بحران استانداری یزد و همکاری سازمان ها و نهادهای مرتبط در ۱۰ شهرستان استان میزان خسارت ناشی از سیل در مقابسه با سال های گذشته به طرز چشمگیری کاهش یافته است و این اقدام در تقویت مهار سیلاب و منابع آب های زیرزمینی استان نقش موثری دارد.
مرکز شهرستان مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما