به گزارش ایرنا، در آیین اختتامیه این جشنواره "ستارههایی به رنگ تاول" از شهرستان اردبیل و "آقای رئیس جمهور" از شهرستان پارسآباد مغان از سوی هیات داوران بیست و هشتمین دوره جشنواره تئاتر استان اردبیل به عنوان اثرهای برگزیده معرفی شدند.
ستارههایی به رنگ تاول با نویسندگی و کارگردانی فاطمه عظیمی اثری در مورد بمباران شیمیایی سردشت و خاطرات دختری از خطه کردستان است و آقای رئیس جمهور با نویسندگی هلن خانزاده و کارگردانی یاشار منوچهری اثری در مورد زوجی فقیر است که با مطالعه قانون متوجه میشوند میتوانند نامزد انتخابات ریاست جمهوری شوند تا تغییرات مد نظر خود را به اجرا بگذارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در این آیین گفت: تئاتر مجموعهای از هنرهاست که شعر و داستان تا طراحی صحنه و فن بیان را شامل میشود و در نهایت جان بخشی به شخصیت نمایش، اوج هنر فعالان این عرصه را به منصه ظهور میرساند.
عبدالله بحرالعلومی افزود: جوانانی که در این موقعیت قرار گرفتهاند باید آن را قدر بدانند و با بهرهگیری از ظرفیت پیشکسوتان، برای ارتقای اندوختهها در زندگی شخصی و هنری خود نیز تلاش کنند.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره به صورت مجازی بیان کرد: اگرچه ظرفیت سالن به دلیل شرایط کرونایی تکمیل نیست اما افراد حاضر به عنوان جمعی از برگزیدگان عاشق هنر در این عرصه ظرفیت بسیاری دارند و انرژی آنها را میتوان حس کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با اشاره به پخش زنده آیین اختتامیه از صفحه شبهای هنر و انجمن نمایش اردبیل در فضای مجازی افزود: هنرمندانی در شرایطی مخاطرهآمیز و با وجود اعمال محدودیتها با فداکاری برای حضور در جشنواره از جان خود مایه گذاشتند که زبان از قدردانی تلاش آنها قاصر است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تکمیل و راهاندازی طرح نیمهکاره تالار شهر، بیان کرد: حتی پیدا کردن واژهای فاخر و درخور برای این تلاشها دشوار است و امید میرود روز به روز و سال به سال شاهد رشد و گسترش هنر به ویژه در عرصه تئاتر استان اردبیل باشیم.
روحالله حبیبزاده پیشکسوت عرصه تئاتر اردبیل نیز با اشاره به فقدان برخی هنرمندان در یک سال گذشته و قدردانی از دستاندرکاران برگزاری جشنواره گفت: امید میرود خانواده تئاتر به عنوان قبیله عشق، تحقق نازک خیالشان را شاهد باشند.
حبیبزاده در پیامی تلفنی افزود: هنرمند مانند تکنواز است و این جشنواره با وجود هوای سرد و شرایط کرونایی تنور تئاتر را گرم نگه داشت و با خلق یک سمفونی، ریتم امیدبخش و شادیآفرینی ایجاد کرد که امید میرود تداوم یابد.
رئیس شورای دبیری جشنواره نیز اظهار کرد: هنرمندان در شرایط بد ناشی از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سالنهای نمایش جان خود و خانوادهشان را به خطر انداختند اما با نشان دادن عملی شعارهایی که پیشتر داده میشد، نگذاشتند چراغ صحنه تئاتر خاموش شود.
محمدتقی اسماعیلی با قدردانی از دستاندرکاران برگزاری جشنواره و پیشکسوتان عرصه تئاتر استان اردبیل اضافه کرد: هنرمندانی برای حیات فرهنگی جامعه از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و برخی نیز از جمله در یک سال گذشته جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان اردبیل یادآور شد: ۱۸ اثر از چهار شهرستان اردبیل، پارسآباد، خلخال و گرمی به دبیرخانه جشنواره فرستاده شده بود که هفت اثر به مرحله نهایی راه یافت و از میان آنها ۲ اثر برای حضور در جشنواره بین المللی فجر برگزیده شد.
عضو هیات داوران بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان اردبیل نیز در ادامه با خواندن بیانیه این هیات و تجلیل از هنر و هنرمند به عنوان آینه تمام نمای انسان گفت: تئاتر سیمای واقعی و حتی حقیقی روزگار را آشکار میسازد.
مهدی خلیلزاده افزود: چه ستودنی است که هنوز هنرمندان نمایش چراغداری میکنند و صحنهها بیفروغ نمانده، در این دوران ویژه جهان و انسان که مرگ را با سیمای جانکاهش به تماشا ایستاده و بهت شرنگ درد را در کام انسانیت میریزد.
وی با تاکید بر اینکه چنین تلاشی زیباست اما همه چیز نیست، بیان کرد: تئاتر در گفتمان امروز در ساختار محدود نماینده و محتوا را برمیگزیند؛ چرا که انسان این روزگار دردمندتر است.
عضو هیات داوران بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان اردبیل اضافه کرد: تئاتر در چنین شرایطی رسالت حال خوش بخشیدن و همدرد بودنش را نه در دلداری دادن، که در بازتاب فریاد فروخته انسان پی میگیرد.
وی با اشاره به اینکه جای خالی تماشاگر به عنوان ولی نعمت هنرهای نمایشی سالنهای تئاتر را دلگیر کرده است، تاکید کرد: این رنج زمانی بیشتر به چشم میآید که در تولید اثرهای نمایشی، تماشاگر و تولید اثر بر اساس نیاز و خواست تماشاگر فراموش شود.
خلیلزاده تشریح کرد: هیات داوران بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان اردبیل اعلام میدارد که اثرهای ارایه شده به این دوره از جشنواره در حد انتظار برآمده از پیشینه نمایشی و توان هنرمندان این استان نبود.
وی اظهار کرد: شرایط کرونا و محدودیتهای ناشی از آن را نمیتوان توجیهی بر ضعفهای مشهود اثرهای نمایشی ارایه شده دانست و ضمن ارج نهادن بر حضور هنرمندان در این دوره، کیفیت اثرهای تولیدی را نباید به دلیل شرایط موجود فراموش کرد.
عضو هیات داوران بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان اردبیل با یادآوری اینکه قضاوتها بر مبنای تماشای اجراهای از پیش ضبط شده صورت گرفت، ادامه داد: هیات داوران بر اساس سیاستهای مرکز هنرهای نمایشی و ستاد برگزاری جشنواره، نسبت به معرفی ۲ اثر برگزیده به دبیرخانه سی و نهمین دوره جشنواره تئاتر فجر بدون اولویت اکتفا کرد و از تقدیم جایزه به برگزیدگان بخشهای مختلف چشمپوشی نمود.
بیست و هشتمین دوره جشنواره تئاتر استان اردبیل از ۲۵ تا ۲۷ آذرماه بدون حضور تماشاگران در مجتمع فرهنگی هنری فدک اردبیل برگزار شد.
نظر شما