۲۹ آذر ۱۳۹۹، ۷:۲۸
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84152505
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آتش سوزی عرصه‌های طبیعی کردستان ۴۶ درصد کاهش یافت

سنندج - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: امسال ۱۸۲ فقره آتش سوزی در عرصه‌های طبیعی، مرتعی و جنگلی استان اتفاق افتاد که در مقایسه با سال گذشته ۴۶ درصد کاهش داشته است.

سعدی نقشبندی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته ۲۷۱ فقره آتش سوزی در عرصه های مرتعی و جنکلی استان اتفاق افتاد که بر اثر آنها ۲ هزار و ۶۵۸ هکتار در آتش سوخت ولی امسال این سطح به یک هزار و ۴۳۶ هکتار کاهش یافت.

وی اضافه کرد: آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی این استان در سال گذشته، ۲۳۲ هکتار در ۱۰۷ فقره بود که امسال این میزان  تاکنون (اواخر آذر) به ۶۲ فقره و ۳۰۴ هکتار رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه هیچ موردی از آتش سوزی در جنگل‌های دست کاشت استان شاهد نبودیم، افزود: سال گذشته یک فقره حریق در این عرصه‌ها پنج هکتار را سوزاند.

وی به کاهش ۵۲ درصدی آتش سوزی در مراتع استان هم اشاره کرد و یادآور شد: از نظر تعداد آتش سوزی پارسال ۱۳۲ فقره آتش سوزی ۲ هزار و ۲۱۳ هکتار از مراتع را از بین برد که این تعداد امسال ۱۰۵ فقره با یک هزار و ۴۹ هکتار بود.

نقشبندی با بیان اینکه ۹۰ درصد آتش سوزی جنگل‌های استان سطحی بوده و ۱۰ درصد نیز به تنه درختان صدمه جدی زده است، تاکید کرد: ۸۳ هکتار از اراضی جنگلی استان هم امسال در آتش سوخت که پارسال این میزان ۱۰۸ هکتار بود و امسال ۲۳ درصد از نظر مساحت و ۵۱ درصد از نظر تعداد کاهش داشته است

وی یکی از مهمترین اقدامات در زمینه توسعه جنگل‌کاری را اجرای طرح زراعت چوب اعلام کرد و افزود: امسال یک میلیون نهال صنوبر در اسفندماه به متقاضیان طرح زراعت چوب تحویل می‌شود البته به ثمر نشستن این طرح سه سال طول می‌کشد و مجریان این طرح بعد از این مدت می‌توانند شاهد سودآوری باشند.

مدیرکل منابع طبیعی  و آبخیزداری کردستان به همکاری مطلوب انجمن‌های مردم نهاد و همیاران طبیعت در مناطق جنگلی برای اطفای حریق اشاره کرد و گفت: جلب همکاری دهیاران، فرهنگسازی با استفاده از چهره‌های فرهنگی و تاثیرگذار استان و برگزاری دوره‌های ترویجی و آموزشی از جمله برنامه‌های اداره کل منابع طبیعی در این راستا بود.

نقشبندی اضافه کرد: اجرای طرح‌های منابع طبیعی علاوه بر کارکردهای زیست محیطی، برای منابع آبی استان هم مهم است و در صورت خدشه به این عرصه‌ها باید منتظر صدمه‌های شدید به منابع آبی هم باشیم.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی کردستان ضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از شهروندان خواسته است گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ گزارش دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha