به گزارش ایرنا، وحید واسطه روز شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب شیروان با بیان اینکه ۴۲ درصد اراضی کشاورزی استان آبی است گفت: کسری آب در مخازن آب های زیرزمینی دشت شیروان- فاروج بیش از ۵۳۳ میلیون مترمکعب است.
وی افزود: همچنین میانگین افت سطح آب های زیرزمینی در دشت شیروان- فاروج، سالانه ۶۶ سانتی متر است که این دشت بیشترین افت را در خراسان شمالی دارد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان شمالی گفت: آب قابل برنامه ریزی برای استفاده بخش های مختلف در شیروان، ۱۱۰ میلیون مترمکعب است که از این تعداد، ۷۵ میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی و مابقی در بخش شرب و صنعت است.
واسطه در ادامه با بیان اینکه ۷۵ درصد بارندگی در فصول غیرآبیاری است گفت: این درحالی است که۴۲ درصد اراضی کشاورزی استان آبی است و به عبارت دیگر ۴۰ درصد اشتغال استان مربوط به این بخش است.
فرماندار شیروان هم در این نشست گفت: با برنامه ریزیهای انجام شده در زمینه مدیریت استفاده از آب سد بارزوی این شهرستان، مشکلی نظیر بحران آب سال ۹۷ نخواهیم داشت.
امین رضا مرآتی تعداد چاه های مجاز دارای اضافه برداشت این شهرستان را ۸۸ حلقه با ۵.۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: چاه های آب غیرمجاز زیادی داریم که باید در این زمینه برخورد شود.
مدیر امور منابع آب شیروان گفت: از ابتدای سال آبی جاری، ۳۱.۸ میلی متر بارندگی در شیروان ثبت شده که این میزان در مدت مشابه پارسال ۳۰.۲ میلی متر و در درازمدت ۵۴.۲ درصد بوده است.
اسحاق خسروپناه با اشاره به وجود ۱۹۷ حلقه چاه کشاورزی مجهز به کنتور هوشمند اظهار داشت: اینک سد بارزوی این شهرستان ۳۷.۸ میلیون مترمکعب آب دارد که خروجی آن ۱۸ درصد کاهش داشته است.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان به عنوان دومین منطقه پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد که بیشتر مردم آن کشاورز هستند.
نظر شما