۴۵ درصد پرستاران بخش دولتی نیروی شرکتی هستند

بجنورد- ایرنا- نایب‌رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۴۵ درصد از پرستاران شاغل در بخش دولتی، نیروی شرکتی و در انتظار تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند.

دکتر سیدمحمد پاکمهر روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا،  اظهار داشت: تبدیل وضعیت این پرستاران که از مزایای دیگر پرستاران از جمله فوق العاده شغلی بهره ای ندارند، به یک دغدغه جدی تبدیل شده است که مجلس هم پیگیر آن است.

وی با بیان اینکه به ازای هر تخت بیمارستانی ۲.۵ پرستار باید مشغول باشد، افزود: اکنون در بهترین حالت وضعیت ما ۱.۱ پرستار به ازای هر تخت است و به همین علت و برای کاهش فشار بر بخش پرستاری، باید نیروهای جدید جذب شوند و سازمان برنامه و بودجه ردیف اعتباری در نظر بگیرد.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی نظام پرستاری گفت: به همین دلیل دانشگاهها معمولا نیروهایی را به صورت شرکتی می گیرند که به نوعی حق و حقوق آنان ضایع می شود و با توجه به شرایط کرونا و سنگینی کاری که بر دوش پرستاران است تبدیل وضعیت پرستاران به صورت جدی باید پیگیری شود.

پاکمهر افزود: با توجه به شرایطی که بیماری کووید ۱۹ در کشور ایجاد کرده، رییس جمهوری موافقت کرده است که تا پایان امسال و نیز سال آینده ۳۷ هزار نیروی انسانی در بخش بهداشت و درمان جذب شوند که ۶۰ درصد از این رقم را پرستاران تشکیل می دهند.

نماینده پنج شهرستان خراسان شمالی با بیان اینکه ماه آینده نیز هفت هزار پرستار و نیروی انسانی جذب بخش بهداشت و درمان می شود، گفت: تلاش می کنیم با توجه به کمبود نیرو در بخش بهداشت و درمان خراسان شمالی، سهم این استان از این استخدامی ها افزایش یابد.  

وی با اشاره به بودجه ۱۴۰۰ دولت، خاطرنشان کرد: آنچه در بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده است برقراری فوق العاده ویژه حقوق پرستاران و نظام سلامت است اما این افزایش شامل حال نیروهای شرکتی نمی شود و حال آنکه این افراد نیز در کنار دیگر نیروها و مدافعان سلامت از جان خود مایه گذاشته و خدمت می کنند.

پاکمهر با بیان اینکه پرداخت فوق العاده حقوق به دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ابلاغ شده است، افزود: پرداخت فوق العاده منوط به توان مالی دانشگاهها است و دانشگاه هایی که توان مالی ندارند نمی توانند این پرداخت را داشته باشند.

وی افزود: اینکه چرا امتیازات فقط برای نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی است و شامل نیروهای شرکتی نمی شود، گلایه مهم پرستاران است و این در حالی است که از میانگین ۲۰۰ هزار پرستار شاغل در بخش دولتی چیزی حدود ۶۰ هزار نفر شرکتی و قرارداری هستند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وزارتخانه تنها راه تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی را آزمون می داند اما ممکن است پرستارانی ۱۰ سال خدمت کرده باشند و بدیهی است که دانش آموختگان جدید در آزمون موفق تر خواهند بود زیرا از فضای تحصیل فاصله نگرفته اند و تقاضای ما این است که در شرایط حساس کنونی به این موضوع باید توجه شود.  

پاکمهر افزود: با پیگیری های مجلس یازدهم در بودجه ۱۴۰۰، در بخش حقوق و مزایا و بودجه عمومی بخش بهداشت و درمان ۱۲۸ درصد رشد دیده شده است و تلاش می کنیم با اصلاح قانون، پرستاران و نیروهای شرکتی بخش بهداشت و درمان با سابقه بالای ۱۰ سال بدون آزمون تبدیل وضعیت شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha