۱ دی ۱۳۹۹، ۸:۵۵
کد خبرنگار: 2964
کد خبر: 84155748
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اصناف بهاباد از پرستاران و مدافعان سلامت تجلیل کردند

یزد- ایرنا - تعدادی از کسبه و اصناف بهاباد شامگاه یکشنبه به مناسبت میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار( ۳۰ آذر ماه) با حضور در بیمارستان حکیم بهابادی در مراسمی از پرستاران و مدافعان سلامت این شهرستان تجلیل کردند.

ییس اتاق اصناف بهاباد در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد : نامگذاری پنجم جمادی الثانی زاد روز حضرت زینب (س) به روز پرستار، افتخاری بزرگ برای این قشر و فرصتی مناسب برای قدردانی از زحمت آنهاست.

هادی وارسته بهابادی با قدردانی از تلاش پرستاران و کادر درمان تنها بیمارستان بهاباد افزود: حضرت زینب (س) الگوی عفاف و پاکدامنی و صبر و شکیبایی و در واقع بهترین پرستاری بود که نمونه مناسبی برای پرستاران پرتلاش است.

رییس اتاق اصناف بهاباد ادامه داد : مردم با شیوع ویروس کرونا، بیش از پیش متوجه فداکاری‌ پرستاران و جامعه پزشکی شدند و اگر زحمت شبانه‌روزی آنها نبود، خطر بیماری کووید ۱۹ بیش از آنچه امروز دیده می شود، گسترش می‌یافت.

وارسته بهابادی افزود: نقش پرستاران بر هیچ کسی پوشیده نیست، این افراد با تلاش های زینب گونه بیشتر عمر خود را صرف پرستاری از بیماران می کنند از این رو نقش آنان در سلامت جامعه بسیار تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه پرستاران باید همواره به سیره حضرت زینب کبری ( س) تاسی کنند تا در فعالیت خود موفق باشند خاطرنشان کرد : روز پرستار فرصت مناسبی است تا مردم بیش از گذشته به این شغل پرزحمت و نقش آنها آشنا شوند.

مرکز شهرستان ۲۰ هزارنفری بهاباد در فاصله ۲۰۰ کیلومتری شرق استان یزد قراردارد.

به گفته علی اکبر جراحی مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد پرستاران استان سه هزار و ۶۰۰ نفر هستند که  ۲۸ درصد مرد و بقیه زن هستند در حالیکه در کشور ۱۹ درصد را پرستاران مرد و ۸۱ درصد را زنان تشکیل می دهند.

وی  با بیان اینکه ۷۶۰ نفر( ۲۵ درصد) از مجموع کادر پرستاری استان از اسنفد ماه ۹۸ تاکنون به کرونا مبتلا شده اند، افزود: به طور میانگین روزانه ۷۰ تا ۸۰ نفر آنها در مرخصی استعلاجی یا در قرنطینه خانگی به سر می برند که این موضوع موجب شد، کمبود نیرو  در استان بیشتر احساس شود.

امسال شعار هفته پرستار «نبض سلامت جامعه، ضربان قلب پرستار» انتخاب شد.

شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکه‌های پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست، این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع می‌شود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده می‌شوند.

حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود می‌یابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت می‌گیرد که دچار مشکلات تنفسی می‌شود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش می‌یابد.

ویروس کرونا عمدتا از طریق قطره‌های تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه می‌کند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح می‌شود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان می‌دهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمی‌کند، بگیرید.

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد. 

این ویروس  دی ماه سال ۹۸ در شهر ووهان چین برای نخستین بار شناسایی و در ایران نیز اوایل اسفند ماه سال قبل گزارش شد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha