مریم جوادی بایگی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اجرای این طرحهای آبیاری، ۲ میلیون و ۷۸۹ هزار متر مکعب در مصرف آب بخش کشاورزی صرفهجویی شده است.
وی گفت: تاکنون چهار هزار و ۱۹۸ هکتار سامانه نوین آبیاری با اعتبار دولتی ۲۳ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان در شهرستان سربیشه اجرا شده است و با اجرای این طرحها، ۱۳ میلیون و ۱۴۰ هزار متر مکعب آب در بخش کشاورزی صرفهجویی شد.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه اظهار داشت: همچنین امسال ۱۶ هزار متر طرح انتقال آب با لوله و با اعتبار دولتی ۲ میلیارد و ۴۴۱ میلیون تومان اجرا و برای بهرهبرداری تحویل مالکان ۲۲ منبع آبی شهرستان شد.
وی افزود: با اجرای این طرحها، ۲۱۴ هزار متر مکعب در مصرف آب بخش کشاورزی شهرستان سربیشه صرفهجویی شده است.
جوادی بایگی گفت: تاکنون ۲۹۵ هزار متر انتقال آب با لوله با اعتبار دولتی هفت میلیارد و ۳۲۲ میلیون تومان در این شهرستان اجرا و سه میلیون و ۷۵ هزار مترمکعب آب در بخش کشاورزی صرفهجویی شد.
وی عنوان کرد: صرفهجویی در مصرف آب، سرعت بالای رویش گیاه، به کارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بیرویه علفهای هرز، صرفهجویی در مصرف انرژی، برداشت راحتتر محصولات و افزایش کمی و کیفی محصولات از مزایای به کارگیری روشهای آبیاری نوین است.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه تصریح کرد: امسال دولت برای اجرای یک هکتار آبیاری تحت فشار ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و برای یک هکتار آبیاری کمفشار هفت میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت میکند.
مرمت ۳۱ رشته قنات در سربیشه
وی با اشاره به احیا و مرمت قنوات در سال جاری گفت: امسال ۳۱ رشته قنات با اعتبار سه میلیارد و ۳۲۱ میلیون تومان در این شهرستان مرمت و بازسازی شد.
جوادی بایگی گفت: این تعداد قنات به متراژ هفت هزار و ۳۹۱ متر از سه سرفصل ملی، ماده ۱۰ مدیریت بحران و استانی بازسازی شده است.
وی با بیان اینکه با مرمت این قنوات به طور میانگین حجم آبدهی آنها نیم تا یک لیتر بر ثانیه افزایش یافته است اضافه کرد: ۷۷۱ رشته قنات با تخلیه سالانه ۲۴.۳ میلیون متر مکعب آب در شهرستان سربیشه وجود دارد.
مرکز شهرستان مرزی سربیشه در ۶۶ کیلومتری بیرجند است.
نظر شما