دانشنامه سنندج تدوین می‌شود

سنندج‌ - ایرنا - شهرداری سنندج و دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج قرارداد همکاری برای تدوین دانشنامه سنندج را با مرکز کردستان شناسی این دانشگاه منعقد کردند.

به گزارش ایرنا، نشست روز دوشنبه در محل شورای اسلامی با حضور شهردار سنندج و رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و اعضای پارلمان شهری برگزار شد و این قرارداد همکاری به امضای طرفین رسید،  دانشنامه سنندج ۱۲۰ مدخل اصلی دارد که هر کدام از این مدخل‌ها هم حدود ۶۰ زیر مدخل دارند،  جلد اول این دانشنامه در مورد فرهنگ، هنر، تاریخ و ادبیات سنندج است.

رییس شورای اسلامی شهر سنندج در نشست امضای این قرارداد گفت: یکی از نیازهای جامعه بویژه جامعه دانشگاهی وجود اطلاعات جامع در مورد شهر سنندج است که مرکز کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی این خلا را احساس کرده و برای پُر کردن آن تلاش خود را شروع کرده است.

غریب سجادی افزود: بحران هویت مهمترین معضل فرهنگی یک جامعه است که نبود اطلاعات در مورد تاریخ و فرهنگ از دلایل ایجاد چنین بحرانی است بنابراین باید داشته‌های خود را به مردم بشناسانیم.

وی اضافه کرد: ارتباط مدیران با دانشگاه و جامعه علمی کم شده که این اتفاق سمی برای مدیریت محسوب می‌شود البته بخشی از جامعه دانشگاهی هم در فاز تئوری مانده و کمتر حاضر به همکاری هستند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم در این نشست گفت: دانشگاه جزیی از جامعه است بنابراین دانشگاهیان وظیفه دارند که در خدمت مردم باشند.

جهانشیر امینی افزود: این دانشگاه یک هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی دارد که می‌توان از این ظرفیت‌ها بهره برد برای اینکه آیین گذشتگان خود را به نسل فعلی و آینده بشناسانیم.

شهردار سنندج هم گفت: رویکرد این دوره از فعالیت‌های شورا و شهرداری فرهنگ محور بودن است که در اجرای بسیاری از طرح‌های عمران شهری پیوست فرهنگی فراموش نشده است.

حشمت‌اله صیدی اظهار داشت: بسیاری از طرح‌های عمرانی و رفاهی در سطح شهر اجرا شده که نگاه به مقوله فرهنگ و هنر در اجرای این طرح‌ها فراموش نشده است.

وی اضافه کرد: رویکرد مهم فعالیت‌های شورا و شهرداری در این دوره فرهنگ محور بودن است و ثبت سنندج نیز بعنوان شهر خلاق موسیقی یکی از مهم ترین رویداد فرهنگی این دوره بوده است.

صیدی با اشاره به اهمیت تدوین دانشنامه سنندج یادآور شد: مکتوب نمودن هویت، تاریخ و فرهنگ در راستای معرفی هر چه بیشتر آیین ها و رسوم به نسل های امروزی یک ضرورت انکار ناپذیر است.

رییس مرکز کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم با اشاره به اینکه این مرکز چندین همایش از جمله هورامان شناسی، غار کرفتو برگزار کرده و کتاب مرجع تدوین کرده است، گفت: نبود منابع، مشکلات هزینه‌ای و عدم همکاری برخی از آگاهان این حوزه برخی از موانع پیشروی تدوین دانشنامه سنندج بود.

امید ورزنده یادآور شد: شورای اسلامی شهر و شهرداری سنندج نشان دادند وظیفه این دو نهاد صرفا ساخت و ساز و امور عمرانی نیست بلکه اهمیت دادن به فرهنگ شهر هم از جمله وظایفی است که سال‌ها ماندگار می‌شود.

وی تاکید کرد: این دانشنامه هویت مکتوب شهر سنندج محسوب می‌شود و در چهار جلد تدوین خواهد شد که امیدواریم تا ششم اردیبهشت (سالروز تاسیس نهاد شورا) جلد اول آن آماده شود.

یک استاد دانشگاه و هنرمند کردستانی هم در این نشست گفت: بسیاری از امور فرهنگی در اروپا بر عهده شهرداری‌هاست که نقش بزرگی در توسعه و ترویج فرهنگ شهرها بر عهده دارند.

قطب‌الدین صادقی با بیان اینکه کار شهرداری سنندج در ایجاد دانشنامه شهر قابل تقدیر است، افزود: روح شهر فرهنگ، هنر و حافظه تاریخی آن است و در چراغ و تزئینات نیست.

وی تاکید کرد: این دانشنامه نباید فقط مختص به ادبیات سنندج باشد بلکه باید به اسطوره‌ها و آیین‌های آن هم در جلدهای دیگر آن پرداخته شود.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha