فرهاد حامدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ صنعت دیگر شامل قفل سازی و پلاس بافی نیز فراموش شده است و هیچ هنرمندی به این فعالیتها مشغول نیست.
وی یادآور شد: عوامل زیادی در فراموشی این صنایع موثر بوده که مهمترین آن، مورد استفاده بودن آن برای زمان خاص است که ۲ دهه از منسوخ شدن آنها میگذرد.
حامدی اضافه کرد: به دنبال تعریف کاربری جدیدی برای نساجی سنتی جولایی هستیم که در این راستا با اداره کل زندانهای استان کردستان تفاهم نامهای منعقد ده تا با طراحیهای امروزی و برگرفته از المانهای قدیمی به تولید جولایی بپردازیم و فعالین را با طراحان پوشاک ارتباط دهیم.
وی یادآور شد: برای رونق جاجیم و جلوگیری از فراموش شدن آن تلاش میکنیم در روستاها به آموزش و تجهیز بپردازیم و کاربریهای جدیدی برای جاجیم تعریف شده تا در کیف و کفش مورد استفاده قرار گیرد.
حامدی تاکید کرد: برای حمایت از صنعت نمدمالی هم با کمک بنیاد علوی و بنیاد برکت طرحی ملی را پیگیری میکنیم تا در منطقه اورامان به عنوان خاستگاه اصلی نمد، تولید و توسعه آن با بهرهگیری از فناوریهای روز ایجاد شود.
وی با بیان اینکه طرح مدنظر برای ۵۰۰ نفر در فاز اول شغل ایجاد میکند افزود: تلاش شده با بهرهگیری از اساتید، ایجاد تنوع در زخامت و کاربردهای نمدهای تولیدی در انواع محصولات امروزی همچون پوشاک، طراحی داخلی و عروسکسازی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان با اشاره به اینکه مرکز خلاقیت صنایع دستی در مشیر دیوان سنندج راهاندازی میشود گفت: این مرکز با کمک سازمان جهانی توسعه صنعتی سازمان ملل (یونیدو) به عنوان پایلوت کشوری ایجاد میشود که بتواند با استفاده از توان فنی و دانش فرامرزی این سازمان، آموزش را گسترش داده و برای فروش خارجی ارتباط ایجاد کند.
بیش از ۴۰ هزار هنرمند استان کردستان در نزدیک به ۵۰ رشته صنایع دستی فعالیت دارند، ۲۱ رشته بومی در حوزه صنایع دستی این استان کردستان فعال است. ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد، سه هزار و ۶۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.
نظر شما