اختصاص بودجه حمایت از تماشاخانه‌های آسیب‌دیده از کرونا

تهران- ایرنا- مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اختصاص ردیف بودجه مشخص برای حمایت از تماشاخانه‌ها و هنرمندان آسیب‌دیده از شیوع کرونا گفت: پرونده ۴۵ تماشاخانه برای دریافت کمک‌های حمایتی در حال بررسی است.

هم‌زمان با شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ و تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی و هنری ازجمله در عرصه هنرهای نمایشی و استمرار آن تعطیلی‌ها تا پایان خرداد ۱۳۹۹، شاهد آسیب‌های متعددی به‌ویژه در حوزه تولید، اجرا و معیشت هنرمندانِ خانواده تئاتر کشور بودیم.

موج دوم و سوم کرونا، مجالی به استمرار فعالیت هنرمندان نداد

هرچند طی دوماهه نخست فصل تابستان ۹۹، آرام‌آرام شاهد بازگشایی مجدد تالار های نمایشی و تولید آثار بودیم اما ترس و بیم مخاطبان از یک‌سو برای حضور در سالن‌های نمایشی و در آن روی دیگر سکه، فعالیت محدود هنرمندان تئاتر باعث شد تا چندان شاهد به حرکت درآمدن چرخ اقتصاد هنرهای نمایشی نباشیم.

شیوع موج دوم و در ادامه موج سوم کرونا، بار دیگر فضای تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی و هنری ازجمله عرصه تئاتر را استمرار بخشید. ادامه این روند بعد از گذشتن بیش از ۹ ماه از سال ۱۳۹۹ باعث شده تا این‌بار نه‌تنها هنرمندان و گروه‌های تئاتری که صاحبان تماشاخانه‌های خصوصی و دولتی نیز نه تنها از آسیب‌ها و خسارت‌های ناشی از تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی و هنری در سایه شیوع ویروس کرونا در امان نمانند که ضررهای ریز و درشتی متحمل شوند.

خبرهای خوش وزیر فرهنگ برای جبران خسارت‌ها و حمایت از هنرمندان

اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی همان تعطیلات نخست فعالیت‌های فرهنگی در راستای تاکید بر حمایت از هنرمندان تئاتر و همچنین مدیران تماشاخانه‌های دولتی و خصوصی به ‌عنوان میزبانان عرصه هنر تئاتر کشورمان، صحبت‌ها و برنامه‌های مختلف و متعددی را در دستورکار قرار داد.

با همراهی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تأکیدات سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی چند روز اخیر خبر از نهایی شدن و اختصاص ردیف بودجه مشخص برای کمک به هنرمندان آسیب‌دیده به سبب تعطیلی فعالیت آن‌ها در سایه شیوع ویروس کرونا در کشور به گوش رشید.

پیش از نهایی شدن و اختصاص این ردیف بودجه نیز قادر آشنا مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی بازدیدهای مستمر از تماشاخانه‌های خصوصی تلاش کرد در تعامل و گفت‌وگو با مدیران تماشاخانه‌ها همچنین گروه‌های تئاتری بهترین راه را برای کمک و حمایت از هنر تئاتر و سالن‌ها و تماشاخانه‌هایش بر دارد.

بعد از صحبت‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر نهایی و قطعی شدن ردیف بودجه‌ای مشخص در راستای حمایت از تمام هنرمندان آسیب‌دیده در سایه شیوع ویروس کرونا، درباره شیوه حمایت از هنرمندان تئاتر و تماشاخانه‌های خصوصی و دولتی با قادر آشنا به گفت‌وگو نشستیم.

کمک ۳۰ میلیون تومانی از هنرمندان برای تولید و اجرا در فضای مجازی

قادر آشنا در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تاکید بر لزوم حمایت همه‌جانبه از گروه‌های تئاتری و تماشاخانه‌های خصوصی گفت: براساس لایحه بودجه و سرفصل‌هایی که برای آن تعریف شده است، امروز با قطعیت می‌توانیم بگوییم حمایت و کمک‌های ما از هنرمندان به زودی نهایی و اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: اداره کل هنرهای نمایشثی بر حسب وظیفه و رسالت ذاتی خود همواره تلاش کرده و خواهد کرد با برگزاری جشنواره‌های تئاتری، حمایت از اجراهای عمومی و تولید نمایشنامه همواره یاریگر و پشتیبان هنرمندان تئاتر باشد و در این ایام از هیچ اقدامی برای همراهی و همدلی با هنرمندان از دو منظر مادی و معنوی فروگذار نبوده است.

در راستای رسالت ذاتی این اداره کل طی چند وقت اخیر تأکید شده‌ که تمام گروه‌هایی که برای اجرا از طریق فضای مجازی متقاضی باشند مبلغ حمایت ۳۰ میلیون تومانی را از اداره کل هنرهای نمایشی دریافت خواهند کرد که خوشبختانه تاکنون ۶۰ طرح برای تولید و اجرا به دست ما رسیده است.

تولید و هزینه تئاتر باعث کم اقبالی هنرمندان از دو سایت «کارا» و «تحفه» شد

آشنا با اشاره به دو تارنمای کارا و تحفه در راستای حمایت از تولید آثار نمایشی و هنرمندان تئاتر با پرداخت وام‌های کم بهره گفت: متاسفانه به دلیل شیوه و هزینه‌بر بودن تولید آثار نمایشی و عدم تضمین بازگشت مالی در این شاخه هنری، هنرمندان تئاتری و گروه‌های نمایشی کشور از این دو سایت استقبال نکردند.

وی افزود: سایت تحفه با بهره ۴ درصد و سایت کارا با بهره ۱۲ درصد به گروه‌ها و مجموعه هنرهای نمایشی وام پرداخت می‌کند اما به دلیل مشکلات و مباحث اقتصادی تئاتر، هنرمندان تئاتر برخلاف فعالان موسیقی و عرصه تجسمی کشورمان استقبال کمتری برای ثبت‌نام و درخواست وام از این دو سایت داشتند.

معرفی ۴۵ تماشاخانه برای دریافت وام حمایتی

تاکنون ۴۵ تماشاخانه خصوصی را برای دریافت وام ناشی از خسارت‌های تعطیلی شیوع کرونا به صندوق اعتباری هنر معرفی کرده‌ایم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین معاون امور هنری وزارتخانه رایزنی‌های مختلفی را با مدیران صندوق اعتباری هنر داشته‌اند تا فرآیند دریافت وام به تماشاخانه‌های خصوصی را با سرعت بیشتری شاهد باشیم.

آشنا در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه تعداد از تماشاخانه‌های خصوصی برای دریافت وام معرفی شده‌اند گفت: تا پایان هفته گذشته ۲۴ پرونده از تماشاخانه‌های خصوصی برای دریافت وام  توسط صندوق اعتباری هنر به بانک‌ عامل معرفی‌شده‌اند و مدیران تماشاخانه‌ها منتظر دریافت وام‌های خود هستند.

الویت با تماشاخانه‌هایی که تاکنون مبلغ حمایتی را دریافت نکرده‌اند

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در این ‌میان تعدادی از پرونده‌هایی که پیش از این توسط تماشاخانه‌های خصوصی برای دریافت وام از صندوق اعتباری هنر معرفی شده بودند و مدارک آن‌ها نقص‌هایی داشت، بعد از اعلام تاریخ‌های متعدد، برخی از تماشاخانه‌ها پرونده خود را کامل کردند.

آشنا در پایان یادآور شد: با توجه به جمیع اقدامات صورت گرفته درحال حاضر تعدادی از تماشاخانه‌های خصوصی که پیش‌تر از صندوق اعتباری هنر وام گرفته بودند مشمول این روند و دریافت وام جدید نشده‌اند تا بتوانیم اصل انصاف و عدالت را به گونه‌ای میان تماشاخانه‌ها قسمت کنیم که در گام اول تماشاخانه‌هایی که تاکنون از مزایای این صندوق استفاده نکرده‌اند در خط مقدم حمایتی قرار گیرند و در ادامه در صورت نیاز بار دیگر به تماشاخانه‌هایی که پیشتر از تسهیلات بهره برده‌اند شامل این طرح خواهند شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha