دادگستری چالوس برای رفع آلایندگی ۵ معدن ضرب الاجل سه ماهه تعیین کرد

نوشهر- ایرنا - مسئولان دستگاه قضایی مرزن آباد شهرستان چالوس پس از اخذ تعهد از صاحبان پنج واحد تولیدی شن و ماسه در مرزن آباد، به آنان سه ماه فرصت دادند تا نسبت به رفع آلایندگی زیست محیطی این معادن اقدام کنند در غیر این صورت تعطیل می شوند.

بر اساس آمارهای رسمی ، ۱۱ کارگاه شن و ماسه و استخراج سنگ پیرامون رودخانه حفاظت شده چالوس فعالیت دارند که از این تعداد پنج واحد به خاطر کیفیت پائین کارایی سیستم تصفیه خانه پساب ، موجب آلایندگی و مشکلات زیست محیط در منطقه می شوند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالوس در خصوص آلایندگی کارگاه های شن و ماسه حاشیه این رودخانه حفاظت شده چالوس ، گفت: پس از بررسی کارشناسان محیط زیست پنج واحد از کارگاه های این منطقه زمینه آلودگی محیط زیست را در منطقه فراهم می کردند که از این تعداد سه واحد حدود یک ماه قبل به خاطر مجهز نبودن به سیستم تصفیه خانه استاندارد و رهاسازی شبانه رسوبات و پساب به داخل رودخانه چالوس تعطیل شده بودند.

سید اصغر مطهری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : ۲ واحد دیگر از این کارگاه ها هم به خاطر نداشتن سیستم حفاظتی زمینه آلودگی زیست محیطی را فراهم می کردند.

وی گفت : برای رفع این مشکلات بارها در نشست های متعددی با معدنکاران و تولید کنندگان شن و ماسه به آنان هشدار داده شد که با توجه به شکایت های مردمی و جلوگیری از بروز تنش ها در منطقه باید نسبت به رفع معایب کارگاه ها  اقدام کنند ولی با وجود وعده ها داده شده هیچگونه اقدامی انجام نداده اند و به همین خاطر هم مسئولان دستگاه قضایی بخش مرزن آباد از صاحبان این پنج واحد تولیدی شن و ماسه آلاینده تعهد گرفتند تا پایان امسال نسبت به رفع مشکلات کارگاه ها اقدام کنند در غیر این صورت تعطیل خواهند شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالوس افزود : اخذ تعهد و ارائه فرصت سه ماهه به صاحبان واحدهای تولیدی شن و ماسه با پیگیری مسئولان و در راستای رفع بیکاری کارگران و تامین مصالح ساختمانی در این منطقه صورت گرفته است.

رودخانه حفاظت شده چالوس که از دامنهٔ شمالی ارتفاعات کندوان و طالقان سرچشمه می‌گیرد و پس از طی حدود ۷۲ کیلومتر در کنار چالوس به دریای خزر می‌ریزد ، به خاطر تکثیر و پرورش ماهیان نادر دریای خزر در آن مانند قزل آلای خال قرمز، سفید، آزاد و گونه های دیگر ذخیرگاه ارزشمند آبی مازندران به شمار می رود علاوه براین ماهی خاص و بومی منطقه به نام زردک در این رودخانه زیست می کند. 

این رودخانه یکی از اصلی ترین منابع آبی کشاورزی منطقه می باشد و در تولید محصولات ‏کشاورزی همچون انواع مرکبات، کیوی، برنج و سایر محصولات کشاورزی نقشی اساسی دارد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha