به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، منصور کبگانیان بعد از ظهر سه شنبه در حاشیه برگزاری جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور _ که در آن سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز حضور داشتند_ در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راهبرد کلان هفت نقشه جامع علمی کشور، یک راهبرد اصلی با ۲ اقدام ملی وجود دارد.
وی درباره این راهبرد و اقدامات ملی گفت: راهبرد اصلی را سیاستگذاری و برنامه ریزی در حوزه علوم و فناوری های دفاعی و امنیتی با رعایت سیاست های مصوب تشکیل می دهد. همچنین یکی از ۲ اقدام ملی در جلسه امروز ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با عنوان تدوین اسناد و الگوهای پیشرفت علم و فناوری در حوزه دفاعی و امنیتی بررسی شد.
وی افزود: در این سند که آن را دانشمندان در حوزه دفاعی نقشه جامع علمی دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران نامگذاری کردند، شاهد برخی اقدامات اجرایی هستیم. فلسفه اصلی این سند ارتباط دادن حوزه علم و فناوری غیردفاعی کشور با حوزه دفاعی کشور است.
به گفته قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، اگر این کار انجام شود دانشمندان در دانشگاه ها به این حوزه دفاعی متصل می شوند؛ در کشورهای دیگر هم پیشرفته ترین علوم و فناوری ها از این حوزه آغاز می شود.
کبگانیان درباره برخی از اجزای این سند، اظهار داشت: ارکان جهت ساز و قابلیت ساز شامل مدیریت دانش، سازماندهی مطالعاتی مباحث حقوقی یکی از اجرای این سند را تشکیل می دهد؛ از دیگر اجزای این سند می توان به علوم و فناوری های اولویت دار اشاره کرد چرا که نیازهای علمی و فناوری کشور بسیار زیاد است و منابع و زمان لازم برای پرداختن به این امکانات وجود ندارد.
وی بخش پایانی این اجزا را نگاشت نهادی و ساختاری برای راهبری و نظارت بر کارها عنوان کرد.
کبگانیان با بیان اینکه ۷۰ هزار نفر ساعت روی این سند کار انجام شده است، گفت: ۲ هزار عضو هیأت علمی و کارشناس برای تاییدیه این سند فعالیت کرده اند که امیدواریم با همه سختی هایی که دارد تا قبل از ۹۹ به تصویب برسد.
به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، جزئیات سند به کارگروهی واگذار اما کلیات آن نهایی سازی شد.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در ادامه بیان کرد: بندهایی از این سند در نقشه جامع علمی کشور است که پیش از این در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه صیانت از دانشمندان کشور یکی از دغدغه های شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: دشمن به علت ضعف خود، ترور فیزیکی انجام می دهد و هدفش فقط از میان برداشتن یک نفر نیست، بلکه به دنبال دور کردن جوانان کشور از کارهای موثر و ایجاد رعب و وحشت هستند تا دیگر دانشمندان به کارهای اساسی نپردازند.
کبگانیان تاکید کرد: در همه اسناد به خصوص سند همکاری های علمی و بین المللی، یک بند مشخص با عنوان صیانت معنوی، نرم افزاری و سخت افزاری وجود دارد. از مسوولان مرتبط با حوزه دفاعی بارها گله و سوال کردیم که در ارتباط با صیانت از دانشمندان چه اقداماتی انجام داده اند، هر چند اقداماتی صورت گرفته است اما هنوز گزارش آن را اعلام نکرده اند.
نظر شما