۳ دی ۱۳۹۹، ۱۰:۲۵
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 84158523
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وضعیت مهدهای کودک چهارمحال وبختیاری در دوران کرونا

شهرکرد -ایرنا- شیوع ویروس کرونا به بخش‌های مختلف از جمله مهدهای کودک خسارتی‌هایی را وارد کرد به گونه‌ای این خسارت ها در چهارمحال و بختیاری ۱۵۰میلیارد ریال برآورد شده است.

معاون امور اجتماعی بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره  به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مهدهای کودک گفت: در این ایام مهدهای کودک استان ۱۵۰ میلیارد ریال خسارت دیدند.

اشرف عسگری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در استان ۳۶۰ مهدکودک شهری و روستایی وجود دارد، افزود: از این تعداد ۱۱۰ مهدکودک در مناطق روستایی و مابقی در مناطق شهری فعال است.

وی اظهار داشت:۹۰ درصد مهدهای کودک زیر نظر بهزیستی استان استیجاری است و به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن مهدهای کودک، منبع درآمد این مهدهای کودک به صفر رسید و پرداخت اجاره بهاء برای مدیران به سختی انجام می‌شود.

به گفته وی،در ماه‌های نخست شیوع ویروس کرونا بخشش تمام یا قسمتی از اجاره مهدهای کودک از سوی مالکان و همچنین سازمان بهزیستی به عنوان صاحب ملک در دستورکار قرار گرفت اما این بخشش فقط برای چندماه از سوی مالکان بود.

رییس و مدیرعامل کانون مهدهای کودک چهارمحال و بختیاری با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن مهدهای کودک از چهارم اسفندماه سال گذشته تاکنون گفت: تعطیل شدن مهدهای کودک باعث وارد شدن خسارت زیاد از جمله بدهی اجاره بها، بیمه و حقوق مربیان و کارکنان مهدهای کودک شده است.

مهناز صناعی‌فرد با تاکید بر اینکه هر مهدکودک بنا بر ظرفیت و پذیرش کودک بین سه تا هفت مربی از بین تحصیلکردگان مشغول به کار کرده بود، افزود: با تعطیل شدن مهدهای کودک این افراد نیز بیکار شدند و پرداخت حقوق عقب مانده مربیان و همچنین پرداخت حق بیمه معوق آنها از مشکلات مدیران مهدهای کودک استان است.

وی خواستار ارائه تنفس چندماهه برای پرداخت حق بیمه کارفرمایی از سوی مدیران مهدهای کودک را از سازمان تامین اجتماعی شد و گفت: با توجه به تعطیل شدن مهدهای کودک و نداشتن درآمد پرداخت حق بیمه کارفرمایی برای مدیران به سختی امکان پذیر است.

صناعی‌فرد بر افزایش حمایت کافی از سوی مدیران و مسوولان استان در خصوص حمایت از مهدهای کودک در این ایام تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه مهدهای کودک به عنوان مشاغل آسیب‌دیده از کرونا هستند اما این افراد در رشته آسیب‌دیده قرار نداشتند و با پیگیری‌های انجام شده در این جایگاه قرار گرفتند و هم‌اکنون نیز از بسته‌های معیشتی و حمایتی بهره‌مند نیستند.

این مدیر مهدکودک در شهرکرد، به پیشنهاد افزایش شهریه دریافتی در مدت زمانی که مهدهای کودک با یک سوم ظرفیت فعال بودند، اشاره کرد و گفت: این امر از سوی مسوولان و خانواده‌ها مورد استقال قرار نگرفت و باعث شد که تعدای از مهدهای کودک که برای نگهداری کودکان کارمندان بازگشایی شده بود، در خصوص پرداخت هزینه مربی و همچنین اجاره بها و هزینه آب، برق و گاز با مشکل مواجه شوند.

به گفته وی، تعدادی از خانواده‌ها، نگهداری فرزندان خود را به پرستار کودک در خانه واگذار کرده‌اند و ماهانه بیش از ۱۲ تا ۲۳ میلیون ریال هزینه نگهداری به این پرستاران پرداخت می‌کند در صورتی که با پرداخت هفت میلیون ریال هزینه نگهداری کودک در مهد موافقت نشد.

یکی از مدیران مهدهای کودک در شهرستان بروجن نیز با اشاره به اینکه مهدهای کودک تعطیل هستند و بیشتر این مهدهای کودک در اماکن استجاری مستقر هستند، گفت: پرداخت اجاره بها مهمترین مشکل مدیران مهدهای کودک است.

سید سعیده تغا افزود: قرارداد استیجاری بسیاری از مهدهای کودک استان به اتمام رسیده و برای تمدید قرارداد با افزایش قیمت رهن و اجاره بها مواجه شدند که مدیران مهد به دلیل نداشتن توان برای پرداخت مبلغ رهن و اجاره بها از ادامه فعالیت انصراف دادند.

نایب رییس کانون مهدهای کودک چهارمحال و بختیاری با توجه به اجرای طرح همدلی برای بخشش اجاره بها مکانهای استیجاری مهدهای کودک گفت: درماه‌های نخست تعطیلی مهدهای کودک ۲۸ مالک از دریافت اجاره بها برای چندماه  انصراف دادند.

وی در ادامه به پرداخت تسهیلات کرونایی با بازپرداخت ۱۲ درصد اشاره کرد و گفت: به دلیل نداشتن توان مالی برای بازپرداخت تسهیلات و شرایط سخت برای پرداخت تسهیلات تنها ۱۰ درصد مهدهای کودک برای دریافت این تسهیلات ثبت نام کردند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.
استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha