۳ دی ۱۳۹۹، ۱۴:۰۸
کد خبرنگار: 1347
کد خبر: 84158662
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نصف شدن صادرات سیب از مهاباد و ۲ خبر کوتاه دیگر

مهاباد- ایرنا- کاهش ۵۰ درصدی صادرات سیب از شهرستان مهاباد به خارج از کشور در سال جاری، تمدید بیمه محصولات کشاورزی در این شهرستان تا ۱۵ دی و ایجاد دومین کارگاه جواهرسازی در تکاب اخبار کوتاهی از جنوب آذربایجان غربی در ۲۴ ساعت گذشته است.

مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای برداشت سیب تاکنون هشت هزار تن سیب از سردخانه‌های شهرستان خارج و توسط مالکان، شرکت‌ها و تاجران از مهاباد به سایر استان‌ها و کشورهای همسایه صادر شده است.

سعید کریمی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۸۵ هزار تن سیب در ۲۵ سردخانه این شهرستان ذخیره شده است که در صورت عدم صادرات و فروش آن هم از لحاظ وزنی و هم از لحاظ کیفیت درجه آن کاهش خواهد یافت.

مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد اظهار داشت: ماندن سیب های ذخیره شده در سردخانه‌های شهرستان هزینه مازاد سردخانه‌ها را بر باغداران افزایش خواهد داد.

کریمی اضافه کرد: امسال طرح‌های حمایتی و تشویقی دولت برای صادرات از جمله بازپرداخت هزینه حمل و جابه جایی و همچنین محدودیت برای فعالیت بازرگانان از جمله دلایل کاهش صادرات سیب طی سال جاری است.

وی با اشاره به اینکه امسال ۹۵ هزار تن سیب از سطح باغ‌های مهاباد تولید شد، اضافه کرد: هم اکنون ۶ هزار و هکتار باغ بارور سیب و هزار و ۴۰۰ هکتار باغ غیربارور در سطح شهرستان وجود دارد که امسال به طور میانگین از هر هکتار باغ بارور ۱۶ تُن سیب برداشت شد.

کارگاه جواهرسازی با ۲۲ میلیارد ریال هزینه در تکاب راه‌اندازی شد

فرماندار تکاب گفت: یک کارگاه جواهرسازی و تولید زیورآلات طلا با ۲۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این شهرستان راه اندازی شده است.

امیر ستوده‌فر افزود: این کارگاه به ظرفیت تولید انواع زیورآلات از ۱.۸ کیلوگرم طلا در روز را دارد که با فعالیت و بهره برداری از آن برای ۱۸ نفر زمینه اشتغال پایدار فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه از سرمایه‌گذاری و فعالیت در بخش راه‌اندازی کارگاه‌های جواهرسازی و تولید زیورآلات طلا حمایت می‌کنیم، اظهار داشت: کارگاه‌های جواهرسازی و تولید زیورآلات طلا بستر مناسبی برای تولید و ایجاد اشتغال است و موجب تولید ارزش افزوده برای شهرستان و نیز رونق گردشگری می‌شود.

فرماندار تکاب با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم فرآیند راه‌اندازی این نوع کارگاه‌ها تسریع یافته و فعالیت آنها در سال جهش تولید رونق گیرد، بیان کرد: برای تامین مواد اولیه کارگاه‌های جواهرسازی از معادن طلا پیگیری‌های لازم و اقدامات مناسبی انجام شده‌است.

ستوده فر ادامه‌داد: دستگاه‌های مرتبط نیز موانع فراروی این کارگاه ها را رفع کرده تا با تسهیل شرایط و امکانات شاهد فعالیت و رونق صنعت جواهرسازی با توجه به پتانسیل‌های بومی منطقه باشیم.

هم‌اینک تنها یک کارگاه جواهرسازی به صورت سنتی در تکاب فعالیت می‌کند اما به دلیل وجود معادن بزرگ طلا در این شهرستان، راه‌اندازی کارگاه‌های جواهرسازی و تولید زیورآلات طلا از مهمترین زمینه‌های تولید و ایجاد اشتغال در این شهرستان به‌شمار می‌رود اما تامین مواد اولیه و شمش طلا از مهمترین دغدغه‌های کارآفرینان و علاقمندان به فعالیت در این بخش است.

مهلت بیمه محصولات کشاورزی مهاباد تا ۱۵ دیماه تمدید شد

مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی مهاباد گفت: مهلت بیمه محصولات زراعی این شهرستان برای بهره‌مندی بیشتر کشاورزان از مزایای آن تا ۱۵ دیماه جاری تمدید شد.

انور ابراهیمی‌آذر افزود: کشاورزان و بهره‌برداران قبل از اتمام این مهلت با مراجعه به کارگزاران مربوطه نسبت به بیمه محصولات زراعی خود اقدام کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰ هزار هکتار از مزارع کشاورزی در این شهرستان بیمه شده است، بیان کرد: فرصت بیمه محصولات باغی نیز تا ۱۵ بهمن ادامه دارد و کشاورزان برای جلوگیری از خسارت احتمالی با توجه به غیرقابل پیش بینی بودن شرایط جوی، می‌توانند محصولات خود را بیمه کنند.

مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی مهاباد اظهار داشت: امسال ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال غرامت برای جبران خسارت محصولات کشاورزی این شهرستان به بهره‌برداران پرداخت شد.

ابراهیمی‌آذر با بیان اینکه سال زراعی گذشته ۱۵ هزار و ۸۱۳ هکتار از مزارع این شهرستان زیر پوشش بیمه قرار گرفت، افزود: امسال براساس گزارش‌های هواشناسی مبنی بر شرایط سخت آب و هوایی توصیه می‌شود کشاورزان در اسرع وقت نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.

مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد باغی و زراعی یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی در جنوب آذربایجان‌غربی محسوب می‌شود.

براساس قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور ۵۶ درصد حق بیمه محصولات کشاورزی که کشاورزان مجاز به کشت آن هستند، توسط دولت پرداخت می‌شود و ۴۶ درصد حق بیمه را کشاورز می‌پردازد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha