سرهنگ یوسف اسماعیل زاده، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد دستگاه ارز دیجیتال در یکی از باغ های اطراف شهرستان زنجان به دست آمد و در این رابطه یک نفر نیز به عنوان متهم دستگیر شد.
وی اظهار داشت: ماموران پلیس امنیت اقتصادی پس از اطلاع از نگهداری تعدادی ارز دیجیتال "ماینر" در یک از باغات اطراف شهرستان زنجان، بلافاصله رسیدگی به موضوع را در دستور کار قرار دادند و پس از کسب مجوز قضائی به محل مورد نظر اعزام و در بازرسی از آن این تعداد دستگاه استخراج ارز دیجیتال قاچاق را به دست آوردند.
اسماعیل زاده با بیان اینکه ارزش دستگاه های کشف و ضبط شده بر اساس نظر کارشناسان ذیربط ۸۲۵ میلیون ریال برآورد شد، افزود: متهم دستگیر شده، پس از تشکیل و تکمیل پرونده به منظور اعمال قانون تحویل مراجع قضایی استان شد.
سرپرست پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان زنجان تاکید کرد: این دستگاهها علاوه بر قاچاق بودن، برق بسیار زیادی را مصرف کرده و موجب هدر رفت انرژی و آسیب به شبکه برقی استان و کشور می شوند.
اسماعیل زاده تصریح کرد: برای خرید دستگاه ارز دیجیتال (ماینر) که به صورت غیرقانونی نیز وارد می شود، ارز زیادی از کشور خارج می شود که به همین جهت پلیس با عاملان آن به شدت برخورد کرده و دستگاه های کشف شده را نیز توقیف می کند.
به گزارش ایرنا، پول مجازی (بیت کوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد اما در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص تولید آن (ماینر) ساخته شد که واردات و استفاده از آنها در ایران غیرمجاز است.
استخراج ارزهای دیجیتال به خصوص نوع بیتکوین نیاز به مصرف بالای برق دارد به گونهای که برای استخراج هر واحد بیتکوین نیاز به ۷۲ مگاوات ساعت برق است.
بیت کوین یکی از رایجترین ارزهای دیجیتال است که در فضای مجازی خرید و فروش میشود و از طریق دستگاههایی به نام ماینر که نوعی پردازشگر است، با مصرف بالای برق تولید میشود و برخی از افراد غیرحرفهای و ناآگاه به مخاطرات سرمایهگذاری، سرمایههای خود را صرف این کار میکنند.
نظر شما