سید آیتالله رزمجو چهارشنبه در آیین مجازی تجلیل از پژوهشگران فارس، اعتبارات پژوهشی پارسال این استان را ۴۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: رخدادهای هفته پژوهش و فناوری که به صورت مجازی برگزار شده است، دستاوردی مهم در این عرصه تلقی میشود.
مدیر اجرایی ستاد هفته پژوهش و فناوری فارس همچنین ایجاد دره فناوری در دانشگاه شیراز و ارتباط بین پارک علم و فناوری استان با دانشگاه را اقدامی مثبت در زمینه پژوهشی برشمرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس در این نشست با اشاره به راهاندازی اولین سازمان مردمنهاد در سطح کشور برای نخبهپروری در فارس، گفت: از پنج سال گذشته "مجمع خیرین نخبهپرور فارس" با شناسایی افراد مستعد در حوزه پژوهش گامهای بزرگی برداشته است.
حبیب شریف اظهار کرد: در همین زمینه ۱۳۰ دانشآموز بورسیه شدند و ۸۰ مربی از پژوهشسراهای استان فارس دورههای مربی خلاقیت را طی کردهاند؛ افزون بر این، ۵۰ پژوهشسرا را تجهیز کردهایم و ۱۵ جایزه با نام بزرگان علمی، اجتماعی و فرهنگی مخصوص فارغالتحصیلان، دانشجویان و دانشآموزان نخبه تعریف شده است.
برندگان جوایز سهگانه بنیاد نخبگان فارس اعلام شدند
وی به جوایز پروفسور علیرضا سپاسخواه، پروفسور کرامتالله ایزدپناه و پروفسور مرتضی خوشخوی اشاره کرد و گفت: امروز مطابق سال گذشته که در این مراسم موفق شدیم این جوایز را اهدا کنیم، جایزه استاد ایزدپناه در بیماریشناسی گیاهی به دکتر ابوالفضل نرمانی از دانشگاه تبریز در زمینه قارچ شناسی و بیمارس شناسی گیاهی رسید؛ همچنین جایزه استاد خوشخوی در زمینه علوم باغبانی به آرمان بیرقدار کشکولی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس اهدا میشود و جایزه استاد سپاسخواه نیز که هماکنون دومین دوره آن برگزار میشود، به دکتر فردوسی دانشجوی مقطع دکتری در آمریکا به پاس پژوهش در زمینه محاسبات علم داده تقدیم میشود.
تعداد فوتیهای کرونا در فارس برای دومین روز متوالی به کمتر از ۱۰ نفر رسید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این آیین عنوان کرد: امروز تنها ۸ فوتی کرونایی در استان فارس داشتهایم و روز دومی است که کمتر از ۱۰ فوتی داریم و از ۲هزار بیمار بستری امروز تنها ۵۰۰ نفر در بیمارستانها بستری هستند.
مهرزاد لطفی ابراز داشت: به پاس تلاش پژوهشگران در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ستاد ملی کرونا هر هفته از فارس تقدیر میکند و با کمک دستگاههای استان وضعیت استان در زمینه کنترل بیماری کرونا مطلوب خواهد شد.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال گذشته بیش از دوهزار مقاله منتشر کرده است؛ همچنین کسب رتبه دوم دانشگاهی در میان دانشگاههای کشور و قرار گرفتن در زمره ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا در سال ۲۰۱۹ نیز از دستاوردهای این دانشگاه بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: این دانشگاه با ۱۸ دانشکده، ۶۷ مرکز تحقیقاتی، ۸ مرکز رشد و یک شتابدهنده در استان از نظر تعداد مقالات استخراج شده و از نظر ۱۰ درصد مقالات برتر در حوزه فناوری رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است؛ افزون بر این ۲۷۴ محصول فناورانه به ثبت جهانی رسیده است و ۱۴ قرارداد ارتباط با صنعت منعقد کردهایم.
لطفی به داوری ۳۳۰ طرح پژوهشی در زمینه کووید ۱۹ اشاره کرد و گفت: انتشار ۲۲۳ مقاله در پایگاه اسکوپوس و برگزاری۸ وبینار کشوری و ۲۸ وبینار بینالمللی در زمینه کووید ۱۹ از دیگر دستاوردهای این دانشگاه در یک سال گذشته به شمار میرود.
دانشگاه شیراز پنج مگاپروژه نفتی را مدیریت میکند
رئیس دانشگاه شیراز نیز در این نشست بیان کرد: دانشگاه شیراز در سالی که گذشت در زمینه امور قراردادهای صنعت در کشور عنوان نخست را کسب کرد و ۵ نفر از استادان این دانشگاه باعنوان دانشمندان برتر و فناور برتر معرفی شدند.
حمید نادگران به ایجاد پردیس فناوری و نوآوری که محل استقرار شرکتهای دانش بنیان است، اشاره کرد و گفت: دانشگاه شیراز تنها دانشگاهی است که پنج مگاپروژه نفتی را در کشور هدایت میکند.
وی افزود: ۵۸ دانشجوی پسادکتری در خارج از دانشگاه از طرحهای این دانشگاه حمایت میکنند و ۴۲ دانشجوی پسادکتری نیز با حمایت دانشگاه شیراز در زمینههای مختلف شاخص هستند؛ جز اینها تشویق استادان و اعزام آنهابه فرصتهای مطالعاتی جامعه و صنعت و همچنین به کارگیری راهبردهای ۴۴ گانه ارتباط با صنعت که از سوی وزرات علوم، تحقیقات و فناوری ارائه شده، از اقدامات برجسته این دانشگاه بوده است.
رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا بخشی از اقدامات این دانشگاه را مختل کرده است، گفت: با وجود این، این نوید را میدهیم که در مسیر ورود به دانشگاه نسل سوم گام برمیداریم و در تلاش برای حل مشکلات جامعه هستیم.
در پایان این مراسم از ۵۴ پژوهشگر برگزیده در حوزه دانشگاهی تقدیر شد.
نظر شما