نوشین زارعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی این مدت بسیاری از مسابقات را نتوانستیم برگزار کنیم و به طور کلی رویداد های ورزشی کاهش چشمگیری یافتند.
به گفته زارعی درحالیکه کرونا ورزش و جامعه ورزشی را از چند جنبه آسیب پذیر کرده ولی باید دانست که در برخی از زمینه ها همانند کارهای تحقیقاتی ورزش، پتانسیل ها را بالا برده است.
این مسئول تاکید کرد: کرونا بحث حامی مالی (اسپانسری) ورزشکاران را تحت الشعاع قرار داده و ورزشکاران در رده بالا با توجه به تمرین هایی که برای مسابقات انجام می دهند، مکمل های خاصی نیاز دارند و سالن هایی ویژه ای را برای تمرین می خواهند؛ متاسفانه کاهش حامی مالی به شدت کاهش یافته است و ورزشکاران را برای تهیه امکانات دچار چالش جدیدی کرده است.
استخرها در کرونا غرق شدند
زارعی همچنین به نقش تاثیرگذار کرونا بر حوزه استخرهای شنا اشاره کرد و گفت : از آنجایی که مربیان شنا از مزایای بیمه ای برخوردار نیستند ،تعطیلی استخر ها شمار زیادی از مربیان شنا و نجات غریق ها را بیکار کرده است.
وی ادامه داد : گرچه باشگاه ها موقتا در بازه های زمانی باز شدند اما استخرها حدود یک سال در تعطیلی دائم هستند و این گروه بیشترین ضربه را از کرونا خوردند.
زارعی با بیان اینکه در ایام کرونا شرکت های دانش بنیان توسعه یافتند اما به شرکت های دانش بنیان حوزه ورزش باید توجه بیشتری شود، اذعان کرد: هرچند که وزارت ورزش پویش های زیادی را برگزار کرده اما می بینیم که این پویش ها جوابگوی نیاز ورزشی و توسعه سلامت جامعه نیست و نیازمند فعال بیشتر و نگاه ویژه تر به شرکت های حوزه ورزش است.
عضو بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: با تعطیل شدن باشگاه ها، نگاه مردم به پارک ها و فضای باز تغییر کرد و ورزش در پارک ها مخصوصا پارک بانوان افزایش یافت، همچنین در ایام کرونا تحقیقات و مقالات ورزشی افزایش یافت که خود کمک بزرگی به این امر بود.
زارعی اظهار داشت: با شیوع کرونا دستورالعمل مشخصی از سمت وزارت ورزش و یا سازمان ورزش و جوانان مبنی بر ویژگی های یک باشگاه خوب در ایام کرونا ابلاغ نشد و موضوع پروتکل ها به طور کلی از سمت مدیران باشگاه ها مدیریت می شد.
به گفته وی، با شیوع کرونا مراجعه به باشگاه ها کم شده است و نیاز است که تسهیلات ویژه ای در اختیار آنها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کرونا خلاقیت را در زمینه های مختلف افزایش داد گفت: در این ایام، برخی از همکاران ما که نمی توانستند فعالیت های ورزشی انجام دهند، یکسری پویش ها را مخصوصا در زمینه بانوان برگزار کردند که بسیار هم موثر بود و در اوج کرونا برنامه ریزی شد و یکسری مسابقات نیز انجام شد و در واقع یک شناخت در زمینه ورزش های مختلف نیز شکل گرفت.
وی در پاسخ به سوال ایرنا در رابطه با رشته ورزشی برایتونیک که ایشان رییس کمیته آن در کرمان هست ، گفت: برایتونیک یک رشته ورزشی ایرانی است و استان کرمان یکی از استان هایی است که این رشته را راه اندازی کرده و توانستیم در شهرستان های استان هم این رشته را توسعه دهیم و زیرساخت های آن را فراهم آوریم.
به گفته وی یکی از مزیت های بالقوه این رشته، عدم نیاز به تجهیزات است و در هر زمان مکانی می توان این ورزش را انجام داد، ما در تلاش هستیم تا اینگونه رشته ها را شناسایی کنیم و ترویج دهیم تا علاوه بر تحرک جسمانی ، خلاقیت را نیز افزایش دهیم.
زارعی خاطرنشان کرد: از مسئولان تقاضا می شود تا نگاه ویژه ای به ورزش داشته باشند و تسهیلات ویژه ای برای شرکت های دانش بنیان در زمینه ورزش قرار دهند تا بتوانیم در بحث سلامت پیشرفت کنیم و هزینه های درمان را همانند سایر کشورهای پیشرفته به کمترین حد ممکن برسانیم.
وی با اشاره به تعطیلی مراکز آموزشی خاطرنشان کرد: با شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاه ها بر خلاف برخی از رشته های علمی کیفیت آموزش رشته های تربیت بدنی و رشته های عمومی ورزش به کمترین حد خود رسیده است، امیدواریم که با اتمام بیماری مجددا نقش دانشجویان در زمینه سلامت و ورزش افزایش یابد.
نظر شما