به گزارش خبرنگار ایرنا، محمودرضا مرادی روز چهارشنبه در آیین تجلیل از پرستاران استان کرمانشاه که در سرسرای شهدای دولت استانداری برگزار شد، بیان داشت: در گذشته نقش پرستاران تحت الشعاع پزشکان بود اما کرونا باعث شد تا نقش و ایثارگری آنان در درمان بیماران و اهمیت تخصص آنها مشخص شود.
وی اشاره ای به کمبود پرستار در استان کرمانشاه نسبت به وضعیت کشوری نیز داشت و گفت: ضریب پرستار نسبت به تخت در استان ۹۲ صدم و در کشور ۱.۲ درصد است.
مرادی افزود: این بدین معناست که در استان کرمانشاه به نسبت هر ۱۵ بیمار یک پرستار داریم که وضعیت کشوری یک پرستار به ازای ۱۰ بیمار است.
او این وضعیت را به همراه مقررات ماهیانه جدید وزارت بهداشت عوامل ایجاد کار و فشار مضاعف برای پرستاران استان عنوان کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه اشاره ای نیز به وضعیت استخدامی پرستاران داشت و گفت: ۱۰ درصد پرستاران به صورت شرکتی و ۳۵ درصد نیز استخدام طرحی و مابقی نیز به صورت پیمانی و رسمی هستند.
مرادی، در ادامه به برنامه استخدام ۳۰ هزار پرستار در سراسر کشور در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت: ۴۵ درصد از پرستاران استان با توجه به وضعیت استخدامی خود برای ادامه کار اطمینان خاطر ندارند.
نبود تعرفه گذاری خدمات پرستاری و تعویق زیاد پرداخت کارانه و اضافه کار از جمله چالش های پرستاران بود که وی به آن ها اشاره کرد.
این مقام مسوول اشاره ای نیز به وضعیت آموزشی داشت و گفت: هزار دانشجو پرستاری در دانشگاه های استان مشغول به تحصیل هستند و ۱۲۰ نفر نیز مهر ماه امسال از این رشته دانش آموخته شده و وارد چرخه درمان شده اند.
به گفته مرادی، در استان کرمانشاه ۵۰ دانشجو بین المللی مشغول به تحصیل هستند که عمده آنها مربوط به کشور عراق هستند.
وی افزود: امسال ۲۰ دانش آموخته مقطع فوق لیسانس پرستاری و اولین فارغ التحصیل بین المللی این رشته را داشته ایم ضمن اینکه ۲۰۰ دانشجوی پرستاری نیز در طرح شهید سلیمانی مشارکت داشته اند.
او در پایان از مشغول به کار بودن تعدادی از پرستاران در پست های مدیرتی دانشگاه علوم پزشکی خبر داد و گفت: بسیاری از پرستاران ما به صورت داوطلبانه در بخش های کرونای بیمارستان مشغول به کار بوده اند.
مرادی، بزرگترین قدردانی مردم از تلاش های پرستاران را رعایت پروتکل های بهداشتی دانست و گفت: این کار باعث کاهش تعداد بیماران و فوتی ها و در نتیجه کاهش فشار بر کادر درمان می شود.
بیماران کرمانشاهی بدحال تر بوده اند
در این جلسه بهمن روشنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت: مراقبت های ویژه پرستاران در استان باعث شده تا آمار ما بهتر از متوسط کشوری باشد.
او افزود: با وجود بالا بودن معیارهای بدحالی بیماران در استان کرمانشاه به نسبت وضعیت کشوری اما تعداد فوتی ها ۲.۵ درصد کمتر بوده است.
روشنی این معیارها را شامل تقلای تنفسی، کاهش سطح اکسیژن خون به زیر ۹۳ و نیز کاهش هشیاری بیماران اعلام کرد و افزود: بیماران استان کرمانشاه طبق این معیارها بدحال تر از وضعیت کشوری بوده اند.
وی تاکید کرد: در استان کرمانشاه هیچ بیماری برای تخت معطل نمانده است.
خیابان یا میدانی به نام شهدای سلامت
در ادامه این جلسه ارسلان نادری پور رییس هیأت مدیره سازمان نظام پرستاری استان کرمانشاه، خواستار نامگذاری یکی از معابر شهر کرمانشاه به نام شهدای سلامت شد.
او همچنین با اشاره به دورکاری ۵۰ تا ۷۰ درصدی نیروهای دستگاه های اجرایی گفت: در مقابل کار پرستاران به صورت تمام وقت بوده و با وجود پرداخت پاداش کرونا این مبلغ به نسبت ساعات خدمتی پرستاران کافی نیست.
در ادامه این نشست تعدادی از پرستاران به بیان خاطراتی از دوران خدمتی خودشان و نیز مشکلاتی مانند آرزو شدن تعرفه گذاری خدمات پرستاری پرداختند.
یکی از پرستاران بیمارستان کودکان محمد کرمانشاهی تاکید کرد که کودکان نیز کرونا می گیرند و این تصور که آنها کرونا نمی گیرند، غلط است.
در پایان از تعدادی از پرستاران و یکی از خانواده های شهدای سلامت جامعه پرستاری استان تقدیر شد.