محمد شاد خاطر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به سرمازدگی محصول گردوی سال گذشته ، میزان تولید گردوی امسال گردوکاران قابل توجه بوده و با توجه به قیمت مناسب این محصول در بازار بخشی از خسارات سرمازدگی محصول سال قبل تا حدودی جبران شد.
او اظهارکرد: در سالهای اخیر گردوکاران از روشهای جدید باغداری برای کاهش هزینههای تولید ، کاهش سرمازدگی باغهای گردو و نیز استفاده از ارقام و ژنوتیپهای محلی از ارقام تجاری معرفی شده از سوی مدیریت جهاد کشاورزی شامل رقم چندلر و رقم فرنور برای جایگزینی ارقام محلی آسیبپذیر در برابر سرمای دیررس بهاره استفاده میکنند.
وی تامین و توزیع نهال اصلاح شده تجاری دیرگل و دیر برگده برای کاهش مخاطرات سرمازدگی بهاره و سرشاخهکاری گردو بر روی درختان قدیمی با بکارگیری ارقام تجاری را از مهمترین فعالیتهایی ذکر کرد که توسط این مدیریت برای افزایش گردو انجام شده است.
وی میانگین تولید سالانه گردو در این شهرستان را سه هزار و ۶۴۰ تن ذکر کرد و افزود: میتوان با استفاده از ارقام تجاری جدید و سازگار با شرایط اقلیمی منطقه و اصلاح باغات گردو سالانه ۱۰۰ هکتار به مساحت باغهای گردوی این شهرستان اضافه کرد.
شادخاطر ادامه داد: تشکیل کلاسهای آموزشی و دعوت از اساتید مجرب داخلی و خارجی در جهت بهبود طرحهای گردوکاری و تشکیل کارگاههای آموزشی در روستاها و آشنا کردن کشاورزی با تکنولوژیهای جدید و علوم جدید کشاورزی نیز از جمله اقدامات انجام شده برای فزایش سطح باغات گردو است.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: کاهش مخاطرات کشاورزی ، افزایش مقاومت درختان گردو در مقابل سرمای دیررس بهاره ، افزایش کمی و کیفی محصول ، سرشاخهکاری گردو و اصلاح باغات با تامین و توزیع نهال اصلاح شده به تعداد ۱۰ هزار اصله نهال اصلاح شده در سال آینده در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی خلخال قرار گرفته است.
شهرستان خلخال با برخورداری از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ گردو به عنوان بزرگترین قطب تولید گردوی استان اردبیل محسوب میشود.
نظر شما