محمدرضا آخوندی روزشنبه در حاشیه دیدار با فرماندار بافق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این شهرستان افزود: از این مبلغ ۵۰ میلیارد ریال از محل بودجه سفر حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی به اجرا پروژههای بیابانزدایی اختصاص دارد و بقیه از محل صندوق توسعه ملی در اجرای پروژههای آبخیزداری هزینه می شود.
وی اظهار کرد: در اجرای پروژههای بیابانزدایی، عملیات کشت نهال در منطقه «گودگوار» در حال انجام است که بیش از سه هزار اصله نهال سازگار با اقلیم منطقه به منظور تثبیت خاک و جلوگیری از ورود «ریزگرد»به شهر، کشت میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد در ادامه درختچههای تاغ ، گز ، اسکمبیل و « بره تاغ » را از گونههای گیاهی سازگار با آب و هوای بافق و کشت شده در منطقه گوگوار برشمرد.
به گفته آخوندی،منطقه گودگوار با وسعت پنج هزار و ۷۰۰ هکتار،از کانون های بحرانی فرسایش بادی بافق است که بیابان زدایی آن در دستور کار قرار دارد و هر سال بر تعداد نهالهای کاشت شده در این منطقه افزوده می شود.
این مسوول با بیان اینکه طبق تعهد حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار دیگر برای پایان عملیات کشت نهال در گودگوار باقی است، بیان کرد: با تکمیل این پروژه تا سال آینده، میزان ورود گرد و غبار به شهر کمتر از ۱۰ درصد می رسد.
وی تصریح کرد: همچنین ۳۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای اجرا پروژههای آبخیزداری به بافق اختصاص یافت که ساخت بند خاکی و گورابهای منطقه حسن آباد، قطرم و شادکام از جمله این پروژههاست که عملیات اجرایی آن چند ماه آینده با حضور مسوولان کشوری آغاز میشود.
مدیرکل منابع طبیعی یزد با بیان اینکه اجرا این پروژهها در تقویت مدیریت روان آبها و نیز بهبود شرایط منابع آبی منطقه موثر است، خاطرنشان کرد: کنترل روان آبها موجب جلوگیری از فرسایش خاک، خسارت های ناشی از جاری شدن سیل و تخریب مزارع کشاورزی و باغها میشود.
فرماندار بافق هم با اشاره به همکاری و همراهی شهروندان در حفاظت و مراقبت از عرصه های منابع طبیعی گفت: مردم این منطقه در حوزه های فرهنگی و اجتماعی در استان یزد همواره پیشگام بودند و در حوزه حفاظت از عرصه های منابع طبیعی همکاری و مسایل را رعایت می کنند،آنها به همین دلیل منابع خدادادی را برای آینده فرزندان خود مفید میدانند.
سید مهدی طلایی مقدم از تلاش و اقدام های مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ابراز رضایت کرد و با توجه به وسعت عرصههای منابع طبیعی شهرستان و مدیریت صحیح این عرصهها افزود: کمترین شکایت ارباب رجوع به فرمانداری مربوط به این نهاد است.
وی با تاکید بر ضرورت تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی و معادن شهرستان با اداره منابع طبیعی تصریح کرد : در چارچوب توسعه شهرستان باید از همه ظرفیتها در کنار حفاظت از منابع طبیعی بهره برد.
بخشی از منطقه کانون بحران فرسایش بادی و گردبادهای ماسهای استان یزد با وسعت پنج هزار و ۷۰۰ هکتار در بافق قرار دارد، در برنامه ریزیهای صورت گرفته از سال ۱۳۸۷ تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی منطقه «گودگوار» در طرح بیابانزدایی قرار گرفت و در آن نهالهای سازگار با اقلیم منطقه کشت شد.
وسعت اراضی بافق افزون بر یک میلیون هکتار است که ۹۲ درصد آن عرصههای منابع طبیعی و بقیه عرصههای شهری و روستایی است .
۱۹ پخش سیلاب، ساخت ۲ گوراب، ۶ دیوار ساحلی ، ۳۹ بند خاکی و یک آبنما در بافق، هنگام جاری شدن سیل در عرصههای طبیعی، سیلاب را کنترل میکند .
مرکز این شهرستان ۵۰ هزار نفری در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.
همچنین ۹۸ درصد از مساحت استان یزد به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار را عرصه های منابع طبیعی به خود اختصاص داده است.
نظر شما