حسن رضا میربلوکی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در یک ماه گذشته ۷۱۷ فقره بازدید از اداره ها و سازمان های دولتی با هدف صرفهجویی و مدیریت انرژی در مصرف گاز انجام شد.
وی اظهار داشت: طبق قانون اداره ها باید یک ساعت پیش از شروع کار اداری سامانه های گرمایشی را روشن و یک ساعت پیش از پایان وقت اداری نیز خاموش کنند، علاوه بر این سامانه های گرمایشی در روزهای تعطیل نیز باید خاموش باشند.
وی گفت: با برودت هوا و ورود جبهه هوای سرد و افزایش مصرف گاز و همچنین براساس بخشنامه صرفه جویی مصرف بهینه و ایمن در جهت رعایت حداکثر صرفه جویی، شرکت گاز خراسان شمالی اقدام به تشکیل گشت های پایش مصرف گاز در اداره ها و ارگان های دولتی کرده است.
وی بر ضرورت صرفه جویی مشترکان خانگی و اداری در مصرف گاز تاکید کرد و اظهار داشت: این شرکت در انجام رسالت سازمانی و مسوولیت اجتماعی خود، با مشارکت نیروهای بسیجی حوزه گاز، دمای رفاه اداره های استان را رصد کرده و از نزدیک مورد پایش قرار می دهد.
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان شمالی گفت: رعایت دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد در فضاهای داخلی و بسته و دمای ۱۸ درجه سانتیگراد در راهروها ضروری است.
وی افزود: سرویس و تعمیر دورهای تجهیزات گازسوز از طریق متخصصان مجاز و نصب سامانه پایش هوشمند موتورخانه به منظور افزایش ضریب ایمنی و بازدهی وسایل گازسوز و انجام معاینه فنی موتورخانهها از جمله درخواست های شرکت گاز برای مدیریت مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی در بخش اداری است.
با سرد شدن هوا و مصرف پنج میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب گاز در سامانههای گرمایشی خانگی، تجاری و اداری میزان مصرف گاز در این بخش از مرز بحران گذشته است.
رقم مورد انتظار برای مصرف گاز در بخش گرمایشی استان تا ۴.۵ میلیون مترمکعب بود که اینک مصرف مشترکان از حد انتظار تجاوز کرده است.
مجموع میزان برداشت گاز از خط گاز استان در هر شبانه روز هشت میلیون مترمکعب است اما با توجه به ورود جبهه هوای سرد، میزان مصرف گاز به یکباره افزایشی دور از انتظار یافته است.
افت دما موجب افزایش مصرف گاز خانگی در استان شده است که این شرکت برای جلوگیری از قطع گاز، استفاده از آن را در بیشتر صنایع بزرگ استان محدود و بعضا قطع کرده است.
۳۲۶ هزار مشترک استان در بخش خانگی هستند که اگر هر مشترک در روز ۲ مترمکعب گاز صرفه جویی کنند گازی معادل ۲ برابر کارخانه سیمان صرفه جویی خواهد شد.
تاکنون به ۳۱۰ واحد صنعتی و ۱۵ شهرک صنعتی استان گازرسانی شده است که این استان در این حوزه رتبه دوم کشوری را در سال گذشته کسب کرده است.
نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی خراسان (بجنورد)، آلومینای ایران (جاجرم)، ریخته گری و لوله گستر اسفراین از جمله صنایعی هستند که سوخت آنها از گاز طبیعی است.
اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۹.۷ درصد جمعیت روستایی خراسان شمالی از گاز طبیعی بهره مند هستند.
حدود ۷۳۷ مشترک شرکت گاز خراسان شمالی مربوط به بخش صنعتی است.
سهم گاز طبیعی در تامین سبد انرژی استان بیش از ۸۰ درصد است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما