بهبودی پایدار بیماران اعتیاد مستلزم مداخلات غیردارویی است

تهران - ایرنا - رواندرمانگر وکارشناس پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: دستیابی به بهبودی پایدار بیماران اعتیاد باید علاوه بر مداخلات دارویی با مداخلات غیردارویی همچون جلسات مشاوره فردی و گروه درمانی همراه باشد.

آزاده اولیایی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص علل بازگشت برخی بیماران اعتیاد به مصرف دوباره اظهار داشت: براساس برخی تحقیقات علوم پزشکی، تقریبا ۸۰ درصد معتادان بازگشت به اعتیاد را تجربه می‌کنند.

وی افزود: موادمخدر و اعتیاد با توجه ماهیت درونی با عودکنندگی (بازگشت‌پذیری) همراه است و بر این اساس گاه روند معالجه و درمان بیمار نیز با لغزش روبه‌رو خواهد شد.

اولیایی ادامه داد: برخی بیماران اعتیاد(۲۰ درصد) اما که به بهبودی پایدار دست می‌یابند، علاوه بر مداخلات دارویی، مداخلات غیردارویی همچون جلسات مشاوره فردی،‌ گروه درمانی، خانواده و آموزش خانواده را نیز دنبال می‌کنند.

کارشناس پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی تصریح کرد: مداخلات غیردارویی نیز باید با تعامل مددکاران اجتماعی همراه و روند آمد باشد و با جلسات درمانی وپایبندی بیمار به مدخلات غیردارویی پیگیری شود.

اولیایی ادامه داد: یکی از معضلات درمان اعتیاد عدم دستیابی به درمان کامل است. در واقع، در روند معالجه و درمان اعتیاد، واژه بهبودی پایدار به عنوان درمان قطعی به کار برده می‌شود.

وی اضافه کرد: درمان این بیماری (اعتیاد) همچون فشار خون و دیابت مستلزم تداوم معالجه است. با گذشت زمان به تدریج داروها قطع می‌شود، اما فرآیند درمان مدت‌ها و گاه تا پایان عمر بیمار ادامه خواهد یافت.

بهبودی پایدار بیماران اعتیاد نیازمند انگیزه پایدار است

اولیایی اظهار داشت: به عبارت دیگر، عدم بازگشت بیماران اعتیاد به مصرف دوباره نیازمند مصرف دارو (زیر نظر پزشکان) همراه با ارتباط موثر با روانشناسان و مشاوران این حوزه است. همچنین بیمار (معتاد) به منظور دستیابی به بهبودی پایدار نیازمند انگیزه و اراده پایدار است.

این درمانگر حوزه اعتیاد با بیان این که این انگیزه و اراده بیمار را به یک مرکز درمانی معتبر (که متمرکز بر مداخلات غیردارویی باشد) متصل خواهد کرد،‌ افزود: بیماران اعتیاد باید حداقل یک روز در هفته به مدت ۶ ماه ارتباط با درمانگران را حفظ کنند.

به گفته وی، این الگو می‌تواند از مصرف دوباره موادمخدر و بازگشت به اعتیاد پیشگیری و رضایت نسبی درمانگر ومانا بودن درمان را فراهم آورد.

به گزارش ایرنا، اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر نیز ۲۵ آذرماه در این باره گفته بود: پایداری ترک اعتیاد در کشور پایین و۸۰ درصد معتادان به مصرف دوباره بازمی گردند که این مساله ناشی از نقص تکنیک‌های درمانی در جامعه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha