به گزارش روز شنبه ایرنا، همزمان با امضای یادداشت تفاهم همکاری بین سازمانهای متولی صنایع کوچک و متوسط ایران و ترکیه که با هدف بهبود همکاریهای اقتصادی و تجاری و قدرت رقابت پذیر SMEهای دو کشور در بازارهای جهانی انجام شد، برنامه عمل (Action Plan) این تفاهمنامه در دومین نشست کمیته مشترک اجرایی آن مورد بحث، تبادل نظر و توافق قرار گرفت.
مطابق برنامه عمل مورد توافق، مقرر شد همکاری در زمینه مبادله فناوری، ایجاد مرکز دائمی تبادل فناوری ایران و ترکیه، انتقال تجارب در زمینه خوشههای کسبو کار، نظام مبادله پیمانکاری فرعی (SPX) و تأمین مالی SMEها، همکاری بین صندوق ضمانت سرمایهگذاری طرفین، برگزاری نشستهای جذب سرمایهگذاری، برگزاری نشستهای رودرو (B۲B) بین دو طرف ایرانی و ترکیهای و برگزاری دورههای تربیت مشاور مطابق یک تقویم کاری، تدوین و پس از تأیید و امضای رؤسای دو سازمان به اجرا در آید.
بیست و یکمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه که ۱۴ بهمن ۱۳۸۸ در آنکارا تشکیل شد، بر اساس بند (۴) "موافقت نامه امضاء شده بین جمهوری ترکیه و جمهوری اسلامی ایران در زمینه همکاریهای اقتصادی، صنعتی و فنی" در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۶۰، بر تقویت همکاریهای دو جانبه میان تهران- آنکارا تأکید شد.
همچنین یادداشت تفاهمی در تاریخ ۱۸ فروردین ۹۴ بین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران (ISIPO) و سازمان توسعه صنایع کوچک و متوسط ترکیه (KOSGEB) به امضاء رسید، طرفین تلاش می کنند طبق قوانین، مقررات و سیاستهای جاری در کشور خود، همکاریهای فنی میان خود را ترغیب و ترویج کنند.
طرفین در این تفاهمنامه، دانش و تجربیات خود برای بهبود زیرساختهای سازمانی و مکانیسمهای حمایتی با هدف بهبود SMEها را به اشتراک گذاشته و فعالیتهای مشترکی، از جمله تبادل اطلاعات درباره سیاستها، اقدامات و برنامههای کاربردی که هدف آنها حمایت از SMEها است، تبادل تجارب در زمینه فعالیتهایی که مخاطب آنها SMEها است و تبادل نشریات و دادهها برای SMEها را دنبال خواهند کرد.
همچنین در این تفاهمنامه طرفین برای SMEها و نهادهای مرتبط با آنها برنامههای اطلاع رسانی تدارک خواهند دید و به یکدیگر در زمینه توسعه کارآفرینی کمک خواهند کرد.
این کمکها شامل بررسی و پیشنهاد ایجاد مراکز کارآفرینی، تربیت مربیان کارآفرینی و برگزاری کارگاههای آموزشی و موارد مشابه است.
انتقال تجربیات در زمینه صنایع کوچک و خوشههای صنعتی از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی، سمینارها، همایشها و غیره در چارچوب توافقات انجام شده با یکدیگر، انتقال فناوری درخصوص طراحی، مشاوره امکانسنجی، کارگاههای پیش ساخته صنعتی و مراکز خدمات فنآوری و کسب و کار و غیره به طرف مقابل در چارچوب قراردادهای جداگانه و حمایت از تهیه پروژههای مشترک برای SMEها با مشارکت سازمانهای بینالمللی، از دیگر توافقات دو کشور در این یادداشت تفاهم همکاری است.
ایران و ترکیه همچنین در بخش دیگر این تفاهمنامه بر همکاری به منظور انتقال فناوریهای بومی در بخشهای صنعتی معین، تسهیل تبادل هیأتهای تجاری، تورهای صنعتی و دیدارهای تجاری رودررو به منظور ایجاد زمینههای فعالیتهای مشترک کسب و کار بین صنایع کوچک، مبادله و توزیع اطلاعات مربوط به کالا، خدمات و امکان همکاریها و سرمایه گذاری مشترک (Joint Venture) بین صنایع کوچک، برپایی نمایشگاههای مجازی و ایجاد ارتباط (Link) در پایگاههای ارتباطی خود با توجه به تولیدات و خدمات بنگاههای کوچک و متوسط و اطلاع رسانی حضور واحدهای بنگاههای کوچک و متوسط در نمایشگاههای تجاری و صنعتی مرتبط در کشور متبوع خود تأکید کردند.
به گزارش ایرنا، صادرات ایران به ترکیه در سال ۹۸ به پنج میلیارد و ۴۶ میلیون و ۴۹ هزار و ۵۷۳ دلار رسید و چهار میلیارد و ۹۹۵ میلیون و ۶۳۱ هزار و ۹۶۳ دلار نیز واردات انجام شد.
نظر شما