به گزارش ایرنا، هشت هفته از لیگ برتر فوتبال ایران برگزار شده که با در نظر گرفتن دیدارهای عقب افتاده تا به اینجا شاهد برگزاری ۶۰ مسابقه بودیم. کلیدواژه همیشگی فوتبال ما بازهم در این مدت، «داوری» است. همچنان همه تیمها نسبت به قضاوت داوران ناراحت هستند و در کنفرانسهای مطبوعاتی و بیانیهها به عینه میتوان آن را مشاهده کرد. در برخی اوقات حق دارند و در اکثر اوقات با استفاده از نام داوران، فرار رو به جلو میکنند. از طرفی همهگیر شدن سیستم کمک داور ویدیویی (VAR) اهالی فوتبال را بر آن داشته تا یک صدا خواهان ورود این سیستم به لیگ برتر باشند. خواستهای بر حق که مشخص نیست چه زمانی جامه عمل به آن پوشیده میشود.
اما واکنش کمیته و دپارتمان داوری به اعتراضات باشگاهها در باب کیفیت قضاوتها و ورود VAR چه بوده است؟ تقریبا میتوان گفت واکنشی از سوی این ۲ نهاد ندیدیم. «فریدون اصفهانیان» به عنوان سرپرست کمیته داوران، تمام تماسهای دریافتی از سوی اهالی رسانه را بیپاسخ میگذارد و تنها با سایت فدراسیون فوتبال حاضر به مصاحبه میشود. او در حضور مجددش در راس کمیته داوران یک تصمیم ویژه گرفته است.
ورود افراطی داوران جوان به جرگه قضات لیگ برتری اتفاقی است که در این هفتهها به وضوح میتوان آن را تماشا کرد. هر هفته شاهد قضاوت یک یا چند داور کمنام و نشان هستیم که تاکنون نتوانسته در کوتاه مدت به کیفیت داوریها کمک کند.
بعد از برگزاری ۶۰ بازی تا به اینجای مسابقات لیگ برتر، کمیته داوران از ۳۷ داور مختلف استفاده کرده است. به عبارتی تا همینجا و پیش از اضافه شدن داور دیگری، حدود ۲ برابر تعداد داورانی که دیدارهای لیگ برتر فوتبال انگلستان را در این فصل قضاوت میکنند. ۱۷ داور بیشتر از قضاتی که بازیهای لالیگا را در این فصل سوت میزنند و همچنین هشت داور بیشتر از بوندسلیگای آلمان. احتمالا بیشتر از هر جای دیگری در این کره خاکی.
اسامی داورانی که تا به اینجا در لیگ برتر فوتبال ایران سوت زدهاند در کنار تعداد دیدارهایی که قضاوت کردهاند به شرح زیر است:
یک بازی: رضا جعفری، علی بای، سیدرضا مهدوی، حسین زیاری، محمدرضا تارخ، میثم حیدری، کمیل غلامی، روحالله شریفی، رضا عادل، امیرسامان سلطانی، عباس راکی، امیر عرببراقی، ناصر جنگی، ایمان کهیش، احمد محمدی و محمدباقر پورباقر.
۲ بازی: حسن اکرمی، محمدحسین ترابیان، موعود بنیادیفر، مهدی مرجانزاده، سعید رحیمیمقدم، حسین زمانی، محمدحسین زاهدیفر، محمدرضا اکبریان، وحید کاظمی، کوپال ناظمی، عبدالنبی پورخلف، حمید حاجملک، رضا کرمانشاهی، اشکان خورشیدی، علیاصغر مومنی، مرتضی منصوریان، یاسر همرنگ، بیژن حیدری و علی صفایی.
سه بازی: سیدمهدی سیدعلی و پیام حیدری.
همانطور که مشاهده میکنید به جز سیدمهدی سیدعلی و پیام حیدری که سه دیدار را سوت زدهاند الباقی داوران ۲ و یک بازی را قضاوت کردهاند. نامهای جدید زیادی را مشاهده میکنیم که هر هفته به تعدادشان افزوده میشود و مشخص نیست تا چه زمانی به لیست قاضیان لیگ بیستم افزوده خواهد شد.
بدون تردید حضور داوران جوانتر و تزریق نیروی تازه نفس به جرگه داوران لیگ برتری بهترین اتفاق ممکن است؛ چرا که نسل کنونی داوران و آنهایی که در چند فصل اخیر حضور داشتهاند از لحاظ کیفی عملکرد قابل قبولی نداشتهاند، ولی اضافه شدن داوران جوان با این سرعت افراطی و بدون فکر میتواند هم بازیها را با تنش فراوانتری روبرو کند و هم این داوران جوان قبل از رسیدن به آمادگی ۱۰۰ درصد وارد رقابتها شوند و با یک یا ۲ اشتباه تاثیرگذار تا مدت مدیدی از لحاظ روحی دچار مشکل و افت شوند و سوخت شوند.
مشخص نیست فریدون اصفهانیان و دوستان چطور ۱۸۰ درجه تغییر دیدگاه داشتهاند. آنها در دوره قبلی حضورشان تا جایی که میشد با ورود داوران جوانتر مخالفت و مقاومت میکردند و حالا بدون حساب و کتاب شاهد ورود داوران کمتجربه به میادین هستیم.
بعضی بر این باورند که نزدیکی به انتخابات فدراسیون فوتبال باعث شده تا چنین تغییر رویه به اصطلاح گلدرشتی در کار ارکان داوری فوتبال کشورمان به وجود بیاید. امیدواریم اینطور نباشد چرا که در این صورت فوتبال ما و همچنین این داوران جوان بیشترین ضرر را خواهند کرد.
بهتر بود مسوولان حاضر در کمیته داوران به جای این کار، مقدمات حضور VAR را فراهم میکردند و خود به خود بهترین تبلیغ ممکن را برای انتخابات بعدی نیز با همین کار انجام میدادند و همچنان بر مسند کار باقی میماندند ولی...
نظر شما