به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اگرچه اقتصاد ایران با شرایط تحریم و مقابله با کرونا رو به رو است اما همانگونه که پیش از این سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اعلام کرده بود در ۹ ماهه سال جاری، یکهزار و ۱۷۰ واحد صنعتی غیرفعال احیا شده که نشاندهنده تحقق ۷۸ درصدی برنامهها در این حوزه است.
به گفته «اصغر مصاحب» با راهاندازی مجدد این واحدها، برای ۱۹ هزار و ۴۴۶ نفر اشتغالزایی یا تثبیت شغل شده است.
در این میان، یکی از این حوزهها که شاهد رونق گرفتن تولید در آن هستیم، بخش لوازمخانگی است. بهطوری که شرکتهای خارجی تا پیش از اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا سهمی حدود ۴۰ درصدی از بازار کشورمان را در اختیار داشتند که از جمله بزرگترین آنها شرکتهای کرهای ال.جی و سامسونگ قابل اشاره است اما با خروج این برندها از کشورمان، بهیکباره بخشی از ظرفیتهای تولیدی این مجموعهها با رکود در تولید همراه شد، هرچند همه سعی مدیران این شرکت ها حفظ اشتغال و تعطیل نکردن نیروی کار بود.
با این حال، امروز شرکتهای ایرانی با همه قدرت در راستای سیاستهای کشور در حرکتند تا خلاهای بازار لوازمخانگی پوشش داده شود.
در این پیوند، «علیرضا موسوی مجد» رئیس هیات مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و مواجهه با تحریمهای ظالمانه که همه صنعت را دچار مشکل کرد، اما برخی مجموعهها توانستند با اتکا به پتانسیل نیروی انسانی، توان داخلی و واحد تحقیق و توسعه (R&D) خود طراحی محصولات جدید را در دستور کار قرار دهند.
وی بیانداشت: بهطور مثال، اکنون تولید تلویزیونی جدید با برند ایرانی پس از تحریمها آغاز شده که حاصل دستکم ۱۰ ماه تلاش دست اندرکاران، اساتید دانشگاهها و تکنسینهای خبره است.
موسویمجد افزود: در تولید این تلویزیون، همه قطعاتی که امکان تولید آنها به صورت اقتصادی وجود داشت در داخل کشور انجام میشود، همچنین همه برنامهها و نرم افزارهای این محصول توسط تکنسینهای ایرانی نوشته شده و هیچ وابستگی در این زمینه وجود ندارد.
وی خاطرنشانکرد: شرکت کرهای سامسونگ تا پیش از خروج از کشورمان متاثر از تحریمها، حدود ۴۵ درصد بازار کشورمان را در اختیار داشت، اما اکنون شرکتهای ایرانی به دنبال جایگزینی این محصولات هستند.
این مقام صنفی تاکیدکرد: هرچند حرکت کرهایها خوب نبود، اما برکت آن برای کشور حرکت در مسیر خودکفایی و ارتقای داخلیسازی بود و محصولات یاد شده از طریق منابع تامین خارجی جایگزین با بهترین کیفیت مواد اولیه ساخته میشوند.
رشد ۱۵ درصدی تولید نسبت به پیش از تحریمها
برپایه این گزارش، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در آیین افتتاح بیستمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی، خروج شرکتهای چند ملیتی و خارجی از بازار کشورمان متاثر از تحریمها را یادآور شد و گفت: در گذشته بیش از ۵۰ درصد بازار لوازمخانگی کشور در اختیار شرکتهای یاد شده بود، اما امروز نه تنها کمبود تولید ناشی از ترک کشور از سوی شرکتهای جبران شده، بلکه مقایسه آمارها با سال ۹۶ (پیش از آغاز دور تازه تحریمها) رشد ۱۵ درصدی تولید را نشان میدهد.
«مهدی صادقینیارکی» خاطرنشانکرد: بر این اساس، امروز محصولات داخلی توانستهاند با محصولات خارجی جایگزین شوند، با این تفاوت که عمق ساخت داخل آنها نیز افزایش یافته است.
در این زمینه دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران نیز میگوید: امروز بحث برندسازی در صنعت لوازم خانگی کشورمان با جدیت مطرح است.
«عباس هاشمی» خاطرنشانکرد: در نظر داریم شرکتهایی که توان بازاریابی و صادرات بالاتری دارند را به سمت ایجاد و برندهای ملی سوق دهیم و سایر تولیدکنندگان دنبالهرو آنها بوده و برای آن برندها کار کنند.
وی افزود: پیشبینی ما برای افق چشمانداز ۱۴۰۴ وجود حداکثر چهار تا پنج برند ملی در صنایع لوازمخانگی کشور است.
هاشمی، با اشاره به خروج برندهای خارجی پس از تحریمها از کشور خاطرنشانکرد: نتیجه این خروج، اتکا به تولیدات داخلی و افزایش داخلیسازی بود، به طوری که در برخی شرکتهایی که تا پیش از این با ال.جی و سامسونگ همکاری داشتند، شاهد تولید محصولات ایرانی و همچنین شاهد توسعه سبد کالایی هستیم که قبلا در سبد کالاییاش فقط مانیتور مشاهده میشد، اما امروز به تولید انواع تلویزیون، یخچالفریزر، لباسشویی، ظرفشویی و حتی اسپلیتیونیت روی آورده و در مجموع سبد کالایی کشور در این بخش در حال تکمیل است.
به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید دو میلیون و ۸۰۱ هزار و ۱۰۰ دستگاه انواع یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی و تلویزیون امسال تا پایان آبانماه است.
همچنین در هشت ماه گذشته، یک میلیون و ۳۳۴ هزار و ۳۰۰ دستگاه یخچال و فریزر در کشور تولید شد که در همسنجی با پارسال رشد ۲۹.۲ درصدی را نشان میدهد.
مطابق این آمارها، در هشت ماهه امسال ۶۶۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی توسط کارخانجات داخلی تولید شد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۵۸.۲ درصدی دارد.
تولید انواع تلویزیون در مدت مزبور با رشد ۶۲.۵ درصدی پیشتاز شد و به ۸۰۱ هزار و ۶۰۰ دستگاه رسید.
کولر آبی با افت ۱۱.۲ درصدی در همسنجی با سال گذشته ۷۵۸ هزار و ۲۰۰ دستگاه به تولید رسید.
نظر شما