به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه خبری پایش آثار اقتصادی کرونا، این تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد و اقساط ۲۴ ماهه پرداخت میشود و دوره تنفس بازپرداخت اقساط تا اول خرداد ماه سال ۱۴۰۰ تعیین شده است.
پیشبینی میشود در این دوره تا سقف یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی دولت به بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ متقاضی پرداخت شود.
متقاضیان این تسهیلات، پس از ثبت نام در سامانه کارا و تایید از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بانک عامل معرفی میشوند.
اشخاصی که از تسهیلات مربوط به مشاغل و رستههای آسیب دیده از کرونا پیش از این استفاده کردهاند، چنانچه دوباره درخواست اخذ تسهیلات کنند، پرداخت مابه التفاوت مبلغ درخواستی در قالب تسهیلات مطابق این دستورالعمل امکان پذیر خواهد شد.
چه کسانی میتوانند تسهیلات ویژه فرهنگی بگیرند؟
علاوه بر آژانس های ادبی، همه فعالان بخشغیردولتی آسیب دیده در حوزه کتاب و نشر، نهادها و موسسات فرآنی، دفاتر و بنگاههای زیارتی، هنرمندان و صاحبان بنگاههای آموزشی و تولید آثار هنری و بنگاههای رسانهای میتوانند برای دریافت این وام در سامانه کارا ثبت نام کنند.
مبلغ تسهیلات چقدر است؟
سقف تسهیلات تعیین شده برای هر یک از افراد و بنگاههای مختلف فرهنگی، هنری و رسانهای بر اساس رتبهبندی وزارت فرهنگ از ۹ تا ۵۰۰ میلیون تومان است و هر متقاضی میتواند سقف مبلغ یا کمتر از آن را در فرم ثبتنامی تعیین کند. در جدولهای زیر سقف مبلغ تسهیلات برای هر یک از حوزههای یاد شده، ارایه شده است.
براساس این گزارش به اهل قلم رتبه یک (مشاهیر، مفاخر، برندگان جوایز معتبر و برگزیدگان و شایستگان تقدیر جشنوارههای کتاب) ۳۰ میلیون تومان، اهل قلم رتبه ۲ (ثبت نام شده در سامانه اهل قلم) ۲۰ میلیون تومان، ناشران بین رتبه های یک تا چهار نیز ۶۰۰ تا ۵۰ میلیو تومان، کتاب فروشان ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان، چاپخانهها ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان، آژانسهای ادبی و واردکنندگان کتاب ۲۰۰ میلیون تومان و استارتاپها و شتابدهندههای حوزه کتاب ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات تعلق می گیرد.
مؤسسات مردمی فرهنگی قرآن و عترت رتبه یک ۲۰۰ میلیون تومان، مؤسسات مردمی فرهنگی قرآن و عترت فاقد رتبه ۳۲ میلیون تومان، مدرسان، مربیان و فعالان قرآنی ۹ میلیون تومان در نظرگرفته شده است.
مدرسان، مربیان و فعالان قرآنی ۱۲۰ میلیون تومان، مدیران کاروان و کارگزاران خدمات زیارتی ۲۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند.
بنگاه ها و فعالان گروه هنری غیر از سینما که شامل تماشاخانههای تئاتر ۱۵۰ میلیون تومان، تماشاخانههای تئاتر ثبت شده ۱۰۰ میلیون تومان، آموزشگاههای آزاد هنری درجه یک تا سه ۱۳۰ میلیون تومان، استودیوهای صدابرداری و شرکتها و موسسات تهیه تولید و تکثیر آثار صوتی ۱۷۵ میلیون تومان، گروههای موسیقی (با ۵ عضو و بیشتر از ۵ عضو) ، گالریهای تجسمی (با متراژ ۸۰ متر و بالاتر از ۸۰ متر) و خانههای مد درجه یکتا سه، کانونهای سرگرمیهای نمایشی ۱۰۰ میلیون تومان و موسسههای هنری شاخص و برتر ۲۰۰ میلیون تومان وام پرداخت می شود.
براساس این گزارش به سالن سینما و تهیهکنندگان فیلم ۳۰۰ میلیون تومان، تهیهکنندگان فیلم ۱۵۰ میلیون تومان، مؤسسات تولید ابزار و تجهیزات سینمایی ۵۰۰ میلیون تومان، کسب و کارهای سینمایی (تدوینگران، صدابرداران، فیلمبرداران، عکاسان و...) ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات تعلق می گیرد.
روزنامهها با ضریب کیفی ۴۰ به بالا و ۵۰% نظم در انتشار ۲۸۵ میلیون تومان، هفتهنامه و دو هفتهنامه با ضریب کیفی ۵۵ به بالا و ۶۵% نظم در انتشار ۲۲۰ میلیون تومان، ماهنامه، دو ماهنامه با ضریب کیفی ۶۰ به بالا و ۷۰% نظم در انتشار ۲۰۰ میلیون تومان، فصلنامه و سالنامه با ضریب کیفی۶۰ به بالا و حداقل ۷۵% نظم در انتشار ۱۰۰ میلیون تومان، کانونهای آگهی و تبلیغاتی با ضریب کیفی ۷۰ به بالا ۸۰ میلیون تومان، چاپخانههای مطبوعاتی، شرکتهای توزیع و خبرگزاریهای رتبه یک و دو ۱۵۰ میلیون تومان و پایگاههای خبری با ضریب کیفی ۶۰ به بالا ۷۵ میلیون تومان وام تعلق می گیرد.
وثایق و ضامن مورد نیاز تسهیلات چقدر است؟
وثایق لازم برای دریافت تسهیلات، سفته و چک است. برای ۱۶ میلیون تومان یک سفته یا چک لازم است یک سفته یا چک همراه با یک ضامن برای بنگاههایی است که ۱۶ تا ۴۸ میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند.
وثیقه تسهیلات ۴۸ تا ۱۶۰ میلیون تومانی یک سفته یا چک، همراه دو ضامن است و ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی علاوه بر چک و سفته باید سه ضامن معرفی کند و برای بیش از ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات نیز باید از سوی صندوقهای ضمانت و یا بنا به تشخیص بانک باید وثیقه ارائه شود.
به گزارش ایرنا، معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آذر ماه امسال از تصویب کلیات دستورالعمل مرحله دوم پرداخت یکهزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به فعالان بخش فرهنگ و هنر و رسانه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا خبر داد.
لادن حیدری گفته بود: تداوم بحران کرونا، آسیبهای جدی را در بخش فرهنگ و هنر و صنایع فرهنگی به بار آورده است. بنابراین اکنون چالش اصلی، طراحی حمایتهای مؤثر عمومی است که در کوتاهمدت از تأثیرات منفی بحران بکاهد و به شناسایی فرصتهای جدید در میانمدت برای بازیگران مختلف دولتی، خصوصی و عمومی فعال در تولید فرهنگی و خلاق منجر شود.
وی توضیح داد: پایان مرحله اول اعطای تسهیلات ۱۲ درصدی کارا که طی آن ۴۳۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۵ هزار نفر متقاضی پرداخت شد، رایزنیهای لازم برای حمایت از کسب و کارها در مرحله دوم آغاز شد.
نظر شما