سهام عدالت که سود نقدی محدودی در سالهای گذشته برای دارندگان آن داشت، پس از آزادسازی با فرمان مقام معظم رهبری اکنون به دارایی ارزشمندی تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، اردبیهشت ماه امسال بود که آزادسازی سهام عدالت در کشور آغاز شد و در این راستا از یک میلیون و ۵۶۰ هزار نفری که در استان لرستان مشمول سهام عدالت هستند،۸۴۳ هزار نفر روش مستقیم و ۷۱۷ هزار نفر روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردند.
در روش مستقیم و غیرمستقیم، فرد مالکیت بر سهام دارد و تنها فرق بین روش ها در مزایای آن است، در روش مستقیم فرد باید دانش کافی درباره فعالیت در بازار سرمایه داشته باشد و در غیر اینصورت دچار چالش میشود، اما در روش غیرمستقیم نیروهای تخصصی (سبدگردان ها) با سهام آنها در بورس معاملات را انجام میدهند.
هر فرد دارای سهام عدالت در ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی سهامدار است و به گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده اند اکنون ۶۰ درصد و تا ۲۲ بهمن ماه امسال می توانند تا ۱۰۰ درصد سهام خود را به فروش برسانند.
استفاده از مزایای سهامداری همانند دریافت سود، حضور در مجمع و خدمات الکترونیک مشروط به ثبت نام در سامانه سجام و احراز هویت دارنده سهام عدالت است.
افراد در روش مستقیم، مدیریت سبد سهام را خودشان برعهده گرفتهاند و در مقابل افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند، مدیریت سهام عدالت را به شرکت های سرمایه گذاری استانی واگذار کردهاند.
روش پرداخت سود سهام عدالت برای افراد در روش مستقیم و غیر مستقیم فرایند متفاوتی دارد به طوری که در روش مستقیم اگر افراد سجامی شده باشند، بر اساس توافق های فی مابین، سود سهام عدالت از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی به حساب آن ها واریز می شود و سهامدارانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند سود سهام آن ها از طریق این شرکت به حساب شرکت های سرمایه گذاری استانی واریز خواهد شد.
محمدرضا ۳۳ساله دارای مدرک لیسانس کامپیوتر می گوید اعضای چهارنفره خانواده ما هرکدام یک روش را تعیین کرده اند اما نمی دانیم دقیقا باید چگونه مدیریت کنیم؛ او می گوید با داشتن کد بورسی اما هیچگونه فعالیت اقتصادی نداریم و در واقع از نحوه خرید و فروش بی اطلاع هستیم.
زهرا ۲۱ ساله هم که درحال دریافت کد بورسی از دفاتر پیشخوان دولت بود می گوید روش مستقیم را انتخاب کرده ام تا خود نحوه مدیریت سهام را بر عهده داشته باشم؛ او که اطلاع کافی از خرید و فروش سهام در بورس داشت اضافه می کند برای اطلاع از نحوه مدیریت، مطالعه داشتم و اکنون می دانم باید چگونه برخورد کنم.
علیرضا مقسمی متصدی پیشخوان دولت در خرم آباد می گوید: عده ای بدون حتی کوچکترین اطلاعات در خصوص نحوه واگذاری سهام عدالت و روش مستقیم و غیرمستقیم کد بورسی ثبت نام می کنند.
او اضافه می کند در ابتدای امسال تعداد مراجعه کنندگان برای دریافت کد بورسی بسیار بالا بود و روزانه حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر به دفتر پیشخوان دولت مراجعه می کردند اما اکنون روزانه کمتر از پنج نفر درخواست خود را ثبت می کنند.
علی دالوند ۵۷ ساله که از سه ماه گذشته سهام خود را فروخته و تاکنون هیچگونه سودی برایش واریز نشده میگوید بدون اطلاع از نحوه سودهی سهام در آینده اقدام به فروش کرده اما چه فرقی می کند در آینده چقدر سود خواهد داشت. چون در صورت واریز سهم قطعاً در حوزه ای دیگر سرمایهگذاری خواهم کرد.
می توان گفت با وجود اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم از سوی دولت و رسانهها، اما در این میان عده ای هم با داشتن کد بورسی هیچگونه اطلاعات اولیه نسبت به واگذاری سهام خود ندارند.
فعالیت ۳۶ شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت در لرستان
رییس هیات مدیره شرکتسرمایهگذاری سهام عدالت لرستان گفت: براساس مصوبه شورای عالی بورس ۳۶ شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت در این استان مشخص شده است.
حسین امینی خواه اظهار داشت: شورای عالی بورس و سازمان خصوصیسازی، شرکت سپردهگذاری مرکزی و اوراق بهادار هرچه سریعتر مقدار دارایی سهامدارانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند به شرکتهای سرمایهگذاری استانی اعلام کنند و روند ورود این شرکتها را به بورس تسریع و تسهیل کنند.
وی گفت: ۱۳ شرکت غیربورسی نیز وجود دارد که از این تعداد سه شرکت به زودی وارد بازار سرمایه می شوند.
وی به سهامداران توصیه کرد از فروش سهام خودداری کرده و به عنوان یک دارایی ارزشمند که در حال افزایش سودهی است آن را محسوب کنند.
امینی خواه همچنین گفت: معاملات وکالتی سهام عدالت در دفترخانه ها ممنوع است اما افرادی که اقدام به فروش سهام عدالت خود کردهاند متضرر شدهاند.
ضرورت ثبت نام مالکان سهام عدالت در سامانه سجام
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان نیز گفت: مالکان سهام عدالت به منظور برخورداری از منافع و امتیازات آتی شرکت مذکور از جمله انتفاع از سود شرکت، باید در سامانه سجام ثبتنام کنند.
الهام شاداب فر افزود: مالکان سهام عدالت که روش غیرمستقیم مدیریت سهام را انتخاب کردهاند ضروری است به منظور برخورداری از منافع و امتیازات آتی شرکت مذکور از جمله انتفاع از سود شرکت، کاندیداتوری عضویت در هیأت مدیره شرکت و مشارکت در انتخاب اعضای هیأت مدیره، در سامانه سجام به آدرس www.sejam.ir ثبت نام نمایند.
همچنین افرادی که نسبت به انتخاب روش مستقیم سهام عدالت خود در سامانه سجام اقدام ننموده اند، بصورت پیش فرض روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب و در واقع مدیریت این سهام به شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهامعدالت واگذار و به آنان وکالت داده میشود تا سهام ایشان را مدیریت نموده و سود آن را پس از واریز به حساب شرکت، به حساب فرد واریز نمایند.
باتوجه به شرایط بیماری کرونا در استان، مردم میتواند از طریق گوشیهای هوشمند با پرداخت هزینه احراز هویت از طریق نرم افزارهایی چون سیگنال ثبت نام کنند و نیازی به حضور در دفاتر پیشخوان نیست.
در صورت عدم ثبت نام، واریز سود توزیعی شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت برای سهامداران بدون کد بورسی، با مشکل مواجه خواهد شد.
ثبت نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی ۲ مزیت عمده برای افراد دارد؛ اولاً پس از ثبت نام در صورتی که شخص نیاز به نقدینگی پیدا نمود، میتواند سهم خود از شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت را به فروش برساند. ثانیاً برای دریافت سود سهام شرکت نیز طی نمودن این فرآیند الزامی است.
نظر شما