در قالب «مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران» هشت خدمت ویژه در حوزههای مربوط به تامین اجتماعی، بانکی، مالیاتی، حقوقی و ضمانتی در اختیار تعاونیها قرار میگیرد.
به گزارش روز یکشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،در این مرکز شتاب دهنده هایی نیز مستقر هستند که پلی میان بخشهای تعاون کشور و بخش هایی مانند ۹۰ هزار تعاونی فعال، اتحادیه های تعاونی و اتاق تعاون محسوب می شود.
اندیشکده تعاون نیز حلقه واسط دستگاه حاکمیتی و مجامع علمی در سطوح علمی و انجام مطالعات کاربردی در حوزه تعاون است.
محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی وحدت مدیر عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی و محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز از دیگر حاضران در مراسم افتتاح مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران(منتا) بودند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم، گفت: توسعه بخش تعاون در کشور به فرهنگ سازی نیاز دارد. اقتصاد دانش بنیان هم فرهنگ جدیدی است که به کشور تزریق شده است.
سورنا ستاری با تاکید براینکه، توسعه نتیجه یک فرهنگ است، افزود: باید فرهنگ و دیدگاه ها تغییر کند تا توسعه اتفاق بیفتد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اظهارکرد: در صنعت خودرو تلاش کردیم این تغییر فرهنگ ایجاد شود، یعنی جوانان و ایده های آنها را به داشته ها و امکانات کارخانجات بزرگ خودروسازی وصل کردیم تا با این کار فرصتی برای تجاری سازی این ایده ها، توسعه صنعت خودرو و انتفاع مالی کارخانجات بزرگ فراهم شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه با بیان اینکه، بخش تعاون کشور نیز به همین تغییر نگاه نیاز دارد، تاکید کرد:باید فرصتی برای تبلور خلاقیت و ایده های نو جوانان در تعاونی ها ایجاد شود و مبتکران و نخبگان با ایجاد مراکز نوآوری و با کمک ایده های فناورانه خود، به توسعه این بخش کمک کنند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: صندوق های زیادی در حوزه تعاون وجود دارد که باید حامی ایده های نو باشد و شرایط را برای توسعه شرکت های خلاق این حوزه فراهم کند. این صندوق ها بر روی ایده های جوانان و ایده های آنها سرمایهگذاری کنند.
اعتبار به تعاونی های دانش بنیان اختصاص مییابد
همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این مراسم با اشاره به اصل ۴۳ قانون اساسی گفت: در مسائلی مانند خصوصی سازی نیز باید تعاونی های کشور را در اولویت قرار داد.
محمد شریعتمداری تصریح کرد: اختصاص یک خط اعتباری ویژه برای تعاونی های دانش بنیان و تخصیص ۳٠ میلیارد تومان برای مراکز نوآوری استانی و مرکز نوآوری منتا، نیز یک خبر خوش در این زمینه است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ممکن شده است.
در ادامه این مراسم تفاهم نامه همکاری های مشترک بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه حمایت از تشکیل و توسعه شرکت های تعاون و حمایت از گسترش مراکز نوآوری و شتاب دهنده های این حوزه به امضای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و محمد شریعتمداری وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی رسید.
در این تفاهم نامه مقرر شده است که خط اعتباری ۲۳۰ میلیارد تومانی برای شرکت های تعاونی دانش بنیان، جوانان و مراکز نوآوری بخش تعاون در نظر گرفته شود.
براساس این گزارش مراکز نوآوری و توسعه تعاون تاکنون در ۱۰ استان آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، البرز، کرمان، فارس، هرمزگان، مازندران و قم افتتاح شده است.
هدف از این اقدام ارتقا نظام نوآوری بخش تعاون و توسعه زیست بوم نوآوری و کارآفرینی این حوزه است.
نظر شما