احمد حاجی حسینی مسگر روز سهشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: پس از بارندگی روزهای گذشته حجم مخزن سدکوچری به ۱۴۶ میلیون متر مکعب و حجم مخزن سد ۱۵ خرداد به ۹۹ میلیون متر مکعب رسید.
وی افزود: این دو سد که مهمترین منابع تامین آب مورد نیاز قم به شمار میآید در خارج از محدوده استان قرار دارد و به همین علت آب در دسترس شهروندان قمی با صرف هزینههای سنگین و به سختی تامین شده و باید در مصرف آن دقت لازم به عمل آید.
وی ادامه داد: با انجام اقدامهای کارشناسی و بررسیهای مستمر، آب تامین شده برای مردم قم دارای بالاترین استانداردهای لازم و کیفیت مطلوب برای مصرف است.
حاجی حسینی مسگر همچنین گفت: بارندگیهای اخیر بار دیگر لزوم رعایت حریم رودخانههای استان و عدم ساخت و ساز در محدوده روانآبها را برای جلوگیری از خطرات ناشی از سیلابهای احتمالی برجسته ساخت.
وی بیان کرد: شرکت آب منطقهای قم با همکاری سایر نهادهای متولی، آزادسازی حریم رودخانههای استان را به طور جد در دستور کار خود قرار داده است و از همشهریان گرامی نیز میخواهیم همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.
وی ادامه داد: مدیریت مصرف منابع آبی در قم به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی استان و همچنین روند توسعه آن، باید بیش از گذشته مورد توجه مسئولان و مردم در بخشهای مختلف قرار گیرد و سرانه مصرف مطلوب بر اساس استانداردهای تعیین شده، رعایت شود.
سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان شهریورماه ۱۳۹۵ با هدف تأمین آب شرب درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان به طور رسمی به بهره برداری رسید.
سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰.۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است. حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب میباشد. این سد توسط آبهای حوزه قمرود تغذیه میشود.
نظر شما