محمدحسین فرهنگی روز دوشنبه در توضیح جلسه غیرعلنی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، اظهارکرد: در این جلسه رییس کمیسیون تلفیق بودجه و رییس مرکز پژوهشهای مجلس بحثها و دیدگاههای خود را ارائه کردند. بخشی از این دیدگاهها مربوط به نوآوریهایی بود که باید در بودجه سال جدید و سال آینده لحاظ شود تا برخی از ساختارهای ناصحیح بودجهریزی جاری کشور را در نظام مالیاتی و در سایر بخشها تغییر دهد.
سخنگوی هیات رییسه مجلس با بیان اینکه در این جلسه کلیات بودجه هم مورد بحث و بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: ۱۰ نفر از همکاران، ۵ نفر مخالف کلیات و ۵ نفر موافق کلیات بودجه دیدگاههای خود را مطرح کردند. مخالفان کلیات بودجه معتقد بودند امکان اصلاح کلی لایحه بودجه وجود ندارد و ایرادهایی را در ناحیه درآمدها، هزینهها و کسریهای واقعی بودجه را با ذکر اعداد و ارقام و جزییاتی که مربوط به بودجه تقدیمی دولت بود، بیشتر مورد توجه قرار دادند.
فرهنگی اضافه کرد: موافقان کلیات لایحه بودجه هم معتقد بودند که ما نباید فرصتسوزی کنیم چرا که یک فرصت تاریخی در اختیار مجلس قرار گرفته است و دولت هم مسیر درآمدها و هزینهها را تا حدودی باز گذاشته و مجلس هر تغییر و اصلاحی را میتواند در این مسیر انجام دهد.
وی افزود: از جمله این پیشنهادها، پیشنهاد رییس کمیسیون تلفیق بودجه بود که میتوانیم به صورت دوسقفی بودجه را تنظیم کنیم. بخشی را در حد آنچه که واقعی و عملیاتی میدانیم و بخشی را هم در محدودهای که مدنظر دولت است البته با وقفهای اجرا کرد. البته نمیتوان در ابتدای بودجه به سقف دوم اجازه اجرا داد.
وی یادآور شد: رییس مجلس شورای اسلامی هم جمعبندی اولیهای داشت و مقرر شد قبل از شروع رسمی و علنی جلسه علنی روز سهشنبه مجلس، بحث خود را تکمیل کند و جمعبندی را در مجلس ارائه کند. لذا در این جلسه هیچ رایگیری انجام نشد و هیچ تصمیم مشخص هم اتخاذ نشد.
سخنگوی هیات رییسه مجلس ادامه داد: در تبیین موضوع هم در چارچوبهای کلی بودجه سال ۱۴۰۰ و نوآوریهایی که میتوان در آن اعمال کرد و هم در ارتباط با مخالفت و موافقت با کلیات، بحثها نسبتاً خوبی انجام شد و در دیدگاه مجموعه نمایندگان حاضر آثار خود را بر جای گذاشت.
مجلس مصوبه ای برای اخذ مالیات از تراکنش های بانکی نداشته است
فرهنگی در ادامه این نشست گفت: مطلبی در فضای مجازی و در رسانههای مختلف منتشر شده مبنی بر اینکه مجلس شورای اسلامی اخذ مالیات از تراکنشهای بانکی را تصویب کرده است، درحالی که مجلس چنین مصوبهای ندارد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: طرح دیدگاهها و نظرات در مجلس یا در کمیسیون تا زمانی که صحن علنی تصویب نشود، فقط اعلام نظر شخصی است. البته قانون اساسی اعلام دیدگاهها را به رسمیت شناخته و همه نمایندگان میخواهند دیدگاه های خود را بیان کنند. اما زمانی موضوعی مصوبه مجلس و قانون است که به تصویب شورای نگهبان برسد.
به گزارش ایرنا، روز گذشته حجتالاسلام سید «محمدرضا میرتاجالدینی» نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که اخذ مالیات یک در هزار از تراکنشهای بالاتر از ۱۰ میلیون تومان صرفا یک ایده است.
نظر شما