امارات در سال ۲۰۲۰؛ ننگ تاریخی برای سازش با صهیونیست ها

تهران-ایرنا- امارات در حالی سال میلادی ۲۰۲۰ را پشت سر گذاشت که ننگ سازش اولین کشور عرب حاشیه خلیج فارس با رژیم اشغالگر صهیونیستی تا ابد در تاریخ به نام حاکمان این کشور ثبت خواهد شد .

امارات در سال ۲۰۲۰ مانند دیگر کشورهای منطقه خلیج فارس، سرشار از رویدادهای گوناگون بوده است که مهمترین آن امضای توافق عادی سازی روابط آن با رژیم صهیونیستی است.

امارات متحده عربی که تا قبل از ۲۰۲۰ همواره خود را طرفدار و حامی ملت فلسطین معرفی می‌کرد، به یکباره به کشوری فلسطین ستیز تبدیل شد و به عنوان نخستین کشور سازشگر حوزه خلیج فارس، روابط خود را با رژیم صهیونیستی به طور کامل عادی کرد.

هر چند امارات با وجود عادی سازی روابط همچنان ادعای طرفداری از فلسطین را دارد، اما فلسطینان و گروه‌های مقاومت بارها خشم و انزجار خود را از توافق سازش امارات با رژیم صهیونیستی ابراز کردند و آن را به منزله فرو کردن «خنجری به پشت فلسطین» خواندند.

روز پنجشنبه ۲۳ مردادماه بود که آمریکا، امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی طی بیانیه‌ای مشترک از دستیابی به توافقی خبر دادند که براساس آن دولت امارات متحده عربی از این پس روابط رسمی خود را با رژیم صهیونیستی آغاز خواهد کرد.

اواخر مهرماه نیز، هیات بلند پایه اماراتی علیرغم اعتراض شدید فلسطینی‌ها به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و خشم آنان از حضور برخی اماراتی‌ها در بیت المقدس، برای اولین بار به طور علنی جهت مذاکره با مقامات صهیونیستی به تل آویو سفر کرد.

پس از انتشار خبر عادی سازی روابط بین ابوظبی و تل‌آویو، دونالد ترامپ و تعدادی از مقامات رژیم صهیونیستی این اقدام را یک اقدام تاریخی توصیف کردند. البته این توصیف در زمانی از سوی این افراد بیان می‌شود که روابط پنهان رژیم صهیونیستی با امارات متحده عربی طی سال‌های اخیر سوژه همیشگی رسانه‌های منطقه‌ای و جهانی بوده است.

پاداش سازش؛ موافقت کنگره آمریکا با فروش «اف ۳۵» به امارات

آبان ماه گذشته، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از موافقت رسمی واشنگتن با فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به امارات خبر داد و گفت که دولت آمریکا با فروش تسلیحات نظامی مدرن از جمله جنگنده‌های اف ۳۵ و پهپادهای MQ به امارات موافقت کرده است.

آخرین ماه سال ۲۰۲۰ (دسامبر) کنگره آمریکا برخلاف میل باطنی اسرائیل، با فروش تسیلحات به امارات از جمله جنگنده های اف ۳۵ موافقت کرده است، این در حالی است که برخی نمایندگان آمریکایی از امارات به خاطر دخالت در تجاوز به یمن انتقاد کرده اند، تجاوزی که موجب وقوع یکی از بدترین فجایع انسانی شده است.

اما سناتورهای آمریکایی چند هفته پیش با ۴۹ رأی مخالف و ۴۷ رأی موافق، طرح دموکرات ها برای ممانعت از فروش جنگنده‌های «اف- ۳۵» به امارات را تصویب نکردند.

این موافقت کنگره پس از درخواست رسمی مقامات اماراتی برای امضای قرارداد تسلیحاتی برای دریافت جنگنده‌های آمریکایی اف ۳۵ صورت گرفته است.

این درخواست امارات بخشی از شروط اعلام شده توافقنامه سازش میان ابوظبی و تل آویو است به طوری که قرار بود آمریکا در ازای امضای این توافقنامه، امارات را به جنگنده‌های پیشرفته اف ۳۵ مجهز کند.

صهیونیست‌ها در ابتدا مخالف تجهیز امارات به این جنگنده‌های پیشرفته بودند اما بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس سپس با صدور بیانیه مشترکی اعلام کردند تل‌آویو دیگر با این موضوع مخالفتی ندارد.

بدین ترتیب قراردادهای دولت «دونالد ترامپ» رئیس ‌جمهوری آمریکا، برای فروش ۲۳ میلیارد دلار تجهیزات نظامی پیشرفته به ابوظبی اجرا خواهد شد. دونالد ترامپ پیشتر گفته بود، اگر سنا هم با فروش تسلیحات پیشرفته به امارات مخالفت کند، او این طرح را وتو خواهد کرد.

مقدمات سازش

تحلیل گران امور منطقه باز گذاشتن دست امارات برای دستیابی به برخی فنآوری های نوین مانند راه اندازی نخستین راکتور هسته ای و پرتاب ماهواره امید به فضا از سوی آمریکا را زمینه سازی واشنگتن برای سازش میان ابوظبی و تل آویو می دانند.

۳۰ تیر ماه امارات کاوشگری بدون سرنشین از ژاپن به فضا پرتاب کرد که ماموریت آن قرار گرفتن در مدار سیاره مریخ است. انتظار می‌رود این کاوشگر که امید (امل) نام دارد، فوریه ۲۰۲۱ و هم‌زمان با پنجاهمین سالگرد تاسیس امارات متحده عربی به مریخ برسد.

امارات سابقه طولانی در پروازهای فضایی ندارد و برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ میلادی در همکاری با یک شرکت کره جنوبی یک ماهواره به فضا ارسال کرد.

اولین ماهواره‌ای که در داخل امارات ساخته شد، یک ماهواره "رصد زمین" به نام "خلیف‌ست"(KhalifaSat) بود که در سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد.

ولی کاوشگر مریخی "امید" اولین تلاش امارات برای فراتر از زمین است. البته امارات برای انجام این مهم از دانش کشورهای دیگر مانند آمریکا هم استفاده کرده است.

"محمد بن راشد آل مکتوم " حاکم دبی و نخست وزیر امارات ۱۱ مرداد هم از راه اندازی اولین راکتور هسته ای در خاک این امارت شیخ نشین حاشیه خلیج فارس و با کمک های یک شرکت کره ای خبر داد. 

به گزارش ایرنا، راشد آل مکتوم در توئیتی نوشت که امارات عربی متحده توانسته اولین راکتور صلح آمیز انرژی هسته‌ای را در جهان عرب به بهره برداری برساند. 

نخست وزیر امارات نوشت: امروز ما بهره برداری از اولین راکتور صلح آمیز انرژی هسته‌ای در جهان عرب در نیروگاه " براکه " در ابوظبی را اعلام می‌کنیم. 

رآکتور براکه در نزدیکی ابوظبی قرار دارد و ظرفیت تولید یکهزار و ۴۰۰ مگاوات برق را داراست و قرار بود سال ۲۰۱۷ میلادی راه‌اندازی شود، اما آغاز به کار آن بارها به تأخیر افتاده بود. 

براکه یکی از چهار رآکتور هسته‌ای امارات است که با بهره ‌برداری از آن، نام این کشور به عنوان نخستین کشور عربی دارای انرژی هسته‌ای ثبت شد. 

چهار رأکتور هسته‌ای امارات در مجموع  پنج هزار و ۶۰۰ مگاوات برق تولید خواهند کرد.

ادامه دست وپا زدن‌های امارات در باتلاق یمن

از دیگر تحولات مهم امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۰ این است که این کشور به عنوان بازوی اصلی عربستان در جنگ یمن که اکنون بیش از پنج سال است ادامه دارد، و با وجود برخورداری از حمایت زیاد دولت ترامپ نتوانسته است به اهداف اعلامی خود در جنگ یمن برسد و خود را از باتلاق یمن بیرون بکشد.

سپتامبر ۲۰۲۰ بود که منابع خبری در فضای مجازی عربی از وقوع انفجار و آتش سوزی در دو میدان نفتی «زاکوم» در شهر ابوظبی و «الفاتح» در دبی امارات خبر دادند.

هر چند مسئولان اماراتی وقوع چنین حمله ای را تکذیب کردند، اما همزمان فعالان و کاربران شبکه های اجتماعی اعلام کردند که میدان نفتی زاکوم که در فاصله ۸۴ کیلومتری شمال غرب شهر ابوظبی واقع است و دومین میدان بزرگ نفتی دریایی و چهارمین میدان بزرگ نفتی در جهان است، هدف حملات یمنی‌ها قرار گرفت.

اوضاع یمن، برخلاف جمع بندی‌های اغواگرانه و انحرافی رسانه‌های دروغ پرداز غربی و برخی کشورهای عربی، هرگز به نفع دشمن متجاوز تغییر نکرده است و انصارالله، ارتش و دیگر نیروهای انقلابی یمن، همچنان ابتکار عمل را در دست دارند و می‌توانند بر اساس نقشه هایی که در نظر دارند سخت ترین ضربات را بر دشمن متجاوز، تحمیل کنند.

با این وجود تحولات نزدیک به شش سال گذشته یمن حالا وارد مرحله جدیدی شده است.  بنا بر اخبار غیررسمی دریافتی، نظامیان رژیم صهیونیستی و سازمان اطلاعات نظامی این رژیم موسوم به "آمان" با کمک نظامیان اماراتی در یک سال گذشته اقدام به آموزش برخی مزدوران یمنی در جزیره سقطری کرده‌اند و این روند از ۲۵ شهریور ماه (تاریخ سازش امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی) شدت بیشتری یافته است.

 ورود علنی نظامیان و ماموران رژیم صهیونیستی به قضیه یمن، به دنبال توافق عادی‌سازی روابط میان ابوظبی و تل آویو افشا شده و امارات سعی می‌کند به اهداف صهیونیستی و یا همان غصب جزیره راهبردی سقطری (سوکاترا) در اقیانوس هند که متعلق به یمن است، با کمک رژیم صهیونیستی جامه عمل بپوشاند.

بی علاقه بودن امارات نسبت به حل بحران قطر

مواضع رسانه‌ها و مقامات امارات در برابر احتمال قریب‌الوقوع آشتی بین عربستان سعودی و قطر بعد از سه سال، بیانگر آن است که ابوظبی از دیکته‌های آمریکا در این موضوع ناخشنود است و میلی به حل بحران قطر ندارد.

امارات به عنوان متحد سعودی در تحریم و محاصره قطر با گذشت چند روز از اعلام آشتی ریاض با دوحه واکنش سرد و دیرهنگامی به این موضوع نشان داد.

امارات متحده عربی پس از چند روز در موضع گیری دیر هنگام به عنوان نخستین واکنش رسمی این کشور تلاش های امیر کویت برای آشتی ریاض و دوحه و حل بحران خلیج فارس را موثر ارزیابی کرد.

«انور قرقاش»، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، گفت که کشورش از تلاش های کویت و آمریکا برای تقویت همبستگی در خلیج فارس قدردانی می کند.

او اما طی روزهای بعد با آغاز حملات لفظی به قطر ، رسانه های این کشور را متهم کرد که در راه آشتی میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس سنگ اندازی می کنند.

به نظر می‌رسد که اماراتی‌ها از تحرکات صورت گرفته برای حل بحران قطر چندان راضی نیستند و به نوعی خود را دور مانده از روند رایزنی‌ها می‌بینند.

مصر، عربستان، امارات و بحرین چهار کشور عرب در سال ۲۰۱۷ روابط خود با قطر را قطع و این کشور را تحریم کردند. از آن زمان تاکنون تلاش های بین المللی بسیاری برای آشتی این چهار کشور با قطر انجام شده اما نتیجه بخش نبوده است با این وجود چندی پیش اعلام شد که پیشرفت هایی به ابتکار امیر کویت در آشتی عربستان و قطر حاصل شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha