محمد عباسی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با همکاری ها و اقدامات لازم تاکنون پروژه کوچ (کنترل وزن و چاقی) برای دانش آموزان استان اجرایی شده و بحث غربالگری گروههای هدف نیز طی مهر و آبان امسال به پایان رسیده است.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر مرحله دوم فرآیند کوچ، مداخلات لازم بوده که در حال انجام است و تلاش می شود با افزایش آگاهی عوامل سهیم و مؤثر در نظام تعلیم و تربیت اعم از دانش آموزان، معلمان، مدیران و خانواده ها، جلوگیری از عوارض و پیامدهای منفی ناشی از اضافه وزن و چاقی انجام گیرد.
به گفته عباسی، در این مرحله شناسایی دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاق، ارائه مشاوره ها و توصیه های تغذیه ای و فعالیت بدنی با ترویج سبک زندگی سالم و فعال، زمینه تحقق شعار " دانش آموز سالم، مدرسه سالم و جامعه سالم " مهیا میشود.
این مسوول ادامه داد: بر این اساس دانش آموزان به لحاظ شاخص "بی ام آی" یا همان سنجش توده بدنی مورد ارزیابی قرار می گیرند که در صورت نرمال بودن مراقبت های لازم انجام و افرد دارای وزن بالا و یا خیلی لاغر نیز برای دریافت خدمات مورد نیاز به مراکز درمانی ارجاع و برخی دیگر نیز از سوی مربیان مشاوره های لازم را دریافت می کنند.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط کرونایی کشور و ارائه آموزش ها در بستر شبکه شاد، این مهم نیز از این طریق و به واسطه دیگر شبکه های آموزشی برای گروههای هدف به ویژه آگاهی والدین نیز انجام گرفت تا نسبت به اجرای بهینه این طرح اقدام شود.
عباسی افزود: هر چند در اجرای این طرح مشکلاتی وجود داشت، اما به تدریج این مسائل نیز برطرف شد، نباید از این مهم غافل شد که به دلیل وضعیت کرونایی تعدادی از دانش آموزان هم به دلیل دسترسی نداشتن به فضای مجازی از این آموزشها محروم ماندند که تلاش میشود این مهم نیز با ارائه راهکارهایی برطرف شود.
وی با بیان اینکه در ایران نیز بر اساس پیمایش ملی در سال ۹۴، شیوع اضافه وزن، چاقی و چاقی شکمی در دانش آموزان هفت تا ۱۸ سال به ترتیب ۹ و ۱۱ و ۲۱ درصد گزارش شده است، اضافه کرد: معاونت تربیت بدنی و سلامت بنا به احساس نیاز و نقش کلیدی، تاثیرگذار و جامعه آماری وسیع متشکل از دانش آموزان، اولیا و کارکنان، پروژه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان را در دستور کار خود قرار داد تا در این زمینه آگاهی های لازم را به دانش آموزان و اولیا بدهد.
به گفته این مسوول، هدف کلی این پروژه افزایش دانش و بهبود نگرش و کمک به دانش آموزان در مدیریت وزن و داشتن سبک زندگی فعال و سالم است.
رییس اداره سلامت و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش زنجان ادامه داد: طبق برنامه ریزی اعلام شده مدیران مدرسه مسوول و معاونان پرورشی نیز به به عنوان مسوولان و دبیری اجرای این طرح هستند، معلمان پایه در مقطع ابتدایی و یکی از معلمان منتخب در مقطع متوسطه نیز مشارکت داشته و علاوه بر آن نیز مربیان تربیت بدنی و بهداشت هم نظارت های لازم را انجام می دهند.
وی خاطر نشان کرد: این طرح در سال تحصیلی جدید و با توجه به شرایط کرونایی موفقیت آمیز بوده و ارزیابی تدام اجرای آن برای سال های آینده می تواند چشم انداز بهتری را در اهداف ترسیم شده بوجود آورد.
به گفته این مسوول، طبق برنامهریزی انجام گرفته همه دانشآموزان مقاطع مختلف تحصیلی این استان شامل حدود ۲۰۰ هزار نفر امسال تحت پوشش طرح کوچ (کنترل وزن و چاقی) قرار گرفته اند.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش، اطلاعات وضعیت جسمانی ۱۳ میلیون دانشآموز به منظور کنترل وزن و چاقی آنها در قالب طرح کوچ در سامانه سناد ثبت شده است.
نظر شما