به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا «علیرضا سلیمی» نماینده مردم محلات و دلیجان نیز در اخطار قانون اساسی با استناد به اصل ۵۲ قانون اساسی گفت: بر اساس این اصل بودجه سالانه کشور برای رسیدگی به مجلس ارسال میشود و هرگونه تغییر در ارقام بودجه باید تابع قانون باشد.
وی افزود: در گزارش رییس دیوان محاسبات عنوان شد که فقط ۳۴ درصد از احکام قانون بودجه سال ۹۸ به صورت کامل اجرایی شده است به طوری که از ۱۵۱ حکم پیشنهادی دولت در بودجه ۲۴.۵ درصد آن و از ۱۱۵ حکم پیشنهادی مجلس ۳۰ درصد اجرا شده است.
نماینده مردم محلات تصریح کرد: از ۶ هزار تن قیر در بودجه فقط ۲ هزار تنآن تخصیص پیدا کرده است. در زمینه پرداخت به بازنشستگان فقط ۵۷۱ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است، همچنین در رابطه با حوزه گازرسانی مدارس فقط ۳۶ درصد محقق شده است. در زمینه سلامت از ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد فقط ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: اگر قرار باشد دولت راه خود را برود و مجلس نیز راه خود را برود چرا باید با دقت ارقام بودجه بررسی کرد.
سلیمی یادآور شد: از سوی دیگر گزارش تفریغ بودجه باید پس از ارائه به صحن مجلس، به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شود و مجلس قبل باید گزارش سال گذشته را به صحن می آورد ولی هنوز به صحن نرسیده است که از هیات رئیسه درخواست داریم دستوری صادر شود که این اتفاق تکرار نشود.
علی نیکزاد نیز در پاسخ به تذکر سلیمی گفت: تخلفات در بودجه زیاد بوده است و براساس تبصره یک ماده ۲۱۹ گزارش تفریغ بودجه به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شده است و ما پیگیر اجرایی شدن این تبصره در مجلس خواهیم بود.
«محمد رضا صباغیان» در جلسه علنی سه شنبه مجلس شورای اسلامی در تذکری براساس ماده ۲۱۹ و اخطاری بر اساس اصل ۵۴ و ۵۷ قانون اساسی گفت: گزارش امروز رییس دیوان محاسبات قابل تامل بود و در این گزارش تاکید شده که قانون به درستی اجرایی نشده است.
نماینده مردم بافق تصریح کرد: در همسان سازی حقوق متناسبسازی ذکر شده است و همچنین حذف سه دهک بالا که ۲۴ میلیون را شامل می شده است فقط یک میلیون حذف شدند.
صباغیان با تاکید بر لزوم توجه به گزارش تفریغ بودجه گفت: افرادی که به هر نحوی در بودجه تخلف کردند باید سوال شود که چه اتفاقاتی رخ داده است. البته در مواردی در گزارش رییس دیوان محاسبات عنوان شد که متخلفان به دادگاه معرفی شدند ولی باید مشخص شود چه کسانی محکوم شدند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به مسئله نظارت ادامه داد: اگر ما نمایندگان به این گزارش میپرداختیم برای سال بعد مشکلی وجود نداشت ولی با این شرایط برای افراد متخلف اتفاقی رخ نخواهد داد.
«علی نیکزاد» که ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به اخطار و تذکر این نماینده توضیح داد: اگر در سنوات گذشته این قانون اعمال نشده، مجلس انقلابی کنونی مصمم به اعمال تبصرههای (۱)، (۲) و (۳) ماده (۲۱۹) آییننامه داخلی مجلس هستند.
نایب رییس مجلس درباره تبدیل همسانسازی حقوق بازنشستگان به متناسبسازی گفت: مجلس در برنامه همسانسازی را تصویب کرده اما مجمع تشخیص مصلحت آن را به متناسبسازی تغییر داده است.
زیرساختهای ارتباطی برای دانش آموزان فراهم نیست
«سیدغنی نظری» نماینده مردم خلخال و کوثر در تذکر شفاهی خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: متاسفانه نبود زیرساختهای لازم برای استفاده از اینترنت در برخی از مناطق باعث بروز مشکلات زیادی برای دانش آموزان شده است. و تصاویر دانش آموزان در شبکههای مجازی و سیاه چادرها و یا مناطق کوهستانی که دنبال آنتندهی اینترنت هستند در فضای مجازی پخش شده است.
وی افزود: از وزیر ارتباطات درخواست دارم تا نسبت به نصب دکل و ارتقای اینترنت در مناطق مختلف دستورات لازم را دهد و در حوزه انتخابی دسترسی به تلفن ثابت هم ندارند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: براساس گزارش دیوان محاسبات باید ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به حوزه بهداشت و درمان اختصاص می یافت که فقط یک سوم این اعتبارات پرداخت شده است.
نظری خطاب به رییس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: زمستان سال گذشته در شهرستان خلخال نزدیک به ۱.۵ متر برف بارید که بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان به زیرساختهای این منطقه خسارت وارد کرد. البته رییس سازمان برنامه و بودجه قول اقدام در این باره دادند ولی هنوز کاری نشده است.
نظر شما