به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا حجت الاسلام سید امین الله دادگر روز چهارشنبه در مراسم بزرگداشت یکمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی با عنوان مکتب تربیتی شهید قاسم سلیمانی در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان گفت: یکی از طرح های ملی این دانشگاه تاسیس مدرسه تربیتی شهید قاسم سلیمانی است که هفته آینده با حضور افراد خردمند، با انگیزه، نخبه و از میان کسانی که در علوم تربیتی انگیزه دارند و از میان معلمان و استادان و فرهیختگان این طرح کلید می خورد تا ما بتوانیم به درستی از گنجینه مکتب سلیمانی استفاده کنیم.
وی افزود: ما باید گام دوم انقلاب را با نگاه مکتب حاج قاسم ببینیم و اگر این مکتب بازخوانی شود مشخص خواهدشد که در سوگ چه شخصیت بزرگی نشسته ایم.
دادگر ادامه داد: اگر مخلصانه و مومنانه در این مسیر گام برداریم با توفیقات مضاعف در این مسیر حرکت می کنیم و ما نیاز به این تفکر داریم و باید این مکتب از نظر علمی تبیین و تشریح شود.
ادامه راه حاج قاسم بزرگترین انتقام از دشمن است
معاون دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی نیز در این مراسم گفت: دین برای نجات بشر آمده است و ما همواره از مظلومان دفاع می کنیم و حتی در کربلا می بینیم امام حسین در روز عاشورا تلاش می کند حتی یک نفر تربیت شود و این انتقام بزرگ است.
حسن اکبری افزود: اخلاص، تدبیر، شجاعت، صداقت، ولایت مداری و شهادت طلبی حاج قاسم از او یک مجاهد فی سبیل الله ساخته بود و شهید سلیمانی با حداقل امکانات توانست با نظام سلطه روبرو شود و پیروزی را به دست آورد.
همرزم شهید سلیمانی افزود: حاج قاسم با شهادتش ماندگار و یک سندی برای بشریت شد که در مقابل ظلم و ستم توانست این پیروزی ها را به دست آورد.
وی ادامه داد: حاج قاسم با رفتار خود دیگران را تربیت می کرد. او کسی بود که در اوج خشونت و جنگ از عرفان و محبت و صمیمیت و صفا برخوردار بود و با خانواده شهدا بسیار متواضعانه برخورد می کرد که شاید بگوئیم این رفتارها در ظاهر با هم تناقض دارد ولی جنگ برای خدا حب و صمیمیت را بیشتر می کند.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) افزود: من درباره اسطوره های بسیاری از کشورها تحقیق و آنها را با شهید سلیمانی مقایسه کردم ولی هیچکدام جایگاه سلیمانی را نداشتند و اینها از سرمایه های عاشوراست و تنها راه نجات بشریت این است که در راه خدا باشند.
وی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ایجاد جبهه مقاومت و گفتمان مقاومت در مقابل نظام سلطه گفت: وقتی شوروی فرو پاشید، آمریکا ادعای حکومت بر جهان را مطرح کرد تا دهکده جهانی را بسازد و کدخدای دنیا شود.
وی افزود: آمریکا خواسته های خود را با ادبیات سیاسی به اساتید دانشگاه های دنیا از جمله کشورهای اسلامی تحمیل کرد که ما نظم را در جهان ایجاد می کنیم و دولت های ضعیف باید پیرو ما باشند و بسیاری نیز پذیرفتند ولی انقلاب اسلامی در مقابل این نظام ایستاد.
وی ادامه داد: بر اساس آموزهای دینی ایستادگی در مقابل دشمن فقط با تکیه بر اراده الهی ممکن است و گفتمان مقاومت با این نظریه شکل گرفت که با کمک خدا می توان بر هر دشمن مسلح به فناوری های جدید پیروز شد.
اکبری افزود: با این تفکر جمهوری اسلامی ایران با همکاری مجموعه هایی از مقاومت به یک جبهه مقاومت تبدیل شد تا در مقابل زیاده خواهی های آمریکا بایستد و یک امنیت را در منطقه ایجاد کند.
وی با اشاره به نقشه های شوم آمریکا در ۴۰ سال اخیر گفت: خاورمیانه بزرگ اولین طرح آمریکا بود ولی حاج قاسم در مقابل آن ایستاد و شکست آمریکا در عراق باعث شکست این طرح شد.
وی افزود: طرح خاورمیانه جدید با ایجاد ۲۰۰ کشور جدید نیز با ایستادگی جبهه مقاومت در جنگ ۳۳ روزه به شکست منجر شد و آمریکا در مرحله بعد داعش را بوجود آورد تا بحران و نا امنی را در جهان اسلام ایجاد کند و آمریکا بهانه ای برای ماندگاری خود در منطقه داشته باشد.
اکبری ادامه داد: داعش نیز با تدبیر حاج قاسم شکست خورد و پیش بینی نابودی داعش را اعلام و به وعده خود در این راستا عمل کرد و تمام نقشه های آمریکا به هم ریخت.
وی افزود: همین شکست های آمریکا در منطقه باعث شد تا حتی اندیشمندان آمریکایی از افول آمریکا سخن بگویند که حداکثر تا سال ۲۰۳۰ قدرت هژمونی آمریکا از بین برود و اولین نتیجه آن وضعیت متزلزل رژیم صهیونیستی است.
حاج قاسم دل های مردم را به جبهه مقاومت نزدیک کرد
حجت الاسلام سید هاشم الحیدری معاون الحشد الشعبی عراق که به صورت مجازی در این مراسم شرکت کرده بود، اظهار کرد: یکی از توفیقات حاج قاسم این بود که با وجود فرماندهی در میدان های جنگ روحیه عاطفی او حفظ شد و توانست تا آخر عمر این روحیه را حفظ کند که معمولا می دیدیم با خانواده های شهدا چه برخورد عاطفی داشت.
وی با اشاره به سیاست های جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت دفاع از حرم حضرت زینب (س) گفت: اگر چه این دفاع برای کمک به مردم سوریه و عراق و حفظ مقدسات بود ولی دفاع از حریم هدف اول بود. یعنی اگر قدس و سپاه و سلیمانی ها نمی رفتند داعش در داخل ایران بود.
این همرزم شهید سلیمانی افزود: یکی از آثار شهادت حاج قاسم نزدیک شدن دل های مردم به جبهه مقاومت بود. چون نگاه همه جبهه مقاومت به نظام جمهوری اسلامی ایران است و به جرات می توان گفت ستون جبهه مقاومت جمهوری اسلامی ایران است. اگر این نظام نبود، تمام منطقه به دست دشمنان بود. جبهه مقاومت امروز در بهترین شرایط قرار دارد. چون وحدت میان این جبهه حاکم است و رهبر انقلاب به عنوان امام مقاومت و فرمانده مدیریت می کنند و سید حسن نصرالله و رهبران مقاومت در عراق، سوریه، فلسطین، لبنان و یمن و همچنین مردم این کشورها می دانند که بهترین وضعیت برای جبهه مقاومت وجود دارد.
شهادت حاج قاسم روح تازه ای در انقلاب دمید
غلامعلی حداد عادل عضو هیات امنای دانشگاه فرهنگیان نیز گفت: شهید سلیمانی از جمله مردانی بود که هم در حیات و هم در شهادت خود بسیار تاثیرگذار بود و شهادت سلیمانی فصل تازه ای در انقلاب باز کرد و روح تازه ای در جامعه دمید.
وی زندگی شهید سلیمانی را از جهات مختلف مورد بررسی قرار داد و گفت: شخصیت ایمانی و اعتقادی او به گونه ای بود که اخلاص و ایمانش متجلی بود؛ ایمانی که در همه عمر مجاهدت در راه خدا و بی اعتنایی به دنیا در آن موج می زد و اصل عرفان در وجود سلیمانی موج می زد.
حداد عادل از بینش و بصیرت سیاسی حاج قاسم سخن گفت و افزود: او تشخیص داده بود که مهمترین کار یک انسان دفاع از حقیقت است و مهمترین امری که در هدایت جامعه موثر است، اصلاح امر حکومت است که به ولایت تعبیر شده است.
وی ادامه داد: شهید سلیمانی در جبهه های جنگ نیز در میان مردم بود و از توجه به جامعه و رفع مشکلات مردم غافل نبود و خدمت به مردم را برای خود عبادت و افتخار می دانست و یکی از جلوه های خدمتگزاری به مردم در زندگی سیاسی او خدمتی بود که همواره به خانواده های شهدا داشت.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: شهید سلیمانی دوست و دشمن را می شناخت و لحظه ای از دشمن غافل نمی شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشخاص پیشگامی را در مبارزه دیدیم ولی حب نفس و دوستی دنیا باعث شد در راه بمانند یا آب به آسیاب دشمن ریختند ولی سلیمانی درک درستی از نقشه دشمن داشت و دیدیم که چگونه در دفع فتنه داعش تلاش کرد.
وی با اشاره به آیه ۹۶ سوره مریم گفت: خدا دل های همه مردم ایران را پس از شهادت حاج قاسم متوجه او کرد و نباید خدمتی که شهید سلیمانی با شهادت خود کرد از نظر سیاسی در داخل و خارج از کشور دست کم گرفته شود. در داخل کسانی که آب در آسیاب آمریکا می ریختند، پس از شهادت سردار سلیمانی محو شدند و خجالت کشیدند تا از مواضع خود دفاع کنند.
حداد عادل با اشاره به مطلبی با عنوان «نابغه قنات ملک» به نوشته احمد آرام اشاره کرد که ۷۵ سال پیش در همان روستایی که سردار سلیمانی به دنیا آمده بود، از نابغه بودن کودکان راور کرمان سخن می گفت.
وی افزود: روح و فکر سلیمانی باقی است و توصیه می کنم وصیت نامه این سردار شهید را به دقت بخوانید. چون انسان در وصیت نامه، صمیمانه ترین و صادقانه ترین حرف خود را می زند و برای روزی می نویسد که خود در میان مردم نیست.
در آغاز راه شناخت سلیمانی هستیم
حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان که برای شرکت در مراسم سالگرد حاج قاسم در کرمان به سر می برد، طی یک ارتباط تصویری به نکات اخلاقی از زندگی شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: ما در آغاز راه شناخت سلیمانی هستیم.
وی افزود: ما در پله اول قدمگاه این معبد بزرگ انسانی، دینی، معنوی، نظامی و فداکاری هستیم. تحقیقات و رساله های دکتری باید درباره ویژگی های نافذ شهید سلیمانی نوشته شود. او فردی گمنام و بی ادعا در این کره خاکی هبوط کرد ولی خوشنام عروج کرد و اگرچه آرام و قرار نداشت ولی هدیه او به ما آرامش بود.
خنیفر به آموزه های تربیتی زندگی شهید سلیمانی اشاره کرد و افزود: او انسان کم حرفی بود و اهل عمل بود و تبلور این روایت بود که مردم را با غیر زبانتان دعوت کنید.
وی افزود: اخلاص، زندگی بی تکلف، احترام به پدر و مادر، عشق و ارادات به اهل بیت (ع)، مداومت روزانه به زیارت عاشورا، مطالعه فراوان در مسیر ماموریت، خوشرویی، مهربانی، ابهت و قاطعیت از ویژگی هایی بود که از او انسانی ساخته بود که جمع اضداد را داشت.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: او حتی لباس های پدر و مادر خود را می شست و منزل خود را در کرمان وقف عزاداری کرد. برای بیرون رفتن از خانه اهل صبر و حوصله بود و با آرامش در انتظار خانواده بود.
در این مراسم کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی نوشته حجت الاسلام علی شیرازی رونمایی شد.
نظر شما