جایزه جوان نوآور ماندگار؛ یادواره جوان‌ترین شهید مدافع حرم

تهران- ایرنا- دبیر «جایزه جوان نوآور ماندگار» گفت: این جایزه در نخستین سال برگزاری به نام سید مصطفی موسوی، جوان ترین شهید مدافع حرم و دانشجوی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد انتخاب شد که بیانگر رویکرد استمرار فرهنگ ایثار و مقاومت است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، امین پیرمحمدزاده روز چهارشنبه در نشست خبری جایزه جوان نوآور ماندگار که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برگزار شد، اظهار داشت: شرایطی در این واحد دانشگاهی ایجاد شد تا استادان ایده ای را ارایه دهند و به مرحله اجرا برسانند.

وی افزود: سازماندهی نوآوری های اجتماعی جوان رکن اساسی دستیابی به توسعه پایدار کشور است. در همین راستا نشان شهید موسوی شکل گرفت.

استاد دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: در جایزه جوان نوآور ماندگار، مسوولانه بستری برای روایت پذیری و باز تولید اندیشه شهید موسوی و دیگر شهدای جوان مدافع حرم ایجاد شد.

‌پیرمحمدزاده همچنین گفت: در این جشنواره جوانایی که مسوول اجتماعی هستند و با مولفه هایی که رهبر معظم انقلاب برای جوانان انقلابی در نظر گرفتند به خصوص آنهایی که با مسوولیت اجتماعی مشکل منطقه خود یا کشور را حل کرده اند، شناسایی شوند.

وی تصریح کرد: بر اساس مطالعاتی که در این یک سال انجام شد، ویژگی نوآورانه جایزه این است که در حوزه نوآوری و مسوولیت اجتماعی بتوانیم افراد را شناسایی کنیم.

دبیر جایزه جوان نوآور ماندگار ادامه داد: نوآوری اجتماعی در علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، سبک زندگی، استقلال و آزادی و عزت ملی وجود دارد و همه این موارد زیرمحورهایی در حوزه فرهنگ جهادی، دانش و فناوری، تحقق شعار سال خواهد داشت.

پیرمحمدزاده اظهار داشت: جایزه نشان شهید موسوی یک دبیرخانه مرکزی دارد که در سرای نوآوری واحد تهران غرب راه اندازی شده است. این دبیرخانه پیش از این با حضور رییس دفتر رییس جمهوری و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افتتاح شد.

وی با بیان این که مولفه‌های جوان انقلابی از منظر رهبر معظم انقلاب را گردآوری و در برنامه ‌ریزی برای برگزاری ایده جایزه جوان نوآور ماندگار لحاظ کردیم، افزود: محوریت این جایزه، نوآوری اجتماعی است و در حل مسایل بومی و کشور همچنین تحقق شعار سال رهبر انقلاب می‌ تواند نقش ‌آفرینی نوآورانه کند.

دبیر جایزه جوان نوآور ماندگار جایزه جوان نوآور ماندگار را دارای سه رکن معرفی کرد و گفت: رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به‌ عنوان رییس شورای سیاست گذاری این جایزه تعیین شد.

پیرمحمدزاده همچنین گفت: جوانان می‌ توانند اقدامات نوآورانه خود را که منجر به حل مشکلات اجتماعی شده است، در پایگاه اینترنتی جایزه جوان نوآور ماندگار به نشانی www.javanprize.org ثبت کنند، این آثار بررسی و در چهار مرحله توسط داوران ارزیابی می‌ شود.

وی خاطرنشان کرد: یک نشان ویژه برای جوانان نوآور ۲۰ ساله به دلیل ۲۰ ساله بودن شهید موسوی در جایزه جوان نوآور ماندگار لحاظ شد. همچنین جوانان ۱۹ تا ۳۵ سال در ۲ سطح دانشجویی و آزاد می‌ توانند در این جایزه بدون محدودیت دین و مذهب شرکت کنند. ویژگی سطح دانشجویی، امکان شرکت دانشجویان خارجی در این جایزه است.

دبیر جایزه جوان نوآور ماندگار یادآور شد: آثار ارسالی افراد در هشت شاخص خلاقیت و نوآوری، معنویت و اخلاق، چشم‌انداز انقلابی، پایداری، کیفیت زندگی، مشارکت و شبکه‌سازی، علمی و محتوایی و قانون ‌پذیری بررسی می شود.

به گفته پیرمحمدزاده، خلاقیت، نوآوری و ابتکار ایرانی را در ایده طرح مورد سنجش قرار می‌ دهیم.

وی مهلت ارسال آثار را از دوم دی تا دوم اسفند ۹۹ اعلام کرد و اظهار داشت: داوری‌ ها از سوم اسفند شروع می‌ شود، ۱۳ اسفند داوری استانی کار خود را آغاز می‌ کند و برندگان استانی در روز ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان معرفی می‌ شوند، همچنین ۲۹ فروردین سال آینده برندگان نهایی معرفی می شوند.

به گزارش ایرنا، جایزه عالی جوان نوآور ماندگار، یادواره شهید مصطفی موسوی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی با هدف فهم عمیق اندیشه‌های مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب و بازاندیشی مفهوم شهادت ازطریق نوآوری در دانش و پژوهش در راستای توسعه پایدار کشور به دانشجویان و افراد فعال در این حوزه اعطا می شود.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با عنوان دانشگاه کارآفرین و موسسه فرهنگی هنری مطالعات جامع رستا بنابر مسوولیت اجتماعی خویش، طرح جایزه عالی جوان نوآور ماندگار را در دستور کار خود قرار داده اند.

شهید مصطفی موسوی ۱۸ آبان ماه سال ۷۴ دیده به جهان گشود. این شهید مدافع حرم از همان سال های کودکی و نوجوانی ذهن خلاقی داشت و استعداد مهندسی اش نمایان بود. او شهید چمران، شهید عباس بابایی و شهید آوینی را الگوی خود قرارداده بود و کتاب های دکتری شریعتی و تفاسیر قرآن را مطالعه می کرد. شهید موسوی در یکی از دیدارهای خود با سردار شهید قاسم سلیمانی از او خواسته بود کتاب خود را برایش امضا کند که سردار هم در پاسخ گفته بود: من دست شما را می بوسم و شما باید به من امضا بدهید.

شهید موسوی در ۲۱ آبان ماه ۹۴ و درست سه روز بعد از سالگرد تولدش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha