رسالت اصلی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، اسلامی شدن است

قزوین - ایرنا - رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قزوین گفت: اسلامی شدن و انقلابی گری، ۲ رسالت اصلی این نهاد در دانشگاه‌های استان قزوین است که امیدواریم به بهترین شکل ممکن اجرایی شود.

به گزارش ایرنا، اهمیت دانشگاه و لزوم توجه به آن برای رشد و توسعه کشور بر کسی پوشیده نیست و همگان بر لزوم توجه هر چه بیشتر به دانشگاه صحه می‌گذارند.

نهادی که به تعبیر امام خمینی (ره) سرنوشت کشور و سعادت و شقاوت جامعه را تعیین می‌کند و نقش موثری در تربیت و پرورش مدیران آینده کشور ایفا می‌نماید.

البته دانشگاه پیش از انقلاب اسلامی و در دوران پهلوی از مسیر اسلامی خود دور شده بود که پس از انقلاب اسلامی به مسیر خود بازگشت و برنامه‌های فرهنگی و اسلامی در آن مجدداً تقویت شد و دانشجویان و اساتید با آموزه‌های اسلامی آشنا گردیدند.

در این راستا نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یکی از مراکزی است که برای اسلامی شدن دانشگاه‌ها نقش عمده‌ای را ایفا می‌کند و برنامه‌های مختلفی را در این زمینه روزانه و ماهانه انجام می‌دهد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان قزوین برای آشنایی با برنامه‌های این نهاد در استان قزوین با حجت الاسلام حسین حیدری رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قزوین گفت و گویی را ترتیب داده و از او در باب برنامه‌های این نهاد پرسیده است.

ایرنا. مهم‌ترین اهداف و برنامه‌های نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها را توضیح دهید.

استمرار نگاه اسلامی، انقلابی، فرهنگی، ارزشی و انسانی در محیط دانشگاه مهم‌ترین رسالت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در محیط دانشگاه به حساب می‌آید.

نگاه این نهاد در دانشگاه‌ها ایجاد دانشگاه اسلامی است، البته در این زمینه اقدامات زیادی شده ولی برای نهادینه کردن مبانی دینی در موضوعات علمی زحمات زیادی را باید کشید تا دانشگاه‌ها به یک محیط علمی و اسلامی تبدیل شوند.

متاسفانه در دوران پهلوی سنگ بنای دانشگاه را بر مبنای مبارزه با اسلام گذاشته بودند ولی امروز خوشبختانه این مهم به مسیر خود بازگشته و دانشگاه‌ها در مسیر اسلامی حرکت می‌کنند.

یکی از اقدامات اصلی نهاد، اسلامی کردن محیط و محتوا در دانشگاه و سرانجام اسلامی شدن افکار دانشگاهیان است.

پس از اسلامی شدن، انقلابی گری هدف دوم این نهاد است که به فراخور دستور ولی فقیه شکل گرفته و با توجه به این نگاه باید در مقابل کسانی که به دنبال انحراف انقلاب اسلامی هستند ایستاد و فرهنگ انقلابی گری را اعتلا بخشید.

نهاد نمایندگی در دانشگاه‌ها اخلاق مدار و اخلاق محور هستند و کارشناسان و دلسوزان زیادی در این زمینه فعالیت می‌کنند.

به صورت کلی نقش و جایگاه نهاد، همان نگاه‌هایی است که مقام معظم رهبری در سطح کشور دارد و ما به دنبال این هستیم تا با نگاه رهبری در دانشگاه به سمت گفتمان سازی پیش برویم.

مجموعه نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه در تمامی فعالیت‌های خود با نگاه راهبری جامعه دانشگاهی فعالیت می‌کند و در واقع در سه حوزه هدایت، حمایت و نظارت فعالیت می‌نماید.

در وهله نخست نظارت بر فعالیت‌های دانشگاه در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، اداری و انسانی شکل می‌گیرد تا دانشگاه‌ها در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی فعالیت کنند.

در این راستا هدایت موضوعی است که پس از نظارت‌ها و بروز مشکلات احتمالی صورت می‌گیرد تا برای رفع مشکلات و معضلات موجود اقدام شود.

پس از هدایت، حمایت از افراد و گروه‌هایی که در مسیر انقلاب اسلامی گام بر می‌دارند از دیگر برنامه‌های مهم این نهاد است که با طراحی برنامه‌های مختلف اجرایی می‌شود.

ایرنا. برنامه نهاد در زمینه حمایت از اساتید و جایگاه آن در جذب اعضای هیات علمی به چه صورت است؟

با توجه به جایگاه قانونی نهاد در جذب اساتید هیات علمی، ارتقای آنها و نیز صلاحیت عمومی اعضای هیات علمی تا به امروز همکاری و همدلی خوبی بین مسوولان دانشگاهی استان قزوین و مجموعه نهاد وجود داشته و این ظرفیت را برای نهاد ایجاد می‌کند که اقدامات نظارتی و حمایتی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

خوشبختانه تا به امروز هم اساتید دانشگاهی نگاه مثبتی را به نهاد دارند که این مهم باعث می‌شود تعامل و همکاری‌های دوطرفه روز به روز افزایش یابد.

توانمندسازی اساتید هم یکی دیگر از برنامه‌های نهاد است که در راستای برنامه‌های حمایتی مجموعه صورت می‌گیرد و در همین زمینه هر ساله ضیافت اندیشه اساتید نهاد با هدف بحث و گفت و گو در مباحث دینی، اخلاقی، بصیرت  افزایی و آشنایی با شبهات روز برگزار می‌شود.

ایرنا. برنامه نهاد برای تربیت دانشجویان اسلامی و انقلابی چیست؟

در زمینه دانشجویان هم عمده فعالیت نهاد در زمینه گروه معارف دانشگاه‌ها است که تمامی دانشجویان را پوشش می‌دهد و تمامی آنها باید واحدهای متعددی را در زمینه معارف سپری کنند، موضوعی که باعث ایجاد علاقه بین دانشجویان و مجموعه نهاد شده و در برخی از موارد حتی این علاقه و تعامل پس از دوران دانشجویی هم حفظ شده است.

بحث دوم، کانون‌ها و تشکل‌هایی است که نهاد رهبری در حمایت از آنها برنامه دارد و برخی از آنها با پیشنهاد نهاد راه اندازی می‌شوند و برخی از موضوعات هم در مسیر فعالیت‌های ارزشی هدایت و راهنمایی می‌شوند.

فعالیت سوم، هیات مذهبی دانشگاه‌ها است که به وسیله آن تمامی اساتید و دانشجویان با هر تفکر و نگاه سیاسی زیر علم امام حسین (ع) جمع می‌شوند که اقدام بسیار ارزشمندی بوده و تبدیل به محور همدلی و وحدت با عنوان "حب الحسین یجمعنا" شده است.

برگزاری ضیافت‌های دانشجویی که از سال ۸۹ در استان قزوین شروع شده، برنامه دیگر مجموعه نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها است که امسال به دلیل شیوع کرونا برگزار نشده است.

روش برگزاری این برنامه در سال‌های گذشته، مطالعه کتاب‌هایی با موضوع معارف در فضای دوستانه و صمیمی بود که با توجه به تغییر در ریاست نهاد کشور این برنامه هم تغییر کرد و ضیافت‌های دانشجویی ۲ سال است که به صورت شبکه سازی و جریان سازی برگزار می‌شود.

طرح همسفر تا بهشت از دیگر برنامه‌های نهاد به حساب می‌آید که در آن دوره‌های قبل از انتخاب و قبل از ازدواج برگزار می‌شود و دانشجویان پس از عقد هم مهمان نهاد در سفر به مشهد مقدس خواهند شد که خوشبختانه به برکت این طرح هم تعداد بسیار زیادی از ازدواج‌های موفق، پایدار و ساده در کشور شکل گرفته است.

ایرنا. رسالت نهاد و مجموعه دانشگاهی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چیست؟

در ابتدای این بحث باید یاد و خاطره سردار قاسم سلیمانی را گرامی داشت که در وصیت نامه خود از مقام معظم رهبری به عنوان حکیم فرزانه یاد کردند، عنوانی که به معنای واقعی کلمه هوشمندانه به کار رفته است و به جز حکیم فرزانه هر عنوان دیگری را نمی‌توان برای مقام معظم رهبری استفاده کرد.

اگر تمامی دست اندرکاران نظام توصیه‌ها و منویات این حکیم فرزانه را به درستی اجرا کنند و کارشکنی‌ها و خیانت‌ها در مسیر اعتلای انقلاب اسلامی انجام نگیرد در بسیاری از موضوعات موفق‌تر می‌شویم و جمهوری اسلامی قدرتمندتر خواهد شد.

در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نقشه اعتلا، موفقیت و سعادت کشور مشخص شده و مقام معظم رهبری در این مسیر، وظایفی را هم برای دانشگاه متصور شده‌اند.

امروز خوشبختانه شاهد این هستیم که این بیانیه که بسیار عالمانه هم به نگارش در آمده است در بین جامعه دانشگاهی جایگاه خود را پیدا کرده و جایگاه علمی بالای این بیانیه باعث پذیرش همگانی آن در جامعه دانشگاهی شده است.

البته متاسفانه کرونا در روند عملیاتی کردن این بیانیه در بین دانشگاهیان تاثیراتی را گذاشته است که امیدواریم با تولید واکسن ایرانی و ریشه کن شدن این ویروس این مهم هم به زودی محقق شود.

ایرنا. چند دفتر نهاد نمایندگی رهبری در قزوین فعالیت می‌کند؟

درحال حاضر پنج دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های استان قزوین وجود دارد که شامل دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، علوم پزشکی، آزاد، پیام نور و فرهنگیان است.

البته یک دفتر استانی هم این مجموعه‌ها را در استان مدیریت می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha