به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری میدل ایست مانیتور، این دو به صدور دستور هک تلفن همراه عویس متهم شده اند و دادخواستی علیه آنها در دادگاه بخش فلوریدا آمریکا تهیه شده است.
عویس مجری لبنانی الاصل و سرشناس شبکه تلویزیونی الجزیره از بن سلمان و بن زاید در یکی از دادگاههای فلوریدا شکایت کرده است.
عویس از دو ولیعهد عرب و ۲۰ تن از همدستان آنها به اتهام حملات آنلاین در شبکههای اجتماعی و هک شدن تلفن همراهش شکایت کرده است.
پس از تنظیم این دادخواست، تقریبا یک هفته پیش مشخص شد که نرم افزار جاسوسی پیشرفته رژیم صهیونیستی دستگاه های شماری از خبرنگاران، مجریان و دیگر کارکنان الجزیره را هک کرده است.
این نرم افزار به احتمال زیاد توسط عربستان و امارات دوباره مورد استفاده و کنترل قرار گرفته است.
دادگاه آمریکایی به این دو مقام عرب تا ۵ ژانویه (۱۶ دی) فرصت داد تا به احضارنامه ها پاسخ دهند. درصورتی که پاسخی به احضاریه ها داده نشود، دادگاه آمریکا می تواند حکم صادر کند.
متهمان دیگری که از آنها در این دادخواست نام برده شده است، شامل مقام های ارشد اماراتی و سعودی همچون «سعود القحطانی» دستیار سابق محمد بن سلمان هستند. شبکه خبری العربیه عربستان نیز در این فهرست گنجانده شده است.
هدف از تنظیم این دادخواست این است که باعث شود متهمان پرونده از انجام امور مشابهی در آینده بازداشته شوند و بابت آسیب وارده به عویس از جمله انتشار اطلاعات شخصی اش، مبلغی به ارزش ۵ هزار دلار به عنوان جبران خسارت پرداخت کنند.
این دادخواست و احضاریه دادگاه، تازه ترین موارد از این دست علیه محمد بن سلمان است. پیشتر نیز «سعد الجبری» مسئول ارشد سابق دستگاه اطلاعات عربستان علیه ولیعهد سعودی شکایتنامه ای تنظیم کرده بود. گفته می شود که بن سلمان درصدد ترور الجبری با استفاده از جوخه ترور در کانادا مکانی که الجبری آنجا اقامت داشت، برآمده است.
همچنین نامزد «جمال خاشقچی» روزنامه نگار مقتول سعودی دادخواستی علیه بن سلمان تنظیم کرده است. گزارش ها حاکی است که خاشقچی به دست جوخه ترور ولیعهد عربستان در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید.
جمال خاشقچی روزنامه نگار ۵۹ ساله بهعنوان منتقد هیأت حاکمه سعودی، دوم اکتبر ۲۰۱۸ (۱۰ مهر ۹۸) یک هفته پس از آنکه از مقامهای سعودی به خاطر سکوت در برابر اهانتهای رئیس جمهوری آمریکا انتقاد کرده بود، در کنسولگری سعودی در استانبول به قتل رسید.
خاشقچی پیشتر نیز در سلسله مقالاتی در روزنامه واشنگتن پست آمریکا، از سیاستهای عربستان در خصوص بحران قطر، قطع روابط با کانادا، جنگ علیه یمن و برخورد مقامات سعودی با رسانهها و فعالان مدنی بهویژه مدافعان حقوق بشر انتقاد کرده بود.
عربستان سعودی در آزادی مطبوعات در رتبههای پایین کشورهای جهان قرار دارد و با روزنامهنگاران و منتقدان خود یا به شیوه خاشقچی برخورد و یا آنها را به سالهای طولانی حبس محکوم میکند.
نظر شما