«تارک یاسارویچ» یک سخنگوی سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه این مطلب را در یادداشتی برای خبرنگار ایرنا در لندن مطرح کرد و افزود که موفقیت دانشمندان «گواهی است که در اصل نشان میدهد ما میتوانیم برای مقابله با این بیماری واکسن بسازیم و ابزارهایی را که به ما برای پایان دادن به این همه گیری کمک میکند، در اختیار داریم.»
دانشمندان ایرانی به رغم تحریمهای همهجانبه دولت واشنگتن موفق به رونمایی از واکسن جدید کرونا شدهاند که اینک به مرحله مطالعات بالینی رسیده است.
سه شنبه (۹ دی) اولین تزریق انسانی این واکسن در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با نام "کُوو ایران برکت" با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روی داوطلبان انجام شد.
«طیبه مخبر» فرزند محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، «علی عسگری» معاون اجتماعی ستاد اجرایی و خلیلی، مدیرعامل یکی از شرکت های زیر مجموعه این ستاد نخستین داوطلبان دریافت این واکسن بودند. این عملیات با موفقیت و بدون علائمی نظیر شوک و تب پشت سر گذاشته شد.
بیش از ۶۵ هزار ایرانی داوطلب آزمایش واکسن هستند و ۵۶ نفر نیز برای شرکت در مرحله نخست آزمایش انسانی که انتظار می رود ۴۵ تا ۶۰ روز زمان برد، انتخاب شده اند.
خبر تولید واکسن ایرانی در رسانه های خارجی بازتاب گستردهای داشته است.
خبرگزاری رویترز در این مورد نوشت: ایران آزمایش انسانی روی اولین داوطلبان دریافت واکسن کووید – ۱۹ را انجام داد که تهران می گوید به شکست این همه گیری به رغم آنکه تحریم های آمریکا در توان این کشور برای واردات واکسن اخلال ایجاد می کند، کمک می کند.
این شبکه خبری افزود؛ ایران گله مند است که توانش برای خرید واکسن به واسطه تحریم های مالی آمریکا مخدوش شده است. رویترز مدعی شد غذا و دارو مشمول تحریم ها نیستند، اما به این نکته اذعان کرد بانک ها از تامین مالی توافق های ایران بازداشته شده اند.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی در این زمینه نوشت: ایران روز سه شنبه مرحله نخست آزمایش بالینی واکسن تولید شده در جمهوری اسلامی را آغاز کرد، کشوری در منطقه که بیشترین تاثیر را از همه گیری کووید – ۱۹ متحمل شده است. این شبکه خبری یادآور شد که ایران، آمریکا را به ایجاد مانع در راه دسترسی تهران به واکسن به واسطه رژیم تحریم ها متهم کرده است.
تارنمای دویچه وله آلمان هم خبر آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا را بازتاب داد و با بیان اینکه این واکسن زودتر از زمانی که انتظارش می رفت، تست شده است، نوشت که چند واکسن بطور همزمان در ایران در دست تولید است اما هنوز اطلاعات کاملی درباره آن منتشر نشده است.
به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۶ شرکت دانش بنیان ایرانی در زمینه تولید واکسن کرونا در کشور فعال هستند.
سورنا ستاری سه شنبه گذشته در حاشیه افتتاح هشت مرکز نوآوری دانشکده ها و پژوهشکده های دانشگاه شهید بهشتی در جمع خبرنگاران،در خصوص تلاش شرکتهای دانش بنیان در حوزه تولید واکسن کرونا افزود: قرار شده است اطلاعات مربوط به تولید واکسن کرونا از طریق وزارت بهداشت اعلام شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر واکسن کرونا در دنیا با سه روش تولید میشود، ادامه داد: امروز یکی از واکسنهای تولید شده مورد حمایت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تزریق انسانی شد. در تلاش هستیم واکسنهای تولید شده از هر سه روش را توسعه دهیم.
نظر شما