سرهنگ رسول مرادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از دلایل کشف به موقع تخلفات در این حوزه همکاری خوب و مستمر انجمنهای مردمی میراث فرهنگی به ویژه در شهرستان سقز است.
وی یادآور شد: دلایل بیشتر بودن کشفیات حفاریها در شهرستان سقز هم همین همکاری انجمنهای مردمی، روحیه جهادی و تحول کاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سقز در زمینه مبارزه با سودجویان و غارتگران مواریث فرهنگی بوده است.
سرهنگ مرادی، افزایش هماهنگیها با فرمانده انتظامی شهرستان سقز، توجه به دستور دادستان مرکز استان کردستان و همکاری پاسگاهها و پایگاههای شهرستان از دیگر دلایل افزایش کشفیات تخلفات در حوزه میراث فرهنگی در این شهرستان است.
وی اضافه کرد: فرهنگسازی صحیح و برنامهریزی شده و برگزاری دورههای آموزشی برای دهیاران و شوراهای اسلامی با موضوع آشنایی با میراث فرهنگی و ضرورت حفاظت از این میراث گرانبها در کنار گشت زنی مداوم و سرکشی منظم کارشناسان و نیروهای یگان حفاظت از آثار تاریخی نقش مهمی در جلوگیری از موفقیت سودجویان و غارتگران میراث فرهنگی داشته است.
فرمانده یگان حفاظت میراث اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان تاکید کرد: یگان حفاظت شهرستانها بویژه شهرستان سقز با اقتدار تمام و اتکا به قوانین و مقررات با اینگونه اقدامات و تخلفات برخورد کرده و بستر لازم را برای مقابله با جرایم علیه مواریث فرهنگی، کشف جرم، دستگیری مجرمین و تشکیل پرونده با هم افزایی و تعامل با مرجع قضایی و نظامی فراهم میکنند.
وی یادآور شد: یگان حفاظت میراث فرهنگی در سال ۱۳۷۹ در اجرای اوامر رهبر معظم انقلاب تشکیل شد و شرح وظایف آن دارای ۱۱ بند است که حفاظت از اماکن تاریخی و فرهنگی یکی از وظایف مهم این یگان است.
سرهنگ مرادی با اشاره به اینکه بخشی از جرایم جنبه امنیتی و بخشی جنبه انتظامی دارد گفت: جرایم علیه میراث فرهنگی در زمره جرایم علیه امنیت ملی کشور تلقی میشود.
وی افزود: اگر کسی اندیشه مجرامه داشته و حفاری غیرمجاز انجام دهد در صورتی که موفق به کشف اشیا تاریخی هم نشود مرتکب جرم شده است.
امسال با تشکیل ۱۵ فقره پرونده ٢٩ متخلف و حفار غیرمجاز میراث فرهنگی دستگیر شدند. د ر این مدت حفاریها نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر شده است که اکثرا مربوط به شهرستان سقز و قبرستان تاریخی داخل این شهر است.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است که ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۲ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
ستاد فرماندهی یگان حفاظت میراث اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان در خیابان امام(ره)، خانه آصف واقع شده و مردم میتوانند با شماره تماسهای۳۳۱۷۸۸۵۵ و ۳۳۱۷۰۵۰۰ با پیش شماره ۸۷ تماس بگیرند.
مردم میتوانند با تلفن گویای ۰۹۶۶۲ برای گزارشات مردمی در حوزه تخلفات میراث فرهنگی تماس بگیرند.
نظر شما