محمد نبویفرد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صدور کارت تردد مزایای متعدد از جمله جنبه شناسایی هویتی دامدار، عشایر و دام، جلوگیری از قاچاق دام و همچنین تسهیل در تردد و بهبود ارائه خدمات توسط این اداره کل و سایر دستگاهها را به همراه دارد.
وی ادامه داد: این استان دارای یک هزار خانوار عشایر کوچنده است که نیاز به نقل و انتقال دام به مناطق عشایری دارند و در راستای تسهیل رفت و آمد آنها این اداره کل با همراهی شبکههای تعاونی عشایری تاکنون برای ۷۴ درصد این خانوارها به تعداد ۷۴۰ کارت تردد هوشمند صادر کرده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: صدور کارت تردد برای سایر عشایر کوچنده با جدیت در حال انجام است و عشایر میتوانند با مراجعه به ادارات و شرکت تعاونیهای عشایری شهرستانها نسبت به دریافت کارت هوشمند تردد اقدام نمایند.
وی افزود: با صدور کارت تردد، دفترچههای تردد قبلی عشایر باطل و ارائه خدمات، ارائه تسهیلات و تامین نهادههای دامی منوط به دارا بودن کارت تردد خواهد بود.
هم اکنون ۱.۵ درصد از کل جمعیت ایران را عشایر تشکیل میدهند اما آنان تولید ۲۵ درصد مواد پروتئینی به ویژه گوشت قرمز و محصولات لبنی، حدود ۴۰ درصد صنایع دستی و ۲۸ درصد دام سبک کشور را در اختیار دارند.
ساختار جامعه عشایری مبتنی بر ایل و عشیره است که با وجود پیدایش تمام پدیدههای نوظهور در دنیای مدرن، همچنان این ساختار بکر در جامعه آنان پا برجا مانده و مهمتر از آن فرهنگ اصیل کار و کوشش در این ساختار پایدار است.
در این میان عشایر خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای دارای مرز مشترک با ۲ کشور، از اهمیت و نقش فراوان برخوردارند.
عشایر این استان در قالب ۳۵ طایفه با دارا بودن ۹۹۰ هزار راس دام و تولید سالانه ۱۷ هزار تن فراوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش بسزایی در اقتصاد خراسان رضوی دارند.
شمار دانشآموزان عشایر خراسان رضوی نیز پنج هزار و ۹۶۸ نفر است که در ۱۹۴ مدرسه ویژه عشایر تحصیل میکنند.
نظر شما